Saturday, April 30, 2011

review : cyber color eco bb aqua balm spf 30

assalamualaikum

dah lama kan fyna tak review any product..ok hari fyna nak review 1 product dari cyber color



eco bb aqua balm spf30
rm 59.90
boleh di beli di Sasa

moisturizing & brightening your skin

ok lah..ini ialah bb cream from cyber color..

lets see the pakaging





ada 2 cermin and free span..and fyna suka sangat pakaging ni sebab ada cermin! and... fyna suka lah..hehe

at first fyna ingat foundation sebab dia ada 2 shades..natural and ivory...so fyna pon test dekat tangan..so smooth! even fyna ambik warna natural..dia tak nampak gelap sangat even shades dia dalam pakage tu agak gelap..

sangat smooth and texture dia ringan..fyna terus suka and fyna terus ambik

balik rumah baru sedar ini ialah bb cream..fyna agak tak suka bb cream sebab kulit fyna agak banyak masalah so fyna lebih suka foundation yang full coverage but ringan



then fyna try pakai..memang smooth even warna dia gelap bila aply kt muka akan jadi cerah sikit and fyna suka sangat! ringan and cepat menyerap

after few hours fyna rasa kulit muka fyna dah oily and breakout..so fyna sangat disapointed sebab bb cream ni sangat best! and bila fyna baca balik dekat kotak..moisturizing & brightening your skin...moisturizing? sah2 la tak sesuai dengan kulit yang oily..

so untuk kulit kering and normal..fyna highly recomand this bb..sangat best! ringan and agak medium coverage..so untuk kulit yang yelownish fyna sugest ambik yang natural but if kulit yang pinknish ambik yang ivory

so this bb fyna nak bagi dekat adik fyna semperna bday dia..haha jahat tak fyna guna dulu baru bagi =P


8 comments:

Fina Fento said...

agak jahat hahah

:P

Sabo je la

Aisya J said...

wahh nice laa! HAHA and jahat la jugak :p

Liyana Aziz said...

hahahahah.. sabo jela... aiyak, muka yana oily sikit... =)

nor atikah said...

kak fyna!kurusnye tgn akk~hehe..mkn la byk2 sikit..sy dr dlu nk tru style diet akk tp xjalan2..mls btl..hahah..xthn lapa la kak..

rara pinkmafia said...

waaaaaaaaaaa mahalnya bedak tu...

Ardini Humaira said...

wahhh dni lom penah jumpa bedak ni dear.. nak try cari jugak:)

Lyeanna Wana said...

wow. nak try lah

Ashraf said...

u re being followed:D
http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/
hope u can help me do the same.. it ll be much appreciated (wlopon rsenye anda xmemerlukan pertolongan sy..hahah)