Sunday, June 26, 2011

review : naturactor

assalamualaikum

fyna rasa semua penah dengar naturactor ni kan..ramai cakap kehebatan naturactor ni..so fyna pon terpengaruh jugak and beli la benda ni..hehehe

ok jom tengok kelebihan naturactor ni

  • Anti kilauan / tidak berminyak.
  • 100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
  • Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation
  • Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
  • Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
  • Long lasting & tahan sehingga 12 jam
  • Tidak menutup pori-pori
  • Sering diguna pakai oleh makeup artis professional








bagi fyna..naturactor ni

ringan..macam pakai bb cream
pakai sikit pon dah boleh tutup parut-parut sebab texture dia memang padat
senang dibasuh
mate finish

fyna test tahap oily control naturactor ni

1st test :fyna just pakai naturactor ni je..saja nak test tahap minyak dia boleh tahan berapa jam
result : less 5 jam dah cakey

2nd test : pakai naturactor dengan span basah and bedak pixy dengan span basah
result : less 6 jam cakey

3rd test : pakai pelembab, makeupbase+sunblock, naturactor dengan span kering, nutrimetic white two way cake sebagai loose powder
result : tahan leih 8 jam

fyna memang fussy..kalau product tu cakap dia tahan 10 jam..fyna nak memang dia tahan 10 jam..sebab tu fyna try banyak cara nak apply supaya dia tahan jugak 10 jam

act fyna menaruh harapan yang tinggi naturactor boleh bet dengan revlon colorstay untuk tahan tanpa berminyak..
but sorry naturactor..revlon wins

but stil naturactor ok lah..fyna bagi 7/10

boleh pakai setiap hari sebab dia ringan..and murah..pakai banyak sikit dah ok..
murah la dari bb cream kan..hehehe..

kalau nak jalan-jalan boleh la pakai..sebab muka tak berat sangat..plus tak nampak sangat pakai bedak..

still fyna recommand this product for you guys...try la.. =)

owh ya..beware ok..ada naturactor tiruan..
boleh tengok video ni..kak cha ada tunjuk beza yang ori dan tiruan



owh ya..fyna beli naturactor dekat kak cha ni la =)
1st class service..bayar harini esok dah sampai..

repurcahse? 
yes

me wearing naturactor..
gambar sebelom ni pon sama la..heheeh hari yang sama




end for now


18 comments:

Marya Hana said...

fyna pakai cantek lah naturactor tu, nampak rata ajeee :)

thanks 4ur info.

cik aiLebiu said...

eh semalam hampir nak beli ni..tp bila fikir2 kang tak pakai plak kang..huhu...

Abang Stalker said...

ntah mende la ni..tp nmpk cun.ptt pun laki mn le pki.nk bli tuk adik la.mn ada jual ek.

.:Wawa Awlas:. said...

last picture tu kening fyna mcm ziana zain da..
terangkat kemain! hihihi

btw, this is another good post!
kudos for that! ;p

cik chinta said...

terpengaruh la nak beli

candybiru said...

Toi ka tak rasa ada benda melekat kat muka nanti..Candy geli letak apa2 benda yang sekeluarga cream nih kat muka..tu ar bli foundation 5 taun pun leh simpan..sbb jarang la sgt digunakan..huhukk..

candybiru said...

Toi ka tak rasa ada benda melekat kat muka nanti..Candy geli letak apa2 benda yang sekeluarga cream nih kat muka..tu ar bli foundation 5 taun pun leh simpan..sbb jarang la sgt digunakan..huhukk..

::SimpleGirlOfMe:: said...

wow.memg mantop la kamoo

Cik Ezy said...

rase mcm nk pakai jgk la..

O'gosh said...

cantiknya..mmg ada tergoda nak beli..tapi stakat ni pakai kryolan, ok je..no problem dan long lasting..pastu tgk member pakai naturactor tu berminyak semacam je...last2 x jadi nak tuka...anyway..nice skin u've got there...

alin~hazlin~ said...

alin mmg pakai fondation nih... kaler 141.. bes seb die wat muka nampak smooth n senang di cuci..

Aida Azryn said...

aida tak pernah lagi guna yang tu.. nanti nak try la.

angkasa said...

ermmmmm dia mcm cream punya foundation eh???alaa suka yg liquid lagi la kak.

EZAN IDMA said...

i wanna try this

cik myrha said...

kawan myrha ada jual n pakai produk ni,mmg cun :)

[ afiza* ] said...

tq.. bcos of ur entry.. sy da bli 1 =D

NiNa' said...

yg fyna pakai ni, x ori..

BC said...

sy tau ni post lama. Tp try Fyna beli yang original japan punya. mukA sy oily tp lepas beberapa jam, mmg cantik kesan die mcm skin kita yg flawless. sy da try yg original china, mmg berminyak n bercapuk