Wednesday, April 6, 2011

badan panas - muka berminyak..habis tu macam mana?

assalamualaikum

kalau kita tengok orang cina..kulit diorang banyak yang cantik kan..kulit melayu? macam-macam masalah..kebanyakannya kulit kering..pastu sapu losyen berbotol-botol..ok itu betol la caranya

kalau kita tengok orang cina dari kecik ke besar mesti diorang usung botol air mineral yang besar kan?
orang melayu ada? adala dalam 30% yang selebihnya? kalau boleh nak bawak botol air mineral yang kecik je kan?

macam bos tempat keje lama fyna..orang cina..kulit dia cntik even dah 40 lebih umurnya..tiap-tiap hari bawak botol air besar..and habis selalu..fyna? bawak botol kecik..tu pon 2,3 hari baru habis..tambah pulak kerja dalam ekon..and yang besnya tiap-tiap hari beli air mahal-mahal..mahal? haha macam air teh ais, sirap, oren..mahal la tu...wah..sakan! 

masa diet..sebab nak kurus punya pasal..fyna minum air banyak-banyak..and sekarang habit tu melekat...

banyak kebaikan air ni untuk kita
boleh buatkan kita kurus! - ia membantu mencirkan lemak-lemak dalam badan
muka less minyak..- sebab air boleh menyejukan badan kita..kalau badan kita panas..dia akan memberontak dan keluarlah minyak-minyak di muka..haha
boleh lembab kan kulit so kulit kita akan lebih cantiklah
menyihatkan badan and badan kita pon rasa lebih  segar

banyak lagi lah kebaikan air ni..so ape tuggu lagi?




mari sama-sama amalkan meminum 8 gelas air sehari! ^^


13 comments:

nik farina aishah.... :) said...

betol !! betol !!! tapi nk minum air masak ni ,, huh !!! payoh.. heheheh

Dayana Nasir said...

memang susah nak minum air. bila dah betul-betul dahaga sangat baru minum. kalau tak, memang lupa lah nak minum. tu yang muka jerawat sana sini, badan berlemak sana sini.huhu

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

emm.. kite pun minum air banyak. 1.5 liter 1 ari. tapi jerawat tetap ada. pergi toilet je lebih. ehehe.

Atikah saleh aKa Yun Yun said...

yer betui tu... mari amalkan samaa2...

cintahati said...

nice..

cintahati said...

nice..:)

zuk zuhaiza said...

memang banayk kelebihan kalau minum air msak nie..tapi tulah tak istiqamah..huhu

erra syahira said...

muka mmg cepat berminyak..huhu..bleh bg tip x cmne nak kasi mekap tahan lama dan tidak berpeluh..

Aisya J said...

haha suka air masak! rasa pelik kalau tak minum air masak :D

fad ali said...

besarnye botol!


thanx fyna singgah belog fad..terharu...

belog kecik kurang hensem tuh...
heeee

Uchi kay-f @hmad said...

besarnye bekas air U !!!!

Nurizyan Syazwani said...

fyna, i setuju dengan amalan minum air masak setiap kali bangun pg. dats what i do now, tp tak pernah dapat teguk 8gelas! naik kembung perut rasa heheh

Nadzirah said...

betul tuh. kita pun tgh train diri minum air banyak2. tp x larat sbb asek nak g toilet je !