Wednesday, June 8, 2011

tragedi di KFC baru

assalamualaikum

oleh kerana KFC baling dah siap direnovate menjadi 2 tingkat..act tak tau pulak bila kfc tu siap renovate sebab dah lama tak singah ke pekan baling.. =.= and dah lama jugak tak makan ayam kfc..harini plan dengan adik-adik nak makan dekat KFC...mak ayah sibuk pergi kenduri..kami sibuk pergi KFC =P


pakai baju kurung tuuuuuuuu

time dekat KFC unlucky sebab fyna diserve oleh budak baru...(i guess) 

fyna : adik nak snake plate? (mahalnya! dah naik harga rupanya)
adik : emm
fyna : kita ambik yang 3 ketol la ek? share2..ok order yang 3 ketol
pekerja kfc : eh tak boleh tukar sebab dah tekan snake plate
fyna : ha? tak decide pon tadi kan? uff! fine... ( malas nak marah)
pekerja kfc : air sekali?
fyna : ya order sekali milo (pepsi and milo)
adik : nak yang tu..snack box
fyna : ok ambik snake box A
adik : adik nak krushers mocha
fyna : kalau tak mau milo boleh? ganti dengan krusher
pekerja kfc : tak boleh sebab dah tekan 
fyna : ya lah..mana2 pon boleh la.. =.=

omg tak cukup duit! fyna bawak RM20 je..sebab selalu RM20 cukup untuk makan 2 orang..so kurang lagi 20 sen..fyna pesan dekat adik fyna tunggu kejap fyna nak pergi ambil duit syiling dalam kereta

tau tak fyna tingal purse dalam kereta? ok fyna memang selalu macam tu..

sampai dekat KFC adik fyna dah hilang..fyna tanya dekat budak perempuan dekat sebelah tu..dia kata adik dah naik tingkat atas..fyna dengan rushing bagi 20 sen dekat budak perempuan tu sebab dia yang bayarkan =.= so fyna terus naik atas..tapi adik tak ada!

omg! omg! fyna memang risau gila dah..fyna turun and terserempak dengan budak perempuan tadi..fyna tanya dia betol ke adik naik atas..dia cakap tadi dia nampak adik naik atas

fyna ni risau dah..fikir adik kene culik ke apa ke =.= neves sangat time tu

then fyna naik atas balik...terserempak dengan adik..alhamdulilah..rasa macam nak nangis pon ada..rupa-rupanya dia pergi toilet =.= dia pulak boleh tersengih2  haish


duit tak cukup so adik fyna je makan..fyna lapar =( tapi duit tak cukup..jenis fyna kalau keluar..memang dah siap-siap duit banyak tu..banyak tu la..tak de pulak nak simpan duit spare ke apa

then..penyelamat sampai..adik fyna..dia baru balik dari teman kawan dia buat ic..
alhamdulilah..dia tolong belikan 1 lagi plate untuk fyna
(ok nampak disitu fyna macam adik)


nyummy


adik fyna and kawan dia




muka happy sebab kenyang ^^

its been along day..hate it! 
KFC dah naik harga sekarang..and kena fikir 2,3 kali jugak untuk makan..

owh btw semua gambar guna hp camera..none edit sebab excited sangat camera hp dah boleh guna..

p/s: fyna guna sunblock yang fyna review haritu dari pukul 7 pagi - 5.00 petang..and muka fyna tak berminyak!!!!!!!!


________________________________________________________________________


blog fyna messy kan? fyna tengah renovate pelan-pelan =.= tapi update kena update jugak..kalau tak sunyi je blog fyna ni

_________________________________________________________________________

jangan marah if fyna tak singah blog korang..tengah berjalan la ni..cuma lambat sikit..sebab laptop fyna buat hal..bukan website apa pun jadi lembab semacam..bukak fb pon macam tu =.=

________________________________________________________________________


sekarang tak boleh letak gambar banyak-banyak dah sebab nanti orang curi..and nampak tak fyna tulis url fb dekat pictures bukan lagi url blog..semuanya perlu untuk elakan kecurian lagi

________________________________________________________________________


fyna

26 comments:

Ashraf Jalil said...

org skg pecah cermin tingkap curik barang..bahaye tggal barang berharga dlm kete

wanie said...

lol, u org baling ke fyna ? alahai, senegeri jugak pon. heheee ^_^


u cantik ! :)

Dayana Nasir said...

teruk je service dia. padahal bayar service tax kot..

i'm ezza haniza said...

ciannye k.fyna :(

kalau ezza ade mesti ezza tlg byrkan sekali..hehehehe

fatin syamimi abdul rashid said...

kak fyna as always sentiasa cantikk . teringin nk tgk akak khalot n nerves ! ngeee :D

LaLaLovy said...

syg, buT TUTORIAL pakai shawl mcm niy... boleh ??

murnimahyum said...

over gitu... link url dkt pic sekali 2 tu...
bior the faker kematu sbb xdpt curik pic lg~

Anonymous said...

*snack plate

huhu typo la kak fyna :))

Aida Azryn said...

la... xley tukar order ke?hampeh betol. haish.. =.=

ღ p!nk veLvet ღ said...

ishk! teruknyer service, huhu~
da naek harge erk? alorhhh~

sarah mohamad said...

itulah. semua nak rega skrg tapi kalau kfc sy lebih prefer mcd. lagi murah kot. hiks

Rizal Slaughterheart said...

hahaha pernah alami gak benda camni hari tu.

cik chinta said...

yeke da nek hage? ish2..hage minyak lom nek lg, dia da nek kan dlu. bgs jg r nek hage. kurang nak makan, kurg gumuk. ha5. ishh..fyna wat saya makin x sabr nk g watson/guardian nk bli biore tu..

Cik Ezy said...

teroknye serbis kat kfc tu..
huhu..
xkn xleh tukar..
alahai..

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini pernah kerja cahsier KFC aw k.fyna, sptotnye cashier tu kene dgr order n kompemkan order dulu dgn cstmoer then baru tekan,

boleh je nak tukar oder bile dah tekan, tapi cashier tu kene jawab dgn manager la, sbb kene void order tuh,. sape suh xkompem kan order,.

next time klu akk nk tukar oder,.boleh jee,, cahsier tu ckp mcm tuh sbb malas nk void n tkot manager marah,.

Hiddy Asri said...

camno nk putihkan kulit? ada cara x??

Epy^Epylepsy said...

hua hua hua... KFC?? better goreng sendiri..

fyna said...

nurul: tq! lepas ni kalau pergi kfc fyna akan cakap macam tu..tq soo much!

Cantik.Mas Online Shop said...

jom follow saya

Nurhasnatul Nabila said...

HOHO !! mujur ade adik...

Cik Suheela said...

kte pon pnh kena dgn pekerja kfc baru mcm tu fyna..bedebah sungguh T_T

fyna cantik berbaju kurung ^^

EZAN IDMA said...

alolo sian sis tak cukup duet. kalo dekat saye dah blanje. hee

Epy^Epylepsy said...

dah folo kite? pastikan Klik di http://epy-smith.blogspot.com

Mr Meeze said...

haha..very interesting story..like it..:D 4 and half star!

Anonymous said...

eh, snake plate? yeksss ;P

Cinoi said...

Fyna,
Nak tlg betulkan. Snack Plate. Bukan snake plate ok ;)