Sunday, April 10, 2011

makeup + outfit


assalamualaikum

apa yang fyna pakai untuk photoshoot hari sabtu lepas..theme black and white..shoot hari sabtu so macam biasa hari jumaat tu kalut pergi cari baju..hehe sebab fyna jarang shoping..so sampai QBay Mall dah pukul 9.00 malam..ha! 1 jam je ada untuk cari baju..bayangkan! memang tak dapat la kan.. fyna ingat nak cari long skirt black..tapi short skirt banyak lah =.=

makeup mata fyna





mata : simple dark brown smokey..
then fyna linekan bawah mata dengan eyeshadow warna gold cerah sebab nak bangkitkan mata tu..hehe..
contact lense purple..
fake eyelash Sasa..best eyelash ni! murah pulak tu..hehe

face : fyna pakai mask aloe vera dulu sebab muke agak dry lalely
sunblock nutox
alas bedak mustika ratu
foundation cyber color - eco bb aqua balm in natural
concealer elianto
bedak pixy for finish

blush - mac and elianto

lips - silky girl and nutrimetic


outfit



blouse - brand nicole ( beli 4/5 tahun lepas..hehe)
seluar - MNG (pinjam intan)
belt - mimi beli dekat johor
kasut - vincci ( act dah bawak heels lawa..tapi tak pakai sebab terlalu tinggi and jalan pon lambat-lambat =(  )
beg - beg serbaguna sebab tu kene besar..haha
shawl - rm18 beli dekat village mall..kain dia macam getah..cantik! and match dengan seluar
gelang - < RM 20.00..cantik sangat!

nampak gemok kan? sebab bila fyna shoot time fyna kurus..nampak macam tulang-tulang je..muka pon cengkung..so bila dah gemok sikit rasa comel lah pulak..hehe
and nampak gemok sebab fyna pakai inner kat dalam..baju tu jaranggggggg




12 comments:

Nurizyan Syazwani said...

u still look pretty dear even tak sempat nak shopping pun! :)

SCHAKEYRA said...

tag u untuk cekelat give away

cik aiLebiu said...

nice outfit! :)

Aisya J said...

Love your style! :D Makeup pun cantikkk :D

Ain Zulaikha said...

nice one :)

✿ CikCimi said...

cantek la.
:)

akhyaranis said...

fyna cantek!:)

rara pinkmafia said...

fyna.nt nk oder lens lah. =)

O'gosh said...

kalau pakai skirt lagi tambah2 gojes....

Cik Ezy said...

wedges tu cantekkkkkkkk..
sbb kaler putih..
nmpk cantek sgt..

Halusinasi said...

walawei, cantiknya!!! suka wedges tu...

fyna said...

kalau pakai skirt lagi cun kan? =( tapi tu lah..xjumpa pulak skirt2 ni aritu ='(