Sunday, June 19, 2011

1st time drive ke penang terus sesat =.=

assalamualaikum

hari sabtu lepas..lepas subuh laju je nak landing atas katil balik..pastu ayah pagil tolong mak buat cucur cara berlauk..untuk sekolah..

lepas tu tak tido dah..kemas rumah,jemur kain mandi and bersiap nak keluar pergi penang..plan nak bertolak pukul 10 pagi..tapi kejut 2 my sis ni susah gila nak bangun..1 jam jugak la berulang kejut =.= so dalam pukul 11.30 pagi bertolak


pakai simple je..nama pun nak shopping..hehe

ni 1st time fyna drive sendiri ke penang..even bekali pergi ke penang..tetap tak ingat jalan =.=' fyna tak suka jadi driver..kalau dok tepi boleh jugak snap2 gambar and touchup2 makeup kan?  =.=

adik fyna yang sepatutnya jadi driver ada photoshoot dekat penang hari jumaat so stay rumah member dia..so fyna nak tak nak kena jugaklah jadi driver..main reason nak pergi penang ni sebab my sis, mimi dah kerja di parlimen.so pakaian semua mesti formal

ok ni 1st time fyna bayar tol..hahaha..ok..sepatutnya dari baling ke penang lepas 2 tol je..tapi fyna lepas 4 tol! =.= fyna tengok sign board butterwoth..butterworth je..tak tengok lain padahal nak naik jambatan penang tu ikut georgtown..nasib baik ada tol..tanya dekat 1st tol dia cakap kena pusing balik sebab fyna dah sampai ulu rejam mana dah..bila dah u-turn balik tanya tol lagi..just nak make sure..orang yang jaga tol ni pulak macam blur..tengok sengeh2..kita dah la panas and pening sebab salah jalan..

tapi nasib baik ada tol..boleh jugak tanya jalan kalau sesat..kalau tak ada tol? nak ke tahan orang dekat highway? =.=

at last lepas 30 minit, lepas  jugak jambatan pulau pinang and terus pergi Q Bay Mall..syurga membeli belah..eceh!


dah sampai QBay wajib masuk toilet dulu..tudung dah cam hape dah



adik kecik fyna nak sangat beli mufin ni..RM10 untuk 6 ketol muffin yang comel dah tak sedap..ok yang ada matahari tu sedap..(yang tu je fyna makan =P) tanya adik-adik diorang cakap yang lain tak sedap..

lepas shopping adik kecik fyna dok merungut lapar and nak makan dekat The Mahantan Fish Market..dah lama tak makan sini..tempat fav fyna and adik kecik hehehe



 mimi and her bf ..haha kena tutup muka..nanti femes pulak, sebab hensemmm =P





fav adik fyna..fried country mushroom ..sedapppp!



part yang best..berapi tuuuuuu


mahanttan seafood platter for 2..yang ni wajib pesan kalau datang sini..and tak pernah habis pon kalau makan


lepas makan mimi pergi shoping lagi..so fyna and adik fyna banyak duduk je la..haha penat dah nak berjalan


nampak tak kereta fyna..tuuuuuu dia..haha


pukul 6.30 balik..tu pun dari pukul 6 fyna dok call2 adik2 fyna suruh cepat..kali ni pergi menunggu lebih banyak dari shopping

fyna nak balik awal sebab fyna tak bawak cermin mata..so contact lense ni tak ada silau..memang tak nampak bawak malam-malam..nasib baik adik fyna sorang lagi ada..so fyna follow kereta dia la dari belakang..

balik-balik siap-siap terus tido..haaaaaa tau pun penat drive lama-lama.. =.=



harini pergi kerja mata bengkak sebab penat and pakai lense lama-lama =( nasib baik cermin mata boleh cover


end for now


next : review my fav lipstick ( haa korang nak sangat tahu kan apa lipstick fyna pakai..tunggu ye )







psssssssssst: LAYOUT BARU..COMEL TAK? =p


18 comments:

nuruashia ♥ said...

aww <3 bf si mimi tu npe dicover kan ?? mau tgk ahahhah :)

sys,, nice lips laaa...seksi ehehhe

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini xpernah lagi makan kat situ la,.mcm mahal,.tpi tgk resit fyna tu not bad la kan harga die,.

cepat la fyna review liptick,xsabar,.he3 ^^"

khairul akmal azman said...

fyna!!!
header ur blog lame lg cantik..:(

Aida Azryn said...

aida dah lama tak drive. huhu.. asyik dok merempit je keje. =.=

cik chinta said...

salam, fyna. pasni ajar cane nak pakai shawl cam mimi tu ek. ^_^

msredcheesecake said...

Cik fyna,
Bibirnya seksi la...
Rajin bwk adi jalan...nk jadi adik cik fyna la...erk adik ke kakak?heheee...

Sheeq ♂ ♀ said...

adik fyna bace novel Diary of a wimpy kid ea?hehe pasan lukisan dia..pernah belikan satu untuk adik bf c(-:

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

akak fyna comel ;) hehe. adore ur style ;)

Azree said...

Kebiasaannya bila kita dah jadi driver, baru mula nak kenal jalan ;)

Faa Eryna said...

header baru kak fyna, nampak gorgeous and elegance!

Ashraf Jalil said...

fuhh..blog baru saper punye lak nih? xingat pulak penah follow dulu.. heheh..

Liyana Aziz said...

auchhh, di sensored kan? heeeeeeeeeee... rajin fyna ni kan bawak adik2 kuar?? sweet sangat

fairuz said...

huhu bestnye jln2. jap2. mimi ngan sape tu? ehem3

Mama Gee said...

lawaanyaa bibir...hehee

Syariniey Amran said...

cantik la fyna.suka tengok :))

MaZu Freelance said...

nice blog.. ^_^

ici said...

sis fyna....tudung sis tu cntik sgt..boleh wat tutorial x?????nak blaja...tq....cntik sgt sis fyna ni...

Cikgu Suraya said...

dear..suke tengok kamu..sngt cntik :)