Saturday, May 14, 2011

budak OKU di buli

assalamualaikum..

Mesti dah ada yang tengok video ni kan..
sebab dalam surat khabar pon ada..so kepada yang tak tengok lagi..sila lah tengok ye


nampak tak diorang gunting rambut budak tu..dah la budak tu cacat..ikut sedap diorang je gunting rambut and pukul-pukul budak tu..kesian tengok kan??

tadi dekat fb fyna nampak ni


 memang perihatin rakyat malaysia ni kan? rasanya fb page ni dibuat pada 07.05.2011..tapi dah nak dekat 30K yang like..memang nampak sangat diorang marah



pelajar perempuan yang muka macam nerd tapi sebenarnya........................
(hantar masuk sekolah henry gurney lah=.=)

keratan surat khabar ni menunjukan 3 budak perempuan yang bertanggungjawab menggunting rambut budak OKU ni ( di translate oleh adik fyna =.=)

adik fyna cakap cikgu-cikgu and kawan-kawab buat dunno ja..ish! kenapa kah? apa salah budak perempuan ni..dah la cacat..=.=

tak paham betol..dunia-dunia

apa kata kita botakan kepala budak-budak jahat ni pulak?

21 comments:

Amira Zakbar said...

kesiannya. penghuni dunia semakin kejam :'(

Halusinasi said...

sampai hati..tgk vid tu pun rasa nak belasah budak yang buli tu sekarang jugak..tak ada akal punya orang...

rara pinkmafia said...

duni skrg fina.mmg cm tu.terok

Liyana Aziz said...

tunggu balasan saja.. kesian budak OKU tu, dia pun ada hati dengan perasaan, x macam mereka!!!

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

budak tu OKU tang mane ye?? no wonder dia x melawan .. ish .. yang membuli boleh gegelak je .. tapi dunia sekarang .. segalanya mungkin :)

Munirah said...

wah, adik fyna paham bhs cina eh?

nana said...

ei jht nye..mcm nk p pkul je bdk jht 2..sian bdk oku 2..mzti serik je nk p skola ag..

Azree said...

Moga anak-anak kita nanti terselamat daripada perkara-perkara sebegini..

(kalau sempat lah)

:p

:)

Ashraf Jalil said...

kejam.. mmg ptot buang skolah je budak2 yg buli tu

Uchi kay-f @hmad said...

buli balik!!!!

Cik Ezy said...

bajet gengster betol pompuan2 tu..
xsuke2..
huu

sumaiyah mokhtar said...

siannyeeeee kalau sis jd cikgu msty selamat budak tu :)

Ashraf Jalil said...

kejam..patot buang skolah je org2 yg buli tu (repost komen arituh.)

Drunbella Khoo said...

dear.
kita baru bulan 5.
belum masuk lagi bulan 7.
u typo tu.
:)
nanti tukar k.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

semua nak jadi gangster.. ape kejadahnye ntah.

farhah dzarif said...

Jahat nyaa dorang ni .

Dia pon ada perasaan jugak even cacat :'(

eedaRAWR said...

sys, ni sekolah sye taw :(

Anonymous said...

banyak ralat ow...
ni baru bulan 5 ok...takkan berita 7.7.2011 dah kuar..then KERATAN...bukan KETARAN yer cik fyna..=)

hunybie said...

ish2x..kecik-kecik da kejam..nti besar xtaw la....
kat malaysia ni da makin x aman..
ari2 dgr kat berita simbah asid la...buli la...dera la..rompak la..huhu..

EZAN IDMA said...

dah takleh tgok dah video tu. kesiannya kat budak oku tu

sarah mohamad said...

cikgu yg kejam. sepatutnya tugas kan melindungi pelajar2 nya. ni tak. buat dunno je. teruk la sekolah tuu. takkan takde apa2 tindakan. ni dah kira kes buli.