Thursday, October 15, 2009

sticky post : one of my tutorial




another hijab/makeup tutorial click here


any request? comment below

44 comments:

GnieSyazni said...

sis..sangat nice =) color 1 Malaysia..hee kuning,merah, biru..

suke tgk muka Fyna time makeup, mcm org tengah melukis, kusyuk & tenang je =)

Anonymous said...

poyo...

hanabunga said...

oh yang ni dah tengok lama dah.sis fyna nanti boleh buat video about your skin care.ataupun the simplest make up yg sesuai utk ke class.wee thanks!

ayienz said...

nice.. cantik2.. colourful....:)

cheq sue dieyha said...

nak tengok cara fyna mekap dari mosisturizer lg...nk tgk cara fyna blend alas bedak dgn naturactor.

tasha said...

sis fyna . ni tasha :) . ingat ta ? tasha dh byk cuba make up sis . semuanya okay . suka sgt . btw sis pakai eyeliner apa eh ? mcm senang je nak apply dkt atas mata tu :)

lovecandysweet said...

ape kate kak fyna make up untuk doll eyes.. kan sknk teenagers giler make up mcm niey.. :)

btw suke tgok kak fyna makeup.. chantek.. :)

Anonymous said...

agredd with cheq sue dieyha !
nak tgk fro mula2 and part pakai naturactor..

fyna said...

makeup korean look dah buat dari basic..but its ok..fyna akan buat lagi soon =)

and thanks for the all req ya

dira said...

Nice one, sis! :)
And nak req. How to do your makeup & also tutorial for the shawl skali in the latest pics tu. With ur favorite shawl red+black. I loveee everything about it. Makeup & shawl looks gorgeous =D

fyna said...

@dira yes dear..that look is for my next tutorial =)

fyna said...

@dira yes dear..that look is for my next tutorial =)

Anonymous said...

Sorry to say dat ur make up it too much,n please use others model.. sbb i tgk mmg melampau atau u guna model jer lah. eh,i rase u mcm over je. bukan ape kita same2 perempuan elok lah jaga sikit,kalau dah xcantik please jgn buat-uat cantik. kdg2 less is more okey.

fyna said...

@miss anon i don have any model la syg..what to do..plus i xde masa pon nak cari model..this makeup tutorial pon i curi2 masa =( and yeah! less is more but what to do..bila i buat yang biasa2 ramai req "do more! do more! boringlah makeup biasa2 je..semua orang pon boleh.." so? ha! why not you jadi model i? nak? email me ur details ye? <3

eiey farisya said...

pandai awk b'mekap.but maaf nk kata sikit yg ni nmpk mcm over sikit..leh tak show me yg simple2..actually sy ni xpandai mekap pun.klau ada ape2 event pun suruh kwn yg mekapkan..hehe..pnh terniat jgk nk try2 mekap sndri tp tp tp sy xpandai lah.blh ajarkan? ;>)

fyna said...

@eiey boleh..tengok tutorial i yang lepas2 =) and coming soon i buat makeup simple untuk pergi class..insyallah

Elih Japahar said...

wahhh! anonymous mmg berani komen..tapi malangnya takut identiti terdedah..nice tutorial sy tengok,boleh rekomen jg dgn org lain :)

Lieza said...

hai fyna..senang je tgk u mekap..saya ni nk pakai eyeliner pun x pandai.kalo eyeliner kena pakai kat sekeliling mata ke atau kat tepi2 je..bnyk nyer warna eyeshadow u..baru nk blajar2 mekap ni.mekap brush dh beli.nanti nk beli eyeshadow plak.bajet x bnyk nk beli suma skali.fyna lainla..hehe

Anonymous said...

by the way fyna, kenape blend bnyak sngat eyeshadow? not pretty at all. just nk ckp muka u bertompok n still nmpak cela-cela di wajah that means bekas pimple u . x perlu make up tebal sangat nnti rosak muka.and seri wajah x naek kalau make up sangat tebal,cuba tgk bloggers lain yg buat tutorial make up,i tgk xderlah tebal sangat, laen lah u ngah otw nk g event kan,, kalau tutorial x yah pakai lah bedak tebal sangat lagipown nmpak beza sngat dengan tgn u tuu. :( org tengok pown nampak peliks.

Anonymous said...

dah tukar model
booooooooooooo
loser :)

Elih Japahar said...

