Friday, March 11, 2011

makeup for teenage girl


assalamualaikum

fyna nak jawab soalan di atas..1st fyna bukanlah pandai sangat makeup..so makeup yang fyna aply ni memang fyna selalu apply time muda-muda dulu..tak berat sangat and nampak fresh..so amat sesuailah untuk tennage girl kan?

so fyna harap yang tanya soalan di atas ni suke lah this look



__________________________________________________________________________



1st
fresh.soft.simple makeup look

this look fyna still apply dari dulu sampai sekarang
my fav look..untuk pergi kerja and jalan-jalan dengan parents
fyna tak suka pakai heave makeup pergi kerja sebab muka akan nampak letih
and parents fyna tak suka fyna makeup over bila keluar dengan diorang..haha so this look lah fyna akan apply


for eyes
fyna just apply

eyeshadow : yellow 
mascara





pipi : blush kaler pink
lips : lips ice je..hehe

ni memang sesuaila untuk remaja..sebab simple je..ambik masa 5 minit je untuk siap

alah simpe je..yang susah sikit tak ada ke?



_________________________________________________________________________


2nd funky eyes makeup look

ni pun senang..ambil masa 10 minit je hehe
ni fav look fyna untuk dating..hehe



eyeshadow : yellow (atas)
baby blue (bawah) ikut kaler baju atau contact lense
eyeliner
mascara
lukis kening warna coklat..so tak lah nampak garang sangat


pink blush
lip ice jeeee =P

seeeeee senang je kan? tak susah pon..tak heavy sangat kan?

senang gila kan? ape tunggu lagi? try lah!

=D




16 comments:

Amirrah Zawani said...

mmg senang.. nk try lah pasni.. :)

Raja Ellysya said...

cantek.nk try lah.hehe

Azreen Zunairah said...

cantik gile gambar fyna yg kedua tuh..cantik gile lah..huhuhuhu

ayuorked said...

lawa... simple je kan?? ha.. follow me :)

Gnie@SimplyStyle said...

Kiut :) nice makeup juge...

Mizz Ida said...

nice..simple je makeup..luv it!
muah fr u fyna...

Nurnarnia Cassem said...

teringin la nak pakai shadow2 ni. tapi lgsg tak pandai :(

ardinihumaira said...

ur mekap sangat comel dear :)

BiskOwt Gula said...

cantek lens kak fyna!
sy da add akak kt fB. . do apP me okey :)
sy minat kat akak. . ! !
mcm Hana Tajima. suke sgt3! <3

Cik Suheela said...

comel je fyna pakai tdung bawal heeee :)

yang..cik suheela dah tukar url blog tau

dah jadi www.coklatmasammanis.blogspot.com huhuhu

Kizunarians said...

akak, suke tgk akak. cun lah mate. hehe. pkai contact lense yg big o bigger nye tu?

Kizunarians said...

akak, suke tgk akak, cun ah mate. hehe. pkai contact lense yg big o bigger nye?

Ifti Larina said...

alahaiii... awat la sis nie cantik putih melepak2 eh? huu org cantik, buat cm mana pon tetap cantik :)

fyna said...

@Kizunarians biggerrrrr..16mm hehe..yang kaler biru tu je la..yg pink 14.5mm

l.a.d.y.b.o.s.s said...

cantik la akakk...siyes! yg 1st tu nmpak so natural n sweet ;)

kak fyna, diha nk request akak wt tutorial lukis kening...

a m a n i n a said...

kamu cumell la...