Friday, January 28, 2011

spring potato! rugi kalau tak makan! gilaaaaaaaaaa sedap oh! nom nom nom

assalamualaikum

tadi i pergi sungai petani..ada hal pejabat..hal pejabat sikit je..hal i je yang banyak..saje nak tengok dunia luar lepas berminggu-minggu asyik bercuti dekat rumah je..hehe..macam biasalah, i mesti pergi dengan bodyguard i..adik i and kawan dia intan

outfit yang i pakai harini



jacket kulit
tshirt panjang
skinny
and shawl

adik i bagitau ramai gile orang pandang-pandang i..yela i je yang pakai shawl main lilit je.orang lain pakai ketat-ketat,kemas-kemas..haha..ok bangga sekejap =P ( shawl ni je yang selalu pakai sebab ni je ada..haha..tunggu i borong shawl banyak-banyak dulu ye..hehe)

so dah settel semua kerja i pergilah dekat village mall..ramailah pulak budak sekolah berdating..comel betol! haha then i nampak spring potato! omg! tak sangka ada dekat village mall..ke dah berkurun ada tapi i baru sedar? haha dah dekat sebulan lebih rasanya tak datang dekat village mall..zap! terus je pergi tempat tu..yummy! tak sabar gile nak makan..ye lah 1st and last i makan spring potato time chocolate fair dekat midvalley bulan 10 tahun lepas..lama kan?


yeay! i got one! yummy!


i ambik yang pendek je..yang panjang takot tak boleh habis hehe..yang panjang RM4.99 yang kecik RM3.99..time i snap ni i dah makan separuh..tu yang nampak pendek gile..i ambik perasa sweet sour onion kot..lebih kurang tu lah namanya..diorang goreng time-time tu jugak tau! then makan time panas-panas..rangup gile! ah nak lagi!



habis da=( nak lagi...

gedik tak? haha seriesly ramai yang tak tau pasal spring potato ni..sebab bende ni baru lagi..so sebab tu ramai yang tak tahu..ok tak apa..siapa yang dok kedah, dekat village mall ada..tapi spring potato ni nak senang cari pergi je pasar malam..banyak kot diorang jