Sunday, June 5, 2011

review: BIORE UV PERFECT FACE MILK ( It's a sunscreen WITH REAL OIL CONTROL!)

assalamualaikum

seperti dijanjikan..fyna nak review 1 lagi produk yang best..and murah hehe
fyna ada baca banyak review pasal benda ni..so fyna pon berkobar-kobar nak try..haha so cari punya cari at last dapat jugak..

memandangkan muka fyna jenis berminyak di T zone..agak susah nak cari sunblock yang betol-betol kena dengan kulit..and fyna happy sangat sebab jumpa 
BIORE UV PERFECT FACE MILK!

lets see the pakaging


 for face only ok



spf 50
tak besar sangat botol dia


 muncung dia


bahasa jepon =.=

Product Description: 




me apply:



nampak tak dekat bulatan tu? nampak different kan?
smooth kan? yes! bila pakai dekat muka..muka fyna jadi smooth sangat!
pores mengecil gila kan? kan? kan?


love
  • pakaging dia yang comel..so senang bawak pergi mana-mana
  • senang meresap dalam kulit
  • mate and smooth finish! which is really good for oily skin ( muka tak lah berkilau-kilau)
  • pores menjadi tersangat halus
  • lepas pakai sunblock ni..kite nak apply foundation ke bedak ke..senang sangat..sebab muka kita dah super smooth
  • owh ya..its sunblock + makeup base! jimat..tak payah beli makeup base lain(kudos) 
  • fyna pakai 8 hours..stay mate! tak berminyak..best!
  • pakai sikit pon dah ckup..tak payah tempek banyak-banyak
  • muka jadi cerah sikit
  • SPF 50

tips:
  • gongcang sebelum guna (korang akan rasa macam goncang liquid =P) haha
  • ratakan cepat-cepat dekat muka sebab dia jenis air..bukan cream..ada sesetengah suka letak dot dot dekat pipi,hidung,dahi and etc-etc kan? nasihat fyna..dot terus sapu..jangan dot dot baru sapu (erk paham tak?) sebab dia mengering cepat..sebab bila apply je trus kering..so tak payah nak tunggu beberapa minit sebelum kering.jimat masa kan?
  • bila kering muka korang akan super smooth and light! (ringan) macam tak pakai apa-apa dekat muka..
  • owh sebab dia ada makeup base sekali..so korang akan terasa macam ada bedak sikit..sikit je la..tak banyak
  • untuk kulit kering, makesure pakai pelembab dulu..


where to buy?
guardian/watson

price?
RM 20+
I don’t remember the exact price but it’s below RM30

repurchase?
YES!
Why? It's a sunscreen WITH REAL OIL CONTROL!



44 comments:

marish sha said...

harus cuba , thankyou fyna :)

Mz.PotatoePie said...

nak try la...

Little Pingu said...

thnx sis , muka i mmg taktaw nk boh apa dah , huhu , esok jugak pegi beliii. :)

Nur Syazana Mohammed Sani said...

akak ,. zana da try dari minggu lepas ,. memang best bile pakai ^^

i'm ezza haniza said...

bgusnyee...nak lari g beli jap laaaa

ohh ddy said...

nak try gak la. fyna, utk combination skin ape plak product best ek???

nuruashia ♥ said...

awww..mcm best jee nk try ahh :)

angkasa said...

lorh xmahal pun ek.rm20+ aje.oke2 thanks kak fyna tlg pkenalkan! :)

Atie iskandar said...

bestnya.. kak, ley advice pelembap muka yang ok x?? kulit kering la, tak tau nak pki pelembap ape..

cik chinta said...

haruss try..sbb idong kilat2 =D

Ardini Humaira said...

wahhhh beshnye. nak try gak la dni ;)

Anonymous said...

BAGI KITA KLU UTK KULIT BERMINYAK N KOMBINASI BAIK PAKAI BIORE... FORMULA NYA RINGAN SGT N PAKAI X BERMINYAK SGT PONN... SB KULIT KITA NIE JENIS EXTREMM MINYAKKK... HAHAHA... 2 PENGALAMAN KITA LAR...

Anonymous said...

DLU BIORE NIE ADA KRIM MUKA DIA.. BEST GILA.. SELALU NYA KLU PAKAI PELEMBAB MUKA LAIN JD BERMINYAK LEPAS PAKAI BEBERAPA MINIT.. KLU BIORE IA JD CAMTUE JGK TP KLU KITA LAP MUKA KITA,MUKA KITA JD CANTIKK(KRIM KT MUKA X HILANG,XCAM BRAND LAIN)KUA XYAH PAKAI BEDAK PON DAH CANTIKK,SEKATA JERKK.. KLU BRAND LAIN MUKA DH COMOT N KUSAM...

