Thursday, June 9, 2011

family : rindu nak berkumpul macam ni lagi

assalamualaikum

fyna ada 5 beradik..time kecik selalu bergadoh..bergadoh sesama sendiri bukan dengan orang lain..haha tapi gaduh pon kejap ja..pastu baik balik..sejak dari kecil kami 4 beradik ( tolak adik kecik fyna..sebab dia keluar lambat =P) jarang kawan dengan orang..kalau ada pun dalam 2,3 kawan setaman..mak pulak tak bagi sangat kami main dekat luar..so siapa nak main dengan kiteorang kena la datang rumah..haha

masa gadoh dulu mak selalu kata....ha gadoh la..gadoh puas-puas..nanti besaq bila masing-masing jauh baru hampa rindu nak sembang-sembang..

tapi time tu buat tak tau ja apa mak cakap..ala time tu kecik lagi kan..

ha sekarang bila besar ni baru terasa! 

time sekolah menengah, fyna tak sekolah sini..fyna sekolah asrama dekat sungai petani..lepas tu kuala lumpur pulak..start dari fyna sekolah dekat sungai petani tu la start nya mula nak jauh-jauh..lepas fyna adik fyna no 2 pulak study kat kulim..dan seterusnya

sekarang fyna dah kerja dekat baling..angah kerja dekat port klang..acik kerja dengan ayah..mimi study dekat utm johor..

tambahan pulak fyna baru je pindah ke kampung ni..so memang confirm la tak ada kawan..rumah fyna pulak jauh dari rumah orang =.= fyna pulak pagi pergi kerja, petang baru balik..memang tak sempat nak kenal-kenal..kalau datang sini sebut nama fyna..confrim tak ada yang kenal..sadis sungguh!

lagila sunyiii


so baru-baru ni kebetulan semua balik rumah..memang meriah la..terasa pulak macam kecik-kecik..dah lama tak makan semeja..tak sembang sama-sama











makan dekat gerai biasa ja..tapi sedap!

lepas ni bila nak berkumpul lagi? raya? tu pun kalau adik fyna no 2 dapat cuti

dah rindu dah saat-saat ni

p/s: owh lupa gambar photografer tak ada..hahaha acik jangan marah no



next post : review contact lense / tips bercinta

9 comments:

~tRah~ said...

hoho...lumrah hidup adik beradik la kn kak?hehe...sy pun cm2 jg...slalu gduh ngan kak sy time kcil2 dlu...uda b'jauhn rndu pla...^^

hana said...

same la kite k.fyna..
adek bradik ramai sampai 8 orng tp umah kosong..
sunyi je...

cik chinta said...

adat la tu kan? da besar sme susah nak jupe

EZAN IDMA said...

rapat gn adek bradek eyh

fatin syamimi abdul rashid said...

same here . rinduu nak balikk lepak mcm niehh . paling best masa raya . kumpul dgn makcik sepupu sumaa . paling meriah . xsabarr nak raya tahunn nie . :)

as always . kak fyna cantik .

nuruashia ♥ said...

epy owes yee akk :)

Liyana Aziz said...

tetiba yana rindu famili yana.. hukhukhuk.. dah lebih seminggu tak gather macam ni..

Hiddy Asri said...

Samala kita..adk beradik ada 5, pastu..masa kecik2 ada kwn kurang dlm 3 org jek..

Mr Meeze said...

seronoknyer..rindu my family too..:(