Saturday, April 23, 2011

hapy bday mummy

assalamualaikum

fyna baru balik dari KL..so agak penat and tido je..but sempat jemur kain and masak for my sisters =.=

nanti fyna update pasal KL ye..sebab ni entry khas untuk my love..yang sentiasa ada dengan fyna time susah senang..time sedih and gembura..yang tau semua pasal fyna

mak


my fav pic of my mak and ayah
semua gelak sebab ayah cakap mak comel pakai tudung macam ni..nampak pipi tembam...ayah suka..eceh..hehe..romantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


hapy bday mak yang ke 20..eh..hehe yang ke 51..20.04.2011..muda lagi..tapi tak bercucu lagi..sory mak..along tak mau kawen lagi..hehe

semoga mak panjang umur dan dimurakan rezeki..semoga mak sihat-sihat selalu..jangan risau..along tak kan pi mana-mana..along akan jaga mak sampai bila-bila

mak seorang yang sangat tabah! penyabar and tegas! along nak sangat jadi macam mak

mak pandai masak sangat-sangat..
even mak buzy dia kantin 2 buah sekolah..mak tak pernah pun lupa masak tiap-tiap hari..sebab mak tau kami sekeluarga tak suka makan dekat kedai..and mak tak pernah masak lauk kurang dari 3 lauk..haha..memang superb la mak..kadang-kadang time demam pon boleh masak 6 lauk..bertuah la ayah ada mak.sebab tu ayah buncit..ekeke..and sebab mak tau along tak makan lunch dekat ofice so makanan memang akan terhidang di atas meja..and time along diet mak jugak masakan sup2 ikan and sayur untuk along..thanks mak

mak pandai menjahit..
tiap raya kalau mak tak sempat jahit mak akan beli ..tapi kami semua tak sukaaaaaa..sebab tu mak akan jahit jugak baju raya kami even buzy macam mana pon sebab mak tau if mak beli or tempah kami akan pakai sekali je baju tu

mak sangat peramah
kalau jumpa orang tepi jalan pon kadang mak tegur..pastu sembang2..haish! mak dekat mana-mana pon boleh buat kawan..semua orang suka kawan dengan mak..pergi mana-mana semua akan tegur mak and kenal mak,..jelesnyaaaaaa..hehe

mak penasihat and pendengar setia dan seorang kawan yang baik
if along balik rumah and berkurung dalam bilik mesti mak masuk dalam bilik along tanya kenapa..ada masaalah ka? mak memang kenal sangat along and setiap masalah yang along cerita mak selalu ada jalan penyelesaian..

mak tak pernah bagi kami adik beradik merasa susah..and mak tak mau pon kami susah..selagi mak boleh jaga and beri kesenagan..mak akan bagi..

mak..along sayang sangat dekat mak..along nak ucap terima kasih dengan mak sebab mak konkong along selama ni...dulu along tak paham..sekarang along paham..kenapa mak tak bagi sangat along keluar, kenapa mak tak bagi along keluar lewat malam..kenapa mak tak bagi berdating sangat..kenapa mak tak bagi dok liaq sangat and kenapa mak dok mepek 24 jam.

along bersyukur sangat tau..sebab apa yang mak buat ada reason tersendiri..apa yang along jadi sekarang ni semua sebab mak..semua keputusan dari mak and along tak pernah menyesal..mak nak along jaga maruah sendiri..tak mau orang cakap bukan-bukan..along dah paham mak..and jangan risau.along tak kan tingalkan mak..along akan dekat dengan mak and jaga mak sampai bila-bila..and mak pon tau mak boleh harap along jaga adik-adik along kan? along minta maaf sebab dulu along nak sangat bebas macam orang lain..nasib baik mak control along..sayang mak sangat-sangat

mak memang control kami adik beradik..mak ada facebook tau! hehe tapi mak bukak hanya untuk tengok apa anak-anak dia buat dalam facebook.mak pantau dari jauh..at least mak tau apa yang kami buat..

kalau tak dak mak sunyi sangat..sebab pagi-pagi mak dah kejut solat and dengaq mak mengaji pagi-pagi.lepas tu mak mepek dekat kucing kat luaq pulak..hehe..pagi-pagi mak dah bising..kalau mak diam semua mesti cari mak..hehe

mak..along sayang mak tau! soryla along tak dak time bday mak sebab along p kursus..and along harap mak suka hadiah yang along beli tu..ily mak!




10 comments:

Anonymous said...

terharu baca entri ni kak fyna..teringat mak kat rumah..rasa keikhlasan dr hati dari entri ni mentusuk ke jiwa..btw,,hepi besdy makcik..muka akak sama cm muka mak akak la! hehe

Lyeanna Wana said...

alah. jeles nye ade mak yg sporting mcm mak akak ~~~~~

Cik Ezy said...

comelnye mak fyna..
fyna pon comel..
hehekk..

Anonymous said...

kenape xsuke kain bju mak ngah awak buat? kecik ati dia kalo dia tau.. hoho..

slmt ari jd kt mak awak...

LurfyLiyana said...

happy birthday aunty! =)

Aisya J said...

Happy birthday aunty! Sangat cantik mummy kamu :)

peaNut said...

wahhhh...so sweet..hehe...anyway,,happy bebday makcik..ehehe

Ardini Humaira said...

epi bday to her!:)

fyna said...

tq semua! she is the best mom i ever had..even suka mepek..ekekee

Amirrah Zawani said...

happy birthday utk mak fyna.. fyna cepat lah kawen bg cucu kat mak tu.. :D