Tuesday, May 24, 2011

review : maybelline angelfit flawless affinity foundation (oily skin must read!)

assalamualaikum

harini nak review this two-way cake foundation..fyna rasa mesti ramai yang dah tau and penah try benda ni..

fyna nak review benda baru pon tak de..sebab dekat sungai petani ni tak update sangat pasal benda baru =.=  kena pergi penang baru ada macam-macam..pity me

maybelline angelfit flawless affinity foundation
in natural beige orche




kalau nak try fyna lebih suka beli refil punya..sebab lebih murah..and thanks god! fyna beli refil sebab fyna beli shade yang gelap dari fyna..

muka fyna jadi TAN! hahaha..2 tone gelap dari muka fyna..seriesly..so boleh kot if buat jadi shading? ahahah..tak tau lah kenapa fyna salah pilih kaler... =.=



in natural light


in flash

love
sangat senang nak apply
medium to high coverage which is gooood!
ada shimmering..cantik!
Does not clog pores, nor gives you the cakey feeling
I had it on all day at work, and did not fade off.  (KUDOS) - sangat sesuai untuk oily skin
give mate finish but kalau flash ada shimering..suka sangat!
contains SPF22/PA++, which is also another plus point for me.

hate
none

repurchase
yes! yes! yes! yes! ( in a lighter shade of cos =P)

15 comments:

Dayana Nasir said...

teringin nak try. tapi rasa macam dah banyak sangat alat mekap sampai ada yang tak berguna pun -__-"

Ardini Humaira said...

:) bestnye kan dapat beli bedak yang sesuai dengan kulit kita

EZAN IDMA said...

skrg gune miami. jimat sket. haha

sarah mohamad said...

saya guna sendayu punya compact powder. rasanya macam okay je. tapi memang kawan ada cajap, dia guna macam fyna la. muka memang nampak cantik. boleh jad rujukan kpd saya. maybe next time boleh beli atas review dari fyna. hihi

mimieux said...

padia....

Halusinasi said...

memang berbaloi-baloi guna produk maybelline ni..yg paling Yana suka mestilah Concealernya...buatkan muka jd halus sgt2...^^

nurulfaridah said...

Laen kali boleh try ni :)

Cik Ezy said...

cik ezy pkai yg cosway pnye..
pe name ek..
kaler biru tu..
miyami kot..
haha..
tp bedak tabur jela..
jrng sgr beli jename maybelline

Gnie@SimplyStyle said...

cantik3 lagi2 bila kena flash...shimmer2.. :)

Munirah said...

nk beli yg ni..tp current compat powder tak habis2 -.-' lambat betul nak habis..haha

Rozana Razali said...

sy main bedal je bedak apa yg ada.. =P

Mila Ahmad said...

mila pakai silky white....:)

cik chinta said...

nak gak la try nanti beli, nak itot fyna gak, try bli refill je :) fyna, lenkali kasi letak trus hage nye bape fyna beli, spy senang nk redy duit p beli ;) bole kan cayang?

Mama Gee said...

how much ni fyna?

Nem0 o0h Nem0 said...

kena try ni... tq 4 sharing babe..