Saturday, May 7, 2011

how to please your girl : episode 1

assalamualaikum




ciri2 wanita kegemaran lelaki:

Bertudung
Bekerjaya
Pandai masak
Rambut panjang
Bntuk bdn menarik
Tinggi


amboi-amboi..memilih jugak lelaki ni kan? hehe tapi kalau dah dapat semua yang diinginkan..jangan pulak biarkan..maksud fyna mula-mula tackle ayat manis..caring 24 jam..call and msg tiap masa..jumpa tiap2 hari/minggu..tapi lepas dah jadi gf..semua tu tak ada lagi..mana boleh =.=


perempuan ni bukan nya susah sangat nak jaga hati dia..yela fyna pon perempuan kan..fyna tau la..hehe sebenarnya perempuan ni tak lah complicated sangat

memang perempuan amat sensetif..mudah terasa..kuat merajuk...tapi kenapa diorang macam tu? kalau tanya mesti diorang cakap tak ada apa-apa kan? perempuan kalau boleh nak pasangan diorang tahu sendiri kesalahan diorang tapi lelaki ni tak kan tahu selagi tak diberitahu apa kesalahanya


jangan biar perempuan ni fikir bukan-bukan..
bf dia 1 hari silent kan diri..tak message, tak call.dekat rumah tak ada..
so gf dia ni mesti fikir bukan-bukan..macam-macam dia fikir and sampai tak lalu makan.."marah ke bf aku ni kat aku? tapi apa salah aku?" hati tak tenang..cepat marah

so why not sesibuk mana pon..hantarla message atau call sidia..nak ke mana-mana pon tak salah kalau nak bagitahu..sebab setahu fyna perempuan ni tak kisah bf dia nak pergi mana pon asalkan diberitahu..

contohnya:awak.. saya nak pergi tengok bola dengan member..

so si gf ni tak lah fikir bukan-bukan..

ni tak..kalau dah jumpa member tu gf ni dah tak pedulikan =.= mana boleh..member and gf kena sama rata la..kalau nak lebihkan member sangat-sangat baik tak payah ada gf


hormat dia
kalau si bf ni hormatkan si gf ni..lagilah bertambah sayang gf ni dekat si bf tu..jaga maruah dia.jaga keselamatan dia..so kita mestilah rasa macam selamat je..and rasa si dia sayang sangat dekat kita..so kita yajin si dia ni memang nak buat isteri


buat suprise
gurl mana yang tak suka suprise kan? belikan hadiah kt dia..xperlu lah beli yang mahal-mahal..1 bar cokelat pon dah boleh buatkan gurl ni senyum..susah ke?

kadang-kadang perempuan ni tak kisah sangat nak share duit if bf dia dalam kesusahan kan? kongsi bayar makan ke..kongsi bayar duit untuk keluar ke..kan?

pamerkan kasih sayang tapi jangan berlebihan..dekat depan orang ramai pon nak berpelok cium..apa tu? maybe sesetengah orang ok..tapi kita ni perempuan kot..orang akan fikir perempuan dulu baru laki...so kalau bf kita ni tahu batas-batas and jaga nama baik kita depan orang ramai..wuuuu terharu kot kita kan?

ok lah..takat ni dulu 

later fyna tulis lagi ok..

sebab fyna nak kuar dengan adik-adik fyna ni

so tc guys!



ps: fyna tak boleh blogwalking sekarang sebab laptop fyna lembab sangat..so leave a comment..fyna akan jenguk blog korang nanti..insyallah =) 



35 comments:

Amoi Heaxa said...

betul tu dear! amoi setujuu :)

nashsazwina said...

seuju banget

Nasuha Salleh said...

hehe sejutu !! =D

qucachahir said...

setuju..
love boy kite..dy baek sangat sis fyna.. ;)
tak nak laen dah..ngeh..ngeh..ngeh :D

nuruashia said...

setuju..walaupon nuru xde pkwe tp nuru pon pikir lelaki kene gtau aweks if tamau awek risau kn3.. :)

AiDa AzRyN said...

a'ah.. betol3! sbelum dpt couple dgn kte,kemain lg mengayat. msj selalu n kol slalu.. bila dah couple,dah takde dah cm2 sume. hampeh tol..

Amira Zakbar said...

suka entry ni :)
setuju sangat.

nada said...

Hmm setuju gilaaa. Sep sep berlaga bontot. Haha

aWaNnies said...

heeeee...
betol tu fina...
mis S0koNg sgt2.....
kalo lh lelaki a.k.a bf ni thu...
bkn ssh pon nk jger hty gf kn..kan..kan..
ngeeeeee

Cik Ezy said...

boipren cik ezy jrng msg..
menci betol kat beliau..
haha

misz anis said...

untung law dapat bf camtu kak...memang tak rugi la syg dia..ni tak..keje menyakitkan aty jew..huhuhuhuhu

NuR 'aQiLaH said...

LELAKI
kenape mcm tu..
sedih.. T_T

taptap *menitik airmata*

cheq sue dieyha said...

betul 2...
sokong 100% hehe:P
fyna di entry sy,jum terjah..

http://cheqsuedieyha.blogspot.com

Ateyn Bella said...

wow!so true la sis :D

...:i'm ezza haniza:.... said...

wow..bf sy tak suka text..dia mmg sgt busy..but mesti dia akan kol walaupon sekali..mula2 susah nak paham,
lama2 baru oke..heeee

kak fyna dah jdi doktor cinta laaaa

Halusinasi said...

setuju sgt2...^^

erra syahira said...

erra sokong fyna..pompuan bukan complicated pom..laki je kata pompuan ni leceh la ape la..padahal dia yg leceh kan..

Ashraf said...

btol btol..couldnt agree more..

Ihsan Arifin said...

pompuan usah fikir bukan2. ketahuilah terkadang lelaki sengaja x contact his gf. saje nak kasi rindu menebal ;)

starzieti said...

setuju !

SYAFIQ TENGKU said...

jgn bimbang lah.. kami bf2 slalu syg u all lah gf2..hehe

No0r AmiRa.. said...

mira s0kong 100%..hehe

Anisah Syahirah Ramlan said...

coretan kali ni sgt bagus fyna.
sy sokong apa kata-kata fyna dlm post ni.
so, guys. ini ialah 100% bout girls.
:)

sarah mohamad said...

setuju sangat. lelaki ni kalau tak di beritahu salah diorang, diorang buat tak tahu je pun. hiks

saidatul noor farhana said...

btoi..100% setuju n terima sgt3...yg pntg kne fair n square la...:)

:.syUe.: said...

setujuuu sangat la :)

tulis laa lagi :)

Anonymous said...

errrrr ingt lelaki suke ke? mesti kena ada pelajaran weh -.- kalau x sape nak

Anonymous said...

kalau tgk tgk ko, xde sape nk. sbb gedik

EZAN IDMA said...

lelaki kene baca ni kak :P

Cik Yatt said...

sye stuju lgi ngan k fyna..ooyeaahh...!=)

Nurkornaini Mahmudi said...

like this post :)

amier azrul alias said...

alaa kalau pompuan xde mood.
mule la nk mrh2..huhu

Miza Yusof said...

setuju sangat. kaum lelaki patut baca ni. dorang nak yang gf/calon isteri yang terbaik tapi dorang tak buat yang terbaik.

Jemput ke:
1. Blog Miza Yusof
2. Miza Yusof & Photo Blog

madyy said...

setuju gle ! hehe . rse nk post kt fb j sohh kaum adam ni bce . ngeh ngeh ngeh ,

amir_asyraf said...

To fyna: sume nak yag terbaik tol x??walau dri x sesempurna mane...^^