Tuesday, March 1, 2011

Cara senang untuk melembabkan muka bagi yang mempunyai kulit yang kering kontang


Assalamualaikum..

Rumah fyna macam-macam buah ada..pelam, limau, epal, angur,buah naga, kiwi..memang sentiasa ada buah la..tak pututs-putus..so semalam fyna tengok angur banyak gila dekat ats meja..ada angur dalam plastic fyna makan sambil tengok tv,,makan angur macam makan kacang pulak kan..haha then fyna nak try lah wat mask..mana tau ok ke kan

Time pakai dekat muka rasa wangi je..rasa nak ngap-ngap je..haha

Cara-cara
Ambik dalam 2 biji angur..lenyek-lenyek bagi kuar air..then ambik kapas celup dekat air angur tadi then sapu dekat muka..biar 5 minit..bila dah kering, basuh muka..

Result 
muka akan nampak cerah and lembab

Lepas pakai anggur tu fyna pakai cream malam macam biasa..TAPI pagi-pagi bagun muka berminyak gila..rasa macam pakai cream natasya je! Eh eh..padahal sebelum ni bangun tdo muka memang tak berminyak..so barulah fyna tau.buah anggur ni untuk melembabkan muka and sangat sesuai dengan kulit kering..kalau kulit berminyak macam fyna ni tak payah la try ok




Muka berminyak? Try masker ni


8 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

kamoo cantik :)

alinac lover said...

woho! bgus nyer tips ek~
nnti leh try~

PutRee SeJiNjaNg said...

salam dear...1st time visit ur blog...salam kenal dari tilla..:)

sya hassan said...

anggur?? jrg2 dgr petua neh.. leyh cube neh.. :)

aLieF si Muncung ManiS said...

wahh..boleh la alief buat kat muka alief lepas ni.hehe..

fyna said...

@PutRee SeJiNjaNg hi tilla!

fyna said...

@sya hassan hehe cubalah

fyna said...

@aLieF si Muncung ManiS ece..macam buat je kan