Tuesday, June 21, 2011

fyna with turban style + how i do my eyebrows

assalamualaikum



fyna ikut this tutorial

so this is the result
lain sikit kan..tapi i love it!








my light makeup

face
sunblock from my skincare
pixy compact powder - yellow beige
maybeline angelfit perfect concealer - light

eyes
silky girl yellow eyeshadow (atas mata)
in2it pink eyeshadow (bawah mata)
silkygirl liquid eyeliner
maybelline cat mascara


lips


______________________________________________________________________



how i do my eyebrows



cara fyna bentuk kening lain tau! agak pelik tau! tapi dia stay macam tu all day long ^^
fyna tak guna yang khas untuk kening sebab fyna tak ada browliner semua..hehe

fyna tak suka kening yang terlampau nampak dilukis....fyna suka yang natural2 je

1st step
maybeline cat mascara ( fyna letak sikit dekat petak merah tu)

2nd
ambil brush yang nipis dan bentuk kening tu..time tu kening basah..so bentuk la ikut suka hati korang..and bila kering dia akan stay

3rd step
cream pensel eyeliner color brown - garis bawah kening light2 supaya kemas..jangan terang sangat..bagi just nampak natural je

4th step
bawah kening yang berselerak hide dengan silkygirl perfect cover concealer warna 01 light (this concealer memang bagus!) then dap2 dengan jari

5th step
then letak any shimer cream eyeshadow bawah kening tadi

siap!

senang kan?


29 comments:

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

sis fyne, u look gojess ;)

nuruashia ♥ said...

shntek..!!!

NURUL AINI NORAZMAN said...

sgt nice pakai mcm ni,.
BUT utk aini yg nk pakai mcm ni pk 400x,.malu,tak berani,.tkot nmpk pelik,.

anyway fyna mmg gojess,.hehe

Cik Siti Rahmah Bahrom said...

waHHh cantiknye..
sis fyne putih melepak. pakai ape pun sesuai ^______________^

ohh ddy said...

nice tips! :)

EZAN IDMA said...

sis u look gojes!!

Izzul Amir said...

bw :)
alolololo
cantik :)

EiZaRaZiErYa said...

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

tqahzlan said...

kak fyna, akk keje mane??? =p

Cik Suheela said...

fyna..
nak try wat kening cam fyna..
lawa tp i tak reti..kalo lukis kening sendiri mesti comot T_T

cik chinta said...

wahhaaa...sebijik da cam yuna la.

Fazira Abdullah said...

lawanye k.fyna

Nurul Eiman Hikmah said...

lawanye...sytle la pakai turban tu...kat mana nk cr selendang turban mcm tu?

KNue KnUe said...

no fyna no~ anything but not the turban~ T.T

cthajar_pinkgurl said...

awesome girls XD


xoxo

Aida Azryn said...

fyna pakai camtu nampak lawo.. lau aida lak,xssuai kot. sbb muka aida bulat.. >.<

Farhanah Mokthar said...

gorgeous :)

Hayati Buya said...

Fyna beli ke yg yuna pki ni ? how much ? n ktne? by online ke?

Laila said...

u pakai jetcircle scarft ke fyna?
uuuuwwww teringin nak pakai
btw.u look absolutely stunning ! :D

ladyevanatasha said...

mmg cun la sis fyna ni! adore ur style. (^_^)

Mila Ahmad said...

stylo beb!!!

sarah mohamad said...

fyna. kalau style gni macam sesuai untuk g dinner kan :D

Wan_hazel said...

fyna ..mengenai adobe

yg tu wan tak pasti lak...tp cs4 n cs5 memang ada maslah taw..sebab kita nye PC kat mlaysia nie lain skit...yg bagus skang nie CS3..bab wan guna cs 3 je...

Izyan Masri said...

GOJES (:

Uchi kay-f @hmad said...

*terkebil-kebil*

naz said...

kalau lah i perempuan i akan try. sebab u cantiknnyaaaa

Rtp Farra Arisha said...

u look sweet honeyyy :)

vampire's lovex said...

cantik :)

boongbags said...

fyna, mana u beli round shawl?lama dah cariiiiiiii :( suggest to me the seller!!!