Monday, June 20, 2011

review : my fav lipstick (1)

assalamualaikum
ok lah..sebab banyak sangat tanya apa lipstick fyna pakai..k arini fyna nak review lipstik fav fyna ok..fyna hanya ada 3 lipstick and 1 lip gloss sahaja! tak ada pun lip liner semua tu.hahaha percaya tak? bibir fyna sensetif..salah pakai lipstick bengkak bibir =(

harini nak review satu lipstick dulula..yang lagi 3 next entry ok =)


Moisture Gloss Lip color
You’ll fall instantly in love with Moisture Gloss Lipcolor at the first glide itself. Upon application, your lips appear fuller due to its glossy finish, with just the right amount of color. Enriched with Vitamin E Derivatives, your pout stays moistened. Your lips will feel softer than ever with its Apple Seed Oil content. 
(ambik dari silkygirl website)
fyna dah pakai lipstick silkygirl ni dah 3 tahun rasanya..and still in love with it..adik fyna, mimi pon suka..


Moisture Gloss Lip color in Pretty Nude 01




tingal ciput je lagi..tu pun dah patah haha





sory muka macam hape je..mata bengkak semalam..samada tak cukup tdo, pakai contact lense lama ataupun alegic dengan oyster (fyna memang alegic dengan benda ni..tp gatal jugak makan)


color ni fyna suka sebab close dengan warna bibir fyna ^^

kenapa fyna suka?
  • warna dia cantik..sangat cantik!
  • dia melembab kan bibir fyna
  • warna tahan lama
  • tak payah pakai lip gloss sebab pakai lipstick ni pon dah shining2 gitu
  • tak ada bau yang tah apa-apa..great!
cara fyna pakai
  • fyna jarang pakai tebal-tebal sebab fyna lebih suka natural..
  • so fyna akan dap dap sikit dekat bibir dan sapu-sapu dengan jari..bagi nampak pink-pink gitu

jangan!
  • jangan pakai time bibir kering...
  • lembabkan bibir dengan vaseline dulu ok ^^

end for now

22 comments:

Halusinasi said...

cantiknya warna ni^^

Cinderella said...

erm2 sesuai dengan kak fyna colour ni..mmg cantik..nampak fresh jer muke kak fyna kalau pakai lipstick ni

EZAN IDMA said...

ur lips sexy :)

Azreen Zunairah said...

cantinya fyna...suka btol reen tgk..jeles !!! cantik sgt..huhu

cik chinta said...

cepat wat review ketiga2 lipstik. dapat gaji tros pegi beli kot. =D

cheq sue dieyha said...

omg,lme x msuk blog fyna.dh bertukar wajah la,sesuai ngn tuanya.blog cntik,tuan pn cntik.
hehehe,cantik kaler lipstick 2.
sme la,bibir sensitif!

Mya said...

penah gak pakai lipstik ney. mg besh =)))

nurzakiahothman said...

hai,im za..
suke tgk cara fyna pkai eyeshadow.
siyes adore.dah mcm makeup artis je.
btw,nice lips ;)

Najlaa 'Aqilah said...

suits u very well!

Azie Azra said...

thx for the tips! bibir azie kering. so lau azie nk pkai lipstick kna pkai vaseline dulu eh. noted. thx fynaaa!

Miss Ila said...

fyna, awak tau tak, awak ni cantik sangat :)

sumaiyah mokhtar said...

ewwwwwwwwww terkejutnyeeee muka u betul2 mcm patung, sgt2 comel :) heeee

nuruashia ♥ said...

seksi..!!! :)

Mun said...

actually kn fyna..lipstick yg fyna review ni is the only lipstick that I have :P

Aida Azryn said...

aida pun allergic gak.. xley mkn sotong,belacan,ketam,udang. tapi tetap nak makan jugak. yg penting kna spare ubat la. kalau takde ubat,mmg xbrani nk mkn sume tu. hehe.

lolitasinta polkapolkie said...

sgttt cunn oke !!!! ske neokk !!!!

sarah mohamad said...

best review ni, saya suka yg revlon punya pink lipstick. memang best jugak :D

noyis gila kentang~~ said...

cantik lorh,tp noyis xsuke pakai lipstick.cm ne nak munculkan persaan suke bergincu?heheh.
btw,u kene tag dear;)

http://idupseorangnoyis.blogspot.com/2011/06/ga-like-n-menang-mama-rayyan.html

anies said...

hey fyna .
nice colour tuh .
kene plak gn c pemakainye .
sweet :)

Hiddy Asri said...

Jejaln kt blog Fyna.. Awat mcm lain?

Noni Safuani said...

Nice color...u have such a pretty face ^^

Anonymous said...

Hmm it looks like your website ate my first comment
(it was super long) so I guess I'll just sum it up what I wrote and say, I'm thoroughly enjoying
your blog. I too am an aspiring blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any points for rookie blog writers? I'd definitely appreciate it.
Also see my site - grumpy cat