Sunday, June 12, 2011

dari impress terus "yek"

assalamualaikum
harini pendek je nak taip...
macam mana nak ambil hati perempuan ( dalam proses nak mengorat)
ini apa yang fyna rasa lah..tak tahulah kalau orang lain kan..kalau lelaki perangai macam ni..terus buat fyna tak minat

baru kenal si dia..tapi dari A-Z dia punye kebaikan and kelebihan tu dia bagitau kita..

"i memang close dengan family i..i lah harapan diorang..kalau tak ada i..bla bla bla"
"kawan-kawan i memang suka kawan dengan i..kalau diorang susah..i mesti tolong..kesian tengok diorang susah and bla bla bla"
"i suke bekerja..and mana-mana i pergi boleh je buat duit..bla bla bla "
"i banyak kelebihan tau..i boleh melukis, main muzik, main skateboard, tangkap gambar, memasak..bla bla bla"
"i tak pernah tinggal solat tau, i selalu pergi masjid, puasa tak tinggal..puasa sunat and bla bla bla"


masa mula-mula tu mesti kita macam wow! dia ni baik..boleh buat calon suami..hidup pon tak susah..

and then bila lama-lama asyik dok cerita pasal kebaikan dia ( kononya nak ingatkan kita kebaikan dia la) kita akan macam 

sekali : wow dia ni memang baik lah..love it..( kenyit-kenyit mata)
2 kali : boleh diharap ni..suke2!
3 kali : haa betol-betol
4 kali : owh yeke..bagusla
3 kali : ha..dah tau la (dalam hati)
4 kali : bla bla bla
5 kali : dengar sidia bercakap (dalam hati "aku nak makan apa harini ek?")

dari impress terus "yek" haha too much kot..sampai annoying pulak

for guys..

biar si perempuan slow-slow tau pasal diri kita..itu lebih interesting..
boleh impress si dia sedikit demi sedikit

kalau 1st kenal trus gtau semua..lepas tu tak dak dah apa yng boleh impress a girl..janganlah gelojoh sangat

bagi fyna..lebih menarik kalau kita (perempuan) dapat tau sendiri..

lebih dari kelakuan bukan percakapan..sebab cakap ni semua boleh cakap
contoh : 
dia mintak diri untuk solat
kita tengah  cari photografer tiba-tiba dia volunter diri dia untuk jadi photografer..
kita tengok macam mana dia layan adik-adik dia, mak dia

bagi fyna itu lebih menarik..

kalau si dia dah bagitau how close nya dia dengan family dia..bila kita pergi jumpa family dia..yang adik buat hal dia..yang abang buat hal dia..yang kakak buat hal dia..so kita tertunggu2 mana "close" tu? 

fyna banyak kenal lelaki..awal-awal kenal dah tunjuk mulia nye dia..baik sangat la dia..mula-mula ok la..lama-lama bila asyik ulang benda yang sama..rimas kot..

act banyak lagi..tapi fyna share satu-satu la ye..hehe kalau share semua tak best pulak =P

so korang setuju pendapat fyna?

12 comments:

Gnie@SimplyStyle said...

Setuju....pernah gak kapel ngan laki camni..sebulan je tahan...penat kot nak dgr kebaikan die..haha

Nur Syazana Mohammed Sani said...

haha ,. ap la ,. benci kalau laki asyik cakap kebek kan die jerk =='

kay said...

kah2!
nsib kay x perangai cmni..
xmen "angkut bakul sendiri"..
bia kapel kite yg nilai kan2..
"anasayo"

Ashraf Jalil said...

perempuan suke x kalau dipuji? mesti suke kan..? heheh

Miss Y and Her World said...

sangat setuju. asyik nak bagitau kehebatan dia je. nak bg kita impress lah tu. dia tak tau dalam hati kita meluat. come on. tak payah nak paksa-paksa kita untuk suka dia. biarlah proses tu berlaku secara semulajadi.

Dah Lanjut Usianya, Kenapa Tak Kahwin Lagi?

Aida Azryn said...

hehe. setuju sangat dengan pendapat fyna!

nn said...

ada member macam tu. dia memang baik. tapi dia suka gebang dia baik. buat kitorang menyampah kadang-kadang.

fatin syamimi abdul rashid said...

betull tuh . setujuu sgt dgn kak fynaaaaaa .

EZAN IDMA said...

stuju. tak suke yg menunjuk2. relax2 sudah

hamzah ian said...

aku laki, tp aku stuju je.. hehe

Azie Azra said...

azie pn rasa mcm tu. kalau cakap je pun tak guna. sama jgk ngan hal lain. even lelaki tu ckp kebaikan dia, kita dgr je la until kita nampak sndiri bru percaya.

Epy^Epylepsy said...

haha..

wht a desperate guy..

fyna.. kalo org tu baik die xckp die baik.. org yg baik xkepoh2..

LOL..