Monday, June 27, 2011

review : avon superSHOCK mascara

assalamualaikum

harini fna nak review mascara pulak..fyna sebenarnya jarang pakai mascara sebab malas nak basuh! =.= tapi kan..orang putih cakap mascara is a must kalau nak keluar..diorang takpela tak solat =.=

sebelum ni fyna pakai maybeline je..memang tak mengecewakan..tetapi..mascara tu selalu clumpy kan? bila apply banyak sikit mula lah dia  berketul2..tambah pakai contact lense..siap masuk lagi dalam mata..maybe korang tak prnah jadi..tapi fyna selalu jadi =.=

tapi mascara ni best!

jom tengok gambar dulu


inilah mascara paling gemok fyna penah ada =.=


berus dia pelik..lurus dan tebal




fyi bulu mata fyna panjang tapi thin and super straight!

so fyna nak yang boleh memvolumekan bulu mata fyna ni bagi jadi lebat
and with this mascara..its totally work!

fyna suka sangat!

sangat senang nak apply
tak clumpy langsung! 
mata fyna tak pedih pun bila pakai
buat bulu mata fyna tebal gila and panjang!
bulu mata kita akan seperate..tak de lekat-lekat
tak messy pon pakai lama-lama

memang sesuai dengan nama dia..lepas pakai trus shock! haha

boleh di beli di AVON
harga < RM20 ( kurang dari RM20)

repurcahes ? 
yes! yes!

next : tutorial networked blog

15 comments:

IEQAH said...

oklaaa review yg agak mbantu..
shuke tol fyna makeup yee..shomell la u

NURUL AINI NORAZMAN said...

selalu aini pakai yg maybline punye,. bulut mata jadi mcm serabot,. dia melekat tak cntik aw,.geram,.huhuhu
pasni nak try la avon,.=)

nuruashia ♥ said...

adehhh nuru xde bulu mte :(

cik chinta said...

iyeke? pahni tamo da bli maybeline. mahal. pahtu lekat2. nk try ni gak r. mark it..next gaji. =D

Halusinasi said...

cantiknya! nak beli satu jugaklah^^

Farhanah Mokthar said...

kita tak pandai pakai maskara.
hee. apa jelah kan.

anyway cik fyna jojes :)

Gnie@SimplyStyle said...

hehe..gnie pakai clear mascara je...sbb malas nak sental =)

Nurul Mazni said...

waterproof tak fyna?? nak crik gaklah :)

::SimpleGirlOfMe:: said...

kamoo pki contect lens ape??

Ena.Adrina said...

thanks for this review fyna. surely will try this non-clumpy mascara! :D

zOeY zAu YaH said...

maybelline mmg ska jd berketul n masuk dlm mata.seksa tol tambah lak pakai lens.tp maybelline cat eyes cuba fyna try.best jugak..x berketul tp bulu mata pjg.

tasya safri said...

mascara avon mmg terbaik sis.. tasya pon pakai mascara avon yg super extend tu.. kalo sblm nie mmg x reti nk apply mascara tp dgn avon senang je.. hehe.. btw, gud review sis..

ladyevanatasha said...

mmg best maskara ni... cik eva pun guna ni! hikhikhik

EZAN IDMA said...

saye lak kdg2 pakai kadg2 tak hehe

candybiru said...

kita takder bulu mata..=(

Eyh..anda ditag in my blog..=)