Nurul dot..dot..dot said...

serius ke? nurul memang jenis tak pakai sunblock langsung bila keluar sebab bila pakai sunblock kulit berminyak gila..pastu mula la sun burn and warna tak sekata..kalau btol guna ni tak berminyak, nurul na cuba la ^ ^

Budak Chomot said...

NAK BELIIIIIIIIIIIIII

Gnie@SimplyStyle said...

yeay...nak cube =)

si gadis ayu said...

wahh...nak try gaks...hehehe =))

PUPPETO said...

i dah beli benda ni lepas nampak u review.
i've tried it on & it was amazing.
kulit i berminyak yang teruk sangat but with this product i pergi kerja hari ni langsung tak payah touch up muka.
thank you girl.

Anonymous said...

i mmg suka follow review fyna..product yg fyna suggest mmg ok!! especially pencuci muka st ives tu..saya try...sgt best!! dan sesuai..nanti nk try beli yg nie pulak!!!

thanks a lots fyna..;))

fida said...

sesuai x utk kulit gelap ?

Anonymous said...

fyna,,tenkiu so much. setiap review dr fyna tak pernah mengecewakan.saya dah try product ni..sgt best dan sesuai!!! muka saya jenis berminyak tp ble pakai product nie..muka tak nmpk oily pun n stay matte. saya akan stay dgn product ni..;)) tenkiu sbb introduce this product..;))

maryam jaffar said...

nak sangat try beli... thanks kak fyna.. <3

✿ pink velvet ✿ said...

yeay! nak cuba jugaq ... muke org pon asyik b'minyak je kat T-Zone

cik ezai said...

da try..mmg best sgt2..mende ni pon thn lme..nk dkt 2bln kot bru nk abes..mmg hari2 pkai..dlu sblm pkai mende nih,blm tghari makeup da bercapuk n muka berminyak abes..serius mmg rase xyakin nk kuar jmpe org ramai..tq sis fyna sbb share mende nih...terbaeeekkk...:)

Miss N said...

thanks sis fyna, me too will try this for sure! XD

ann said...

thank you for this review.. nak try lah. sebab muke sy cepat burn + berminyak.. hope this product ok sebab gune banana boat muke jadi makin burn. ):

MSfaten said...

bce review sis, tros pgy carik. xsbar nak gunaaa!! tengs sis..!! ^_^

Salhah Suhot said...

kite pakai yg ni fyna.best gak!!kalau kulit combination mmg best!!
http://ceritasukasuki-nuri.blogspot.com/2012/01/jatuh-chenta-biore-uv-aqua-rich.html

Riri Yoorin said...

haha harus kita pegi mencari nie :)

budak demOk ! said...

hanim memang pakai benda nih . hihi :D

ieka zurika said...

dah cba pkai.. criusly ska sgt... ika jnis mka brmnyak jg.. but bla pkai ni makeup stay long.. akan stay gna yg ni je =)

senorita zanie said...

dah try! best giler, pores jd kecik n pakai mekap tahan lama n x cakey. thanks fyna!

Anonymous said...

kalau gi main air kat bukit merah,nak pakai apa?takut2 tak berani pakai sunblock sbb muka aku agak2 sensitif...

Anonymous said...

done..bez pkai produk ni..thanx sis..
=)

acikdah said...

pelembab jnis ape ek yg fyna rasa ssuai utk utk kulit kering?

iera said...

kalo saje2 letak kat tangan boleh ke ek time kuar? hihi...sebab tgok fyna letak kt tangan macam ok lak kale die....

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

ok. saya dah tertarik dgn produk ni. ni yg kempunan nk beli ni. ianya ohsemmmm >.< .

p/s : heyy i follovv u :)

LOve to visit dis page. i loove makeup <3

Wawa Kamal said...

TerimaKasih kak Fyna atas tips-2 semua . Lepas ni ada pertandingan pancaragam tak ade lha gelap kulit muka ni :D heheh .

jeemansor86 said...

salam.. fyna... thanks untuk review nie.. slama nie pakai stick yang pixy punya.. tapi bila tenghari dah berpeluh2.. kalau tersentuh jari.. terus zrrasss ada line.. huhuhu.. nanti nak cuba la biore nie...

Salwati Sapei said...

fyna, skin care niey mmng wajib utk stat make up ke??ai biase x guna niey just tenyeh foundation then powder je :)

ira azmi said...

hmm mmg nk beli tp skang harge dye da naek..cm Kak fyna ckp rm20++.. dah ke rm32 dah skang nie..

Nur Affini said...

saya suka sunscreen+foundation dari Cosmoderm. sangat cantik. try lah :)

Anonymous said...

sy nk jual sunblock biore ni...da terbeli 2 n x buka packaging pn lg... so sape2 yg mnt bleh whatsapp nurul-0179006404..hrga murah je

ismi shahida said...

salam kak fyna.. nk tnye blh.. kalau kita pakai biore uv perfect face milk ni maknenya kita dah tak perlu beli foundation premier la? sbb biore ni sunblock + foundation?