Monday, April 11, 2011

siapa kata perempuan berhijab tak pandai jaga rambut?

assalamualaikum


someone pernah cakap..kebanyakan a girl yang pakai hijab rambut mesti tak lawa
inilah pandangan seorang lelaki yang fyna pernah kenal dulu




so gurls! meh buktikan kite pakai hijab tak semestinya rambut di abaikan betol tak? yes memang la tutup je rambut..kadang-kadang bau peluh semua kan..so maybe orang berfikir macam tu..ini semua pandangan sesetengah lelaki..


bagi fyna..pakai hijab lagi tersusun rambut..kurang berpeluh..rambut tak terdedah dengan habuk..itu dari pengalaman fyna yang dulu pernah free hair


fyna tak ada masalah rambut gugur, kelumumur..and rambut fyna cepat panjang
fyna tiap-tiap hari kena basuh rambut and shampoo..
pagi-pagi memang tak basahkan rambut sebab nak pakai tudung pergi kerja so tak sempat nak keringkan 
then petang balik memang fyna wajib basuh rambut and shampoo..


so apa shampoo yang best? kalau kite dah ok dengan satu shampoo..kite tak payah dah nak pakai hair product lain..






pantene
fyna pakai time kolej..semua puji rambut fyna lembut and panjang..and senang di urus..tapi shampoo pentene yang lama lah..yang sekarang ni dah ubah macam-macam sangat terus rambut fyna tak sesuai


sunsilk
tak kisah lah diorang letak apa pun formula tetap bagi fyna tak ok..lepas shampoo rambut memang jadi lembut tapi sehari tak basuh rambut dah berminyak..cepat sangat berminyak


rejoice
memang best! rambut senang diurus and lembut je..kalau tak basuh sehari pon susah nak berminyak


herbal essential
adik fyna, mimi yang sugestkan shampoo ni..rasanya ni lah shampoo da best! sekali pakai rambut dah lembut..sangat senang diurus..bangun je pagi rambut tak serabut..and fyna memang stick dengan shampoo ni


tak payah berbelanja shampoo yang mahal-mahal pon kan..barang murah pon boleh buat kita cantik =)


so gurls! mari menjaga rambut kita..even kita berhijab rambut kita tetap dijaga rapi and lembut seperti rambut model.kan2? hehe


so korang pakai shampoo apa sekarang? jom share!



25 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

yuyu pakai DOVE.. memang terbaikk~

Iman Natasha said...

I pun pakai herbal essence jugak! tapi tak tau kenapa lately rambut banyaaaak sangat gugur, sampai nipis rambut kat kepala :(

Aisya J said...

Pakai Tresemme! :D

Nisa Kay said...

herbal essence! ehehehe

Ateyn Bella said...

xrosak ke rambut syampu hari2? i pakai loreal, tp effect tetap same. hummph!

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

wani suka tresemme! tyme rambut panjang dia akan kurang rosak n xkering sgt:)

AwinLaLaLa said...

pasni nak try gak laa shampoo mcm Fyna... hehehee

Halusinasi said...

rejoice!! setakat ni, inilah yg terbaik..rambut tak gugur, kelumumur pun tak ada...

Cik Ezy said...

saye gune dove..
wngiiii jeeeee

rara pinkmafia said...

i pakai herbal essential.mmg best.lembut n wangi.but now pakai dove.ok gak =)

FAZLINA AZIZ said...

pakai sunsilk.tapi rambut semakin mengeras gitu.ade ape ape tips x,fyna?sbb dlu penah rebonding skali.

shiny2 star.. said...

dovee!!lembot.:)

ardinihumaira said...

betul3...
dni guna syampu avon hehehehe

Nana said...

nana pki loreal.

ann dhaniah said...

ann pakai rejoice!! suke2..rambut lembut je..hihi

fyna said...

ateyn : fyna dah biasa shampoo hari2..kalau xshampoo rasa xbersih =P

tresemme dulu fyna pakai ok pastu dia jadi cm keras pulak ambot bila pakai..haha

dove xsesuai dengan fyna =(

kalau dah rebonding..and xjaga memang rambut akan rosak syg..sory..fyna xde tips untuk tu sebab fyna xpernah rebonding..sory ye

marish sha said...

sha guna sunsilk dan loreal .

rejoice tak boleh pakai , rambut jadi keras dan tak terurus . Pantene pun sama .

Herbal essence pernah pakai , suka juga.

sekarang tengah cuba syampoo ape tah , dapat sample masa chick pop , kalau oke boleh terus guna . huhu :)

ficqa is mee..! said...

di sebabkan korang semua ckp dove mcm wangi sentiase..kite nk try dove jugak lahhh!

fyna, yup..sunsilk xbasuh sehari rambut da gatal kot..tension..

Ummi Zayyani said...

kite pakai herbal essences rambut byk gugurla. hmmm. skrang pakai sunsilk better sikit kot.

HAZIRAH SULAIMAN said...

i ade masalah rambut gugur. skank nih guna syampoo beli kat cosway. lupa jenama ape. lagi elok. sbelum nih guna syampoo yg kat pasaraya semua tak elok. tak kene ngan rambut. huhh.

fyna said...

korang guna dengan conditioner tak? sebab kadang-kadang guna shampoo je tak ok..kalau guna conditioner sekali baru ok

terpulang dekat kulit kepala jugak la kan..

ish takot jugak masalah rambut gugur ni..selalunya rambut panjang yang mengalami masalah ni kan?

hunybie said...

hehehe...sama la...mmg tak boleh basuh rambut pagi2..takut rambut berbau..
kena basuh tym mandi petang je..

p/s:kamoo blogger yang comey & tak sombong...suka la~

Nur Bahiyah Ab. Rahman said...

fyna slalu g salun tak?
bahi slalu guna rejoice...wangi n xcpt berminyak kan...bestt

Nzyrahun said...

sokong ! sunsilk buat rambut berminyak !

Nur Affini said...

Yuyu : pakai DOVE pun sangat best. sebab nanty rambut akan sangtsangatsangat lembut.