Tuesday, May 10, 2011

psycho ex

assalamualaikum



"psycho ex" would be someone whom:


1) Stalked either in person, or on phone, or online.
apa saja kita buat dia ambik tahu..bila kita on9..bila kita on9..or suruh kawan-kawan dia stalk kita pergi mana-mana..


2) Attempted to sabotage future dates/relationships
bila kita dah ada yang lain..dia mula buat perangai..kacau kita..kacau bf/gf kita..buat sampai bf/gf tingalkan kita..dia presurekan gf/bf kita..stalk bf/gf kita..memalukan bf/gf kita

3) Spread rumours about you/their ex with malicious intent to hurt or demean the other person.

 hasut orang sekeliling, buat cerita bukan-bukan "dia ni kaki pukul..suka mencuri..menipu..and so on"..wuu scarry kan?

4) Pursued the ex's family or friends to convince them to tell ex to be with them again, and so forth.

minta simpati kawan-kawan and family cakap yang dia teraniaya and ada orang rampas kekasih kita dari dia..so mintak dibackup and harap semua pujuk kita untuk balik dekat dia..Made up lies or other actions to manipulate the ex back to them (ie lying about being pregnant, or being ill, hurt them self)


5) Destroyed property of their ex, or physically harmed them or people close to them as 'revenge'.
rosakan kereta kita..or barang yang penting bagi kita or ugut cederakan kawan,family terdekat kita


7) Berated, or threatened their ex for every having broke up them.
tak habis-habis salahkan kita sebab hubungan putus..mcm dia tu perfect sangat


fyna ada kenal sorang mamat ni..dulu dia kapel dengan gf dia dalam 2 or 3 tahun macam tu..memang loving couple..then lepas putus si mamat ni cerita dekat semua yang dia penah tido dengan perempuan ni la..perempuan ni suka habiskan duit dia la..padahal perempuan tu bertudung and lembut je perangai dia..so betol atau tak wallahualam..tapi tercalarkan nama perempuan tu?


and ada seorang gurl ni dah kapel dengan seorang lelaki ni dalam 4/5 tahun..so bila laki ni nak putus..dia ugut untuk cederakan diri dia..so laki tu sebab tak nak anything happen stay dengan perempuan tu..


macam-macam kan?


kalau dapat ex bf/gf macam ni..apa yang perlu kita buat?


kalau dia message segala ugutan/tulis dalam blog...yang boleh jatuhkan maruah kita..save semua and ugut dia balik kita akan report polis..then buat report polis..polis akan pantau dia


hilangkan diri..tukar no hp..pindah..sebab orang pscyco ni kita tak tahu apa yang akan dia buat


sabar..kita tak boleh melawan dia,maki dia..sebab kita tak tahu apa yang dia akan buat..so just silentkan diri ok


banyak kan doa..insyallah semua ni akan berakhir


honestly fyna pernah ada psycho ex..stress tertekan..setiao hari call mintak maaf and nak sambung relation balik, marah-marah kalau fyna diam..and pernah ugut nak buat something yang jatuhkan maruah fyna..apa fyna buat? silentkan diri..tukar no baru..thanks god fyna tak pernah bagitahu alamat rumah fyna and dia tak pernah datang rumah fyna..alhamdulilah sangat-sangat..


kepada adik yang bertanya..sabar ye..ini semua dugaan..kita tak tahu orang macam mana..rambut sama hitam..muka hensem/lawa gila..and semua orang suka tapi the other side of her/him maybe ada yang hitam..


so kepada yang baru nak kapel tu..selidik dulu..kalau dapat psycho macam ni..lari laju-laju.hehe


so ada tak apa-apa cadangan selain yang fyna bagi untuk lari or diamkan psycho ex ni?

21 comments:

Anorrin Ruzila Rahmat said...

Dlu pnah ada 1 guy yg lg mude dr sy la..x tau lak dia suka gila2..pdhl dh tau sy ade pakwe..ekceli ni bkn citer pslex sy..mmg psiko la..siap ugut nak bunuh diri bagai, smpi mak, adik abg dia call sy..xtau la pe citer dia wat..pastu sy ckp sy dh kawen pdhl lom lg..then tukar no, alhamdulillah, kami bahagia smpi skang..mntk dijauhkan dr org cmni..

eRzA said...
This comment has been removed by the author.
hana said...

erm..
pernah de ex camni..
buat x tau je..
jgn layan langsung la..
mmg scary gak..

eRzA said...