Nice work dear :) like it

bighagenjo said...

oh, nak tau product yg u pakai for ur skincare, and how u jaga ur skin.

lisa said...

cantiknyaa.. flawless :)

syiera said...

kak fyna...pd sy akak cun sgt makeup..
tpkn...bleh x klu akak x makeup tebal sgt..
jujur sy ckp..akak sgt cantik ..
tp..akak lg cantik klu makeup nipis2..hehehe...
jgn marah tau kak..

p/s : fyi everyday i come here read ur post tau kak.. xoxo to kak fyna..

syiera said...

kak lupe nk ckp lagi satu..hehehe.
akak try blajar makeup kt youtube michelle phan..sgt cantik ooo..
care die ajar pun sgt kemas n clear...
sy hrp akak dpt buat video tutorial mcm michelle phan tu..
gud luck to u..papai.xoxo

Anonymous said...

see orang pown cakap suruh kau nipis2 je make up.jgn berlagak pro kalau kau x tahu ape2

fyna said...

syira thanks syg..michelle pakai kamera mahal syg..akk pakai camera cap ayam je..hehehe ok tq..nanti akk buat lagi yang ok ye =)

fyna said...

cik anon baik sayang..nanti i buat untuk you ye =) thanks la dtg blog i tiap2 hari <3

Mchoc Design said...

Anonymous ni memang annoying....
rasa mcm nk sepak je muka ko tu...

Jiejah Gorjes said...

ingat2 sikit ni bulan puasa tak baik mengata org bukan2 ye cik anon!!!

syiera said...

ok kak..tenkiu..n_n..
xoxo to kak fyna..

aku yang jahat said...

beautiful~!

blog-tips-kurus said...

(anon tu admire u ke??)

hi dear, 1st time datang sini. sayangnya tak bole tengok video tu. kena upgrade dulu. :(

All the best! (>.<)

Uchi kay-f @hmad said...

ngeee...cik fyna...cantek berus? ah ha ;)

nieysa said...

kak fyna cmne nk nmpk kan kening ? coz kening nieysa tk nmpk pon , kwn nieysa ramai tegur ,

ミスている said...

haishhhhh~ xpaham la ngn manusia ni...klo MEKAP STAKAT NK NMPK NATURAL JE...BAIK LA XYAH MEKAP...2 NAME NYE BKN MEKAP...DA NME MEKAP..MESTI LA NMPK SENI NYE KT MUKE...huhuhu~ KALO NK NATURAL..TEPEK JE BEDAK..HAA...KAN NATURAL 2...NATURAL BEAUTY AN AN AN..??

aku tgk ok je cik fyna ni mekap...santek ape...aku suke tgk...aku plk jd sakit ati bile ade org komen 'too much mekap la'...2 la...ni la...klo da tau mekap cik fyna kite ni tebal2...xpayah la tgk...geram lak ase...huhuhu~

**sori...ter'emo' plk kt cni...kekekekek~ btw cik fyna...mmg santek la mekap ni...suke2... :)

ミスている said...

lg 1...klo da rse nk ikot tutorial cik fyna ni...tp rse cm tebal lak..pandai2 la nipiskan sendri...xkan nk tggu kne suap je...nk ikot..ikot...xnk ikot...xpayah nk komen lebih2 lak...xpaham tol la ngn mentaliti ngn sesetengah org ni...

Anonymous said...

sorry for asking, adek u pengkid or boy? please, i need to know. i dah lama perasan dia dari zaman myspace. i ingat dia lelaki, tapi ada satu pic dia pakai baju kurung. please fyna, i really need to know it.

Anonymous said...

kau cantek?
reallyy dia pengkid? yuewwwwwww.

aah dressup mcm pengkid.rmbut pndek kontot.breast xder

JIJI YU said...

bile aku nak pakai hijab ni..

ida said...

mak aih..
smpai mcm nie skali duk jage tpi kain org..
igt ckit, ape yg korg wat malaikat akan tlis..
dose korg yg tnggung..
xmalu ker, dr cara komen org da nmpak prngai kt tuu mcm mane..
korg nie islam ker x??
org mcm nie lah yg slalu mnjatuh'n name baik islam..
bulan baik nie duk wat dose..
untung kak fyna dpt pahala free2..
insaf lah..
sblm kubur kate dtg..

ida said...

satu lg nk ckp..
kak fyna, rmai yg ske akak..
jgn lyn org yg ade pnyakit hati nie..
sy sgt ske akak..
thnks tuk smua tuto.. :)

my name is hafizah said...

i love to read ur blog..bnyk informasi yg ley dpt..ahaks...thnx...

qlah said...

salam sis . hehe .

qlah rase baik sis privasikan comment . tak sedap mata memandang la . paling kurang , buat comment moderation . jadi , setiap kali orang coment , kena tunggu sis approv baru ada dekat komen ni . hehe .

tak pun , pergi dekat setting , tengok who can comment , dan dont allow anonymous :)

*support u darl !