Thursday, July 21, 2011

3 steps to get smooth skin...product from mustika ratu

assalamualaikum

act benda ni fyna dah lama beli..haritu beli storage baru for makeup so kemas-kemas ternampak 2 benda ni..belum bukak lagi pon..hahaha..so disebabkan kulit fyna time tu agak macam kasar sikit ( it happen when i apply to much makeup) so its time untuk memproses muka..

the mask picture fyna ambik dari google and yang fyna jumpa kecik je..nak snap yang fyna punye pon dah terkoyak dah

just 3 step korang akan dapat kulit yang lembut

what we need are

Mustika Ratu Air Sari Mawar Putih

harga RM 6.00 - RM 8.00

Mengandung Aromatic Essential White Rose Oil plus vitamin A,E,F & H untuk menyejukkan dan menyegarkan kulit. Dapat digunakan sebagai kompres, campuran peeling, lulur dan masker wajah.


mustika ratu peeling kulit kerang

RM 5 
Sachet 15 g
sory..pic blur...but still nampak kan?
boleh pakai more than 4times if jimat

Diproses dari kulit kerang yang mengandung Kalsium, Phospor yang dapat menjadikan kulit tampak lembut, halus dan cerah. Berfungsi menipiskan sel kulit ari yang sudah tidak berguna lagi, sehingga kulit wajah menjadi lebih cerah, segar dan halus.

lebih kurang scrub la..tapi this one best lagi
 

Masker Indah Warni

RM 5.00 Sachet
15 g
sory..pic blur...but still nampak kan?
boleh pakai more than 4times if jimat

 Mengandungi daun kemuning, sari Jeruk Nipis dan bahan lain untuk mengecilkan pori-pori, mengurangi kelebihan minyak, serta merawat kulit yang berjerawat.

how to?

1st step

 lepas basuh muka...pakai peeling kulit kerang + Air Sari Mawar Putih



up to you nak letak atas apa pun but fyna letak atas tapak tangan je..so agak-agaklah banyak mana yang perlu..

gaulkn sampai sebati ( haha macam buat kek pulak) then sapu ke wajah kecuali mata dan mulut..Biarkan setengah kering lalu gosok dengan arah memutar perlahan-lahan. then bilas dengan air. r.


2nd step



pakai Masker Indah Warni + Air Sari Mawar Putih pulak..buat macam tadi jugak..then ratakan ke muka

Tunggu masker hingga kering.then basuh..boleh jugak buat macam tadi..putar perlahan-lahan


3rd step

pakai pelembab..any pelembab..fyna pakai aiken..

done!

then pegangla kulit yang dah licin tu..kekekekek

boleh la dibuat 2 kali seminggu


p/s : masker kunyit ni tak memberi kesan sangat..if pakai dia saja memang tak best...fyna dah try beli yang tomato..tak try lagi..but banyak review cakap best..any mask pon ok..but 1st pakai dulu yang kerang k..coz its superb!

till then
tc guys



20 comments:

GnieSyazni said...

tips bagus ni sambil berjimat..hee..Banyak jugak range produk mustika ratu ni kan

PiNky@hEarT said...

wah..bagusnya.. fyna nnt klu ada ms buat review untuk kecilkan pori muka pulak eaa.. pori muka sy ni besar la, so nmpak xkasar la.. =(

hehe, pandai2 jek mintak fyna buat kan.. =p

Halusinasi said...

alamak, tak boleh pakai mustika ratu, muka akan jd panas dn berapi tetiba je...

tak sesuai kot...

Cici Dyesebella said...

sgt sukaaa....nti mau try jg hopefully ngam...nway thnx 4 d info k ^_^ sgt suka blog awk...

bella luna said...

fyna penah x pakai produk ape2 yang elok untuk kecilkan poridan black head?erm pori ni xnk hilangla...

cik chinta said...

tros nk berlari ke kedai membeli..psiko r fyna ni, sme review dia btol2 menggoda

Mya said...

fyna, air sari mawar ni boleh dijadikan toner x? macam best je=)

btw, entri terbaru saya ada linkkan belog awak =D

Ms Z said...

wah! x pnah plak tepk nak try pakai mustika ratu punya produk. hee.. cm best jep :D

Syazwan Che Deraman said...

laki boleh pakai?.hahahah

sarah mohamad said...

saya guna garnier pun bestt! kulit terasa lembut jek :D

Mie Hishamuddin said...

mana nak dapat semua produk mustika ratu nie kak? =.="

O'gosh said...

bagus la fyna ni ajar pakai yang murah2 se..senang nak ikut..xla koyak poket akak nak membeli yang mahal2 tu..padahal dulu masa muda remaja ada gak pakai...skang je yang malas..haha..tgk fyna trus semangat balik...

starzieti said...

tak pena try tapi mcm best je. nt nak try la. :)

nt klo rajin try la review sal face lotion pulak ea. hee. :)

Hiddy Asri said...

Ada side effect x? mcm tumbuh jerawat dgn byk sblm kulit btol2 licin?

Mama Gee said...

fyna masih pakai produk2 tradisional ni ek...hehe mama dh lupa daratan..masa study dulu je pakai....
tp sbb mama tak pakai lg pun sbb takde kesan kat wajah mama ni...masa tu pakai jerawat makin naik..tu yg tak pakai lg dh...

syafieyka_ff92 said...

yaaa!!!thats right...sy pown pkai mustika ratu...

Jiejah Gorjes said...

yg kerang tu cam bes la murah pun murah kan..air mawar tu mmg ada slalu guna dgn bedak sejuk heee

FiZ said...

blh try nih...kulit saye sgt berminyak time siang....kdg2 dry..uwaaa....

Sayang Amirah said...

wahhh fyna dah jadi macam duta mustika ratu :D

yanadimple said...

thx sharing huhuhuh :)