Thursday, May 26, 2011

tutorial : update status guna twitter

assalamualaikum

esok pergi holiday~! wah tak sabar..hehe of cos la pergi with family kan..fyna lebih suka spend time dengan family dari dengan member..sebab my close frens is my family ^^



so i have a bunch of question how to update status with twitter
ala macam if kita tweet kt twitter dekat facebook pon keluar..so senang lah..update status dekat twitter dekat facebook pon update sekali

so macam mana nak buat?

1st

then click Go to App


2nd

dia akn keluar macam ni..so dekat apps application tu korang boleh tick la nak update dekat mana, then
(its take a while untuk bukak bende ni..so sabar sat k..
lepas tick bagi dia masa untuk proses jap..)

finish!

contoh update status twitter dekat facebook


good luck!



7 comments:

Azree said...

Suka menggunakan window XP?

Kalau yang jenis setiap 10 sec update tweeter,

Penuh homeline di facebook dengan status kita..

:D

Sheeq ♂ ♀ said...

shikin tunggu laaaaaaaaaama gila tak kuar2 pon..huhu='(

Titel said...

kenapa tak guna tweetdeck je? kan senang :)

zOeY zAu YaH said...

saya ada soalan tag untuk kamu..sila check ok

sarah mohamad said...

dah lama carik tuto ni. baru kutemu! hiks nak buat sebb senang! hiks

zOeY zAu YaH said...

saya ada tag soalan untuk kamu..sila check my blog ok =)

ღ p!nk veLvet ღ said...

da buat mcm fyna ajar ni, tp tak kua pape laks kat page twitter lam fesbuk 2, jadi puteh jew sume, huhu!