Tuesday, May 24, 2011

review : majolica majorca lash expander frame plus mascara BK999

assalamualaikum

pernah dengar brand majolica majorca? its a Japanese cosmetics brand under Shiseido

brand ni terkenal dengan pakaging dia yang sangat cantik and unik..so fyna pun decide nak try 1 product dari brand majolica majorca ni

lash expander frame plus mascara BK999

ramai yang review pasal mascara ni..and ramai yang suka!



see pakaging dia cantik sangat kan!
nampak mahal and mewah


berus dia macam sikat..which is goood and easy to apply


me wearing it

kenapa yang ni? sebab time tu ada less so dapat rm39.90 sahaja! hehe kalau harga betol dalam rm 59 kot

love
pakaging cantik sangat!
sangat senang nak apply
kalis air ( hujan, tears, mandi) 
sangat memanjangkan bulu mata..memang panjang (kudos)
tak sememeh dalam jangka masa yang panjang
rasa licin if pegang bulu mata yang dah di apply (best)
its curl very well eventhough i dont curl my lash with penyepit bulu mata (kudos)


hate
less volume?


tips
cara membasuh - gunakan minyak  / makeup remover untuk mata yang berasaskan minyak sebab itu sahaja cara terbaik untuk remove semua mascara dari bulu mata kita..kalau tak..memang degil la dia nak remove


repurchase?
NO NO NO 

this one fyna bagi dekat adik fyna sebab tak sesuai dengan fyna..and adik fyna love it! =.=



13 comments:

Nurul Mazni said...

lah.. asal bagi kat adik.. Meyh bagi kat maz.. hehehe..
fyna tak nak cuba maskara maybelline yang baru?? yang ade button tu?? maz nk cuba lah.. cm best~

fyna said...

eh yang mana ye? yang warna kuning tu ke? =.= apa nama dia ek

sarah mohamad said...

saya suka brand dari maybelline tuu. yg volume tuu. yg tu pun best :)

rNesZaiNe said...

Waaahhh ~ Bestnye ... Tapi kenapa mahal sangat -.-"

rara pinkmafia said...

aah lah fina.knp tak lebat.mmg panjang.tapi kite nk nmpak lebat kan.baru cantek.hmm nammo beli dh.hehehe

starzieti said...

kite gune maskara silkygirl. best sbb sng nak basuh. hehe

Anonymous said...

kak fyna ni act pakai tudung ke tak ? hee. sekadar bertanya.

Mama Gee said...

ntah kenapa dlm byk2 make up..mascaralah yg paling mama tak suke....walaupun bulu mata mmg tak lentik...rs cam leceh je...heheeh

kochi said...

hehe..penat nak tggalkan maskara tu kot....ici pun xsuke..ada 3 btg maskara beli xpakai..adehh..nak gn remover jns mnyak muka naik jrwat..sis fyna or kwn2 ada tips x??

Ardini Humaira said...

dni suk guna avon tu je hehe

farysa said...

u shud try urban decay product!
awesome

Halusinasi said...

tak tahu produk mascara yg terbaik buat masa ni..tp, seingat Yana la, mascara dr Maybelinne yg ada volume tu...Revlon ok tak agak2...mcm cantik je...teringin nak cuba 1...^^

Nzyrahun said...

takut pakai mascara :(
tgok org pakai mcm nk try
tapi tuuulahhh part menremove nye tu yang payah T_T dah lah dekat mata sobs