Thursday, May 5, 2011

mari mewangikan badan

assalamualaikum





fyna dah lama suka perfume ni..kenapa suka? sebab apple! macam sedap je bau dia kan? (padahal fyna tak pernah pon bau perfume ni =.=')
hehe then tiba-tiba ada iklan perfum ni dekat tv so fyna pon post la pasal nk sgt perfume ni

pastu ramai komen and sugest perfume yang lagi bettter.thanks guys! but fyna ni jenis tak pakai perfume sgt..

so lepas pada tu ramai punlak tanya fyna pakai perfume apa..dekat fb and formspring cakap pasal perfume je =.=

ok lah! 

ni fyna nak tunjuk perfume yang fyna pakai


Wish of Happiness from Avon

Wish of Happiness by Avon is a Citrus Aromatic fragrance for women. Wish of Happiness was launched in 2008. The fragrance features grapefruit, lemon, pear and neroli.

keluaran tahun 2008!

dari tahun 2008 - 2011 fyna guna banyak tu je! hahaha kalau orang lain dah berbotol tukar kot

honestly fyna tak suka perfume sebab sakit hidung! plus yang pakai banyak tu..lagi la pening kepala..adik fyna mimi pon tak guna sangat perfume..owh! kami kan kembar..hehe


sebenarnya badan fyna jenis tak berbau..panas and peluh pon susah nak berbau..
lagipon mak fyna suka letak soflan time basuh baju..so tak payah pakai perfume pon dah wangee..hehe sebab bau softlan ni memang tahan lama

so sebab tu fyna jarang pakai perfume..and kalau rajin fyna pakai  deodorant .. http://stoberycokelat.blogspot.com/2010/12/cara-mudah-untuk-memutihkan-ketiak-p.html

tapi tiap-tiap hari fyna akan sapu losyen lepas mandi and sebelum tido..
fyna just ada dua losyen
and 
lotion johnson baby warna purple!

so untuk tak nak bagi badan berbau..kena jaga ketiak and kita punya tut dengan elok..hehe 

kalau badan jenis berbau..

pakai deodorant! sebab boleh kawal peluh kita..peluh tu la yang buatkan badan kita berbau..ok fyna agak je tau ni

time mandi ambik limau nipis gosok dekat ketiak..so badan kita akan wangee and bau badan jugak akan hilang

ataupun guna kapur and lumur dekat ketiak

sentiasa basuh tut dengan puncuci..fyna guna pembersih daun sirih sumber ayu warna biru

rajin mandi..kalau malas mandi nanti jadi macam kambeng..kambeng busuk kan? haaa

kalau kawan kita badan berbau..and takot kalau kita tegur dia terasa?

hadiahkan dia deodorant hehe


siapa ada tips untuk hilangkan bau badan sila share ye =)

19 comments:

HaFizaH aYu said...

ayu suka deodr jnis stick dr safi..mmg xmelekit pon tp dpends kot ngan ksesuaian kot

cira nd said...

bau soflan memang wangi...sampai kadang2 bf cakap...
'wangi la suke bau die..nanti kite tukar perfume ea '
haha..padahal tak pakai perfume pon...bau soflan je kot..

AARRGH ! ITS ME ! said...

hehehe dah wangi! keke ..

fyna.. ada contest kitorang nk run .. mai tgk .. hehe .. tgk taw

nak menang polaroid instax tak ! saya anjurkan contest nie .. jom tgk comennt dan follow yer http://aarrghitsme.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-and-win-rm600.html

Cik Awan Dyana :) said...

yana pon tak suke pakai perfume sgt sebab nnt pening laa bau perfume .. tak tawu laa nape .. dulu ok jea, sekarang jea tak boleh pakai ..

Ashraf said...

Me pon pakai St Ives ..hehe..tp pencuci muke je la.. yg scrub punye mmg sesuai ngan kulit muke. =D

rara pinkmafia said...

rara pon suke bau apple.rara pakai body shop pepium,sparkling apple.

Cik Ezy said...

jimat la banje kalo xpkai perfume..
hehekk..
saye sllu tkar2 jns perfume..
saje nk try2..
hee

AiDa AzRyN said...

aida suka pakai deodoron jenis spray. syok wooo bila spray. rasa berangin je. hehe. ;DD

Nini Zulkifli said...

nini suke rexona! paling suke bau rexona Shower Clean & Natural. :)

qey abdullah :) said...

qey pakai dkny be delicious nie kak fyna . bau dia sangat awesome . suka sangat sangat . deodorant pulak selalu pakai rexona ta pun garnier . HIHI .

nurul ainul farhain said...

wahh kte kembar jugakla kak fyna kalau cmtu.kte pon tak ske pki perfume sgt. sakit hidung:D

zOeY zAu YaH said...

saya pakai perfum dkny tu..mmg wangi..! bau fresh x pening pala.satu lg yg best escada pacific paridise

misz anis said...

saya skew hypnose dari lancome kak..bau dye masyuk...=)

Mama Gee said...

mama pun pakai minyak wangi ni..selain tu..wish of love..wish of hope pun sedap...mama kumpul 3,3 ni...hee

Azree said...

Ni kalau AVON tahu, sure di jemput untuk menjadi duta selepas ni

;)

Asob Sobrina said...

i pakai dkny ni jugak. mmg sangat best. bau dye soft. x menyakitkan hidung :))

sasa said...

sasa pakai seminngu sekali scrub badan..soo badan jadi macam lembut je..and kwan ada suruh pakai lulur..tp x beli2 lagi sampai sekarang..kawan pakai mmg badan jadi wange la...tp sbb sasa x ada masalah badan bau so tuh yg malas nak beli..heheh

imHepPie said...

guna air daun sirih or daun jambu~~ =)

aya nee said...

Sy gune dedornt giffarine.alhamdulillah la brkesan sbb kulit jnis snsitif dlu pkai mcm2 xthan lame tkar byk jnme gk xkire mhal@murah@yg de alkohol@xde alkohol same je still bau bdan xilang n gtal2 bile pkai lme.skrg ni dh xgtal2 xde ruam2.malah bdan pn xbrbau..u can try dis deo also :)