Wednesday, May 25, 2011

It may seem like the hardest thing to do, but you have to forget about the guy who forgot about you.

putus cinta..ramai yang pernah putus cinta..kalau tak penah putus cinta tu jangan baca..hehe and kalau putus cinta perkara ini yang selalu sangat dibuat



menanges sampai mata jadi bola golf
dok berjam-jam dalam bilik..berhari-hari..berminggu2..(macam bella twilight =P)


tiada selera makan sampai badan kurus kering
beli kfc tak nak..pizza tak nak..nasik ayam tak nak..baik puasa terus!


sampai sakit-sakit
sampai demam-demam..sampai sangup cedera diri sendiri..sampai muntah-muntah darah semua..hadoi


call and msg si dia sampai berpuluh2 message and call
setiap jam message/call..begging him..tanya dia kenapa buat semua ni..nak kan explanation


pulun layan lagu jiwang
lagu rock jiwang, lagu yang selalu nyanyi sama-sama..oh my..tak payah la..dengar je lagu 






sebenarnya nak nanges...nanges la puas-puas.  tapi .jangan lah melampau-lampau


dah dia tak nak kat kita tu..buat apa dok terhegeh-hegeh dekat dia?


tak kisah la salah si dia ke salah kita ke..salah orang lain ke..tuhan dah tentukan jodoh untuk kita


move on sayang




tips untuk lupakan dia? senang saja
beritahu pada diri sendiri..dia bukan lagi milik kita..
so bila kita dah boleh terima kenyataan ni..barulah kita boleh move on secara happyly! ^^


if not..hidupla dengan kesedihan and kenangan yang tak indah itu..nk ke? xnak kan..


dont waste your time dengan benda2 yang bodoh ni..if dia tak nak..so what? tak kisah ponnn..=P


fyna sangat benci if a gurl merayu dekat bf dia supaya get back to her..omg! hello girls! kita perempuan ok! =.=





Break ups hurt but losing someone who doesn't respect & appreciate you is actually a gain, not a loss.

Sometimes looking back on what you had, motivates you to keep moving forward...there's a reason why u left, keep going.


Moving on is like a bitter vegetable, it doesn't TASTE GOOD, but it's GOOD for you.


Any boy can get a girl, but it takes a man to keep her, and give her affection, attention, and adoration.


Sometimes life doesn’t go according to our plan. Sometimes it has to go according to God's plans




psssst : im off friday and saturday..not online..no fb,twitter,fs...
IT'S HOLIDAY TIME!..BEACH! IM COMING! yoshhhhhh!


26 comments:

Izzul Amir said...

be strong Fyna :)

AiDa AzRyN said...

happy holiday! hehe.. :)

Liyana Aziz said...

apakah??? tak putus kan??
x de selera makan? makin banyak makan kalau macam yana.. hahahahaha.. mengembung la jawabnya
take care!

Ashraf Jalil said...

pernah.. tp disebabkan lelaki yg byk jadi punca, xselalu rse cmtu kecuali bile lelaki kene dumped..

sarah mohamad said...

anggap je takde jodoh. dia dah taknak kat kita, watpe kita nak terhegeh2 kan.

Cik Ezy said...

mmg sakit hati sgt..
tp kumbang bkn sekor..
kalo dh org xnk, kite carik laen..
hihikk
m'bazir air mata je nanges2..
die bhgie je xde kite..
mkn pon sdap2 je..
kite plak ilang selera sbb die..
xadil lgsg..
hoho..

NURUL AINI NORAZMAN said...

nice one fyna,.=))

vampire's lovex said...

yg mesej n keep asking for explanation tu sy pnah buat..hooooo..mula ptus kan mcm x puas hati asal dia nk putus..tp btol la,lepas ckp kat diri sniri yg dia bukan milik kita dah..n kita deserve lelaki yg lebih baik,okay je . boleh move on.

nak ikot gi pntai !! hehe

fatin syamimi abdul rashid said...

setuju . nak ikott kepantaii bulleh ? ngeeee

EZAN IDMA said...

nice sis :) i like :)

Azree said...

"Any boy can get a girl, but it takes a man to keep her, and give her affection, attention, and adoration."

Hidup tidak seindah impian..

;)

ღ p!nk veLvet ღ said...

waaa~ bestnyer nak g holiday :)

O'gosh said...

fyna putus ke..

Iqah QaQa said...

uhuu fyna, betul la ap yg u kata tuh.. i pun ad buat bnda mcmtu.. hohoo

FiZ said...

its a good one...thumbs up for u to come out with this post dear ;)

No0r AmiRa.. said...

nak join sekali prgi beach..auw2..!

Misz Eyra said...

ouh putus cinte mmg menyaketkan !
S.A.N.G.A.T S.A.K.I.T !!


MASIH MENCARI KEKUATAN TUK LUPEKAN DYE ..
I'LL TRY TO BE STRONG =)

N i s s s a said...

sorang pergi , 10 beratur ! :P

fiezachill said...

tol ckp fyna. sy pown stju ngn pa yg fyna ckpkn 2. kita nie pmpn, xyah nak hegeh2 kat owg yg dah xmo kan. be strong n chill alwayz.:)

nurulfaridah said...

btol ckp fyna..kte ken move on kan2.. :)

Nem0 o0h Nem0 said...

putus cinta mmg sakit pun.act cmne kita nak handle tu bergantung pd diri masing2. ade yg kuat dan ade yg tak tp klo boleh biar kita kawal emosi bkn emosi kawal kita.chill okey babe!!

MaZu Freelance said...

^_^

misz anis said...

agree with you sis...=)

faradeeba said...

sedih la kak fyna
sy baru breakup sbln ni
sy takde la merayu ke hape
tapi rase sgt down
bile die tggalkan sy for someone 5 yrs younger
im 23..

mnde ni affect sy sgt
susa gle nak stadi focus pape skg ni

tapi kne jgk la teruskan..
mmg bitter vegetable breakup ni
tsk

faradeeba said...

sedih la kak fyna
sy baru breakup sbln ni
sy takde la merayu ke hape
tapi rase sgt down
bile die tggalkan sy for someone 5 yrs younger
im 23..

mnde ni affect sy sgt
susa gle nak stadi focus pape skg ni

tapi kne jgk la teruskan..
mmg bitter vegetable breakup ni
tsk

cik chinta said...

fyna mmg kuat