post u ni ttbe je i rs cam kene sgt ngan i skung...skung ni ade org psycho asyik xabs2 gnggu life i n tunang...point2 yg u mention tu kbykkan dia buat..but then i diam...lg mcm2 cerita dia buat...anta2 msg jato2kan maruah tunang i...dgn tunang i plak she's making bad story 'bout me...lucky ktorg ni trust each other...lg pun xlogik bnde2 yg dia buruk2kan tu...ishhh~~ hrp sgt org mcm ni dpt hidayah...i takut ade stalker n manusia pyscho mcm tu...xtau bile akan end...(~,~)

HaNa HoNeY said...

fuh...scary2
xdpt nak lupekan sgt tuh

Cik Ezy said...

tkot la..
srius tkot..
arap2 xjmpe ngn org2 saiko ni..
huu

LindaRahim said...

berpindah randah la gamaknye lau ada ex yg cam ni...skrg pulak da main bunuh2...asal cemburu je...bunuh....

Anorrin Ruzila Rahmat said...

Susahkan?xtau pe yg dorg fikir..mcm xde akal lak

[sutera kasih] said...

thanks sharing this info fyna :) skrg ni mcm2 jenis manusia..tkt nk pecaya org dh skrg kan..

Azree said...

"so laki tu sebab tak nak anything happen stay dengan perempuan tu.."

Macama mana kalau benda ni berlaku eh?

Kelakar juga bila fikir nak atasinya..

mr**D said...

rasa cm hampir jdi cm2..p seyes xsedar..bb niat yg gtaw mmber dia just nk gtaw jer..tnpa hrp dia blik...bb xrasa dia tul2 nk kita....dia gtaw kt kter dia xnk bg komitment p dia gtaw adik dia laen...hurmmm...kter da password fb dia...ase tu leh dikira stalk ek??p kiter just tgk...xda wat ape2...hurmm...dia gtaw someone dia nk bf steady...so...leh terima ker alasan dia xleh nk bg komitment kt kter...hurmmm...xpe ler...kter redha jer...maybe dia rasa kter xsesuai....g pon ciri2 yg dia nk for mr.right no within me or near me...tinggi...puteh..chubby..kai spek...tu sya xda....im just a guy....with 51kg..157cm...so ....??sya taw ler dia mmg xleh terima sya seadaanya..sya anggp dia just xleh jjur dpn sya jer bb maybe dia tkot menyakitkan hati sya...hurmmm...

Ain Zulaikha said...

saya salah sorang daripadanya T___T tetibe teringat dia pulak.... takut dan rimas jugak tapi dia sangat baik orangnya actually.

sarah mohamad said...

scary jugak ada psycho cenggini. apa2 pun semua terpulang kpd diri sendiri. dan sentiasa kena berwaspada. orang kalau dah obses, macam2 dia akan buat.

AiDa AzRyN said...

takut la dgn orang jenis cm2..

Ashraf Jalil said...

so kene la be wise in the 1st place.. org2 psycho cmtu tend to dtg dlm hidup if kite senang2 je accept someone yg kte xkaji secara menyeluruh lg.

Org kate cinta buta la hape la tp in the end sendiri gak yg akan face perkara2 xbaik. Cmne nk tau org tu psycho ke x? Sng, Judge la agama n social life die..hehe

*panjang lak membebel. Sori le kalo annoying :P

mayuchi said...

uhuk,pna gak,pna gak,die xsda yg dri die nga obses dgn kiter pown,n seb lom jd pakwe,msih lam proses kajian,daa slh anggap cam kite ni mkwe die,haihh,klo da jd pakwe,matik gue,matik..huhu~Alhamdulillah laa djauhkn..muge2 dri sndri xjd sptnye pule..huu~

SANTY said...

tul tu kak fyna..bkn lelaki je yg jd mcm tu tp girls pun ada juga yg bt mcm tu..kalau dah putus tu jgn la buka pekung ddada kan..memalukan diri je..

NisaAdnan said...

HISHH MESTI RIMAS KALAU
ADA EX MCM TUU KAN. *SEB
BEK ORG TAK PENA KAPEL.
HEHE

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kite takde pengalaman macam tu. ni first time bercinta yang betul-betul punya. dulu tu macam suka-suka nak cuba. tapi tak serius pun.

Syafiqah Hashim said...

dugaan dugaan

btw, btw, i tag u dlm contest ni ye..jgn lupa join :)

http://pikalurve.blogspot.com/2011/05/susuegooddays-1st-contest.html

MaZu Freelance said...

^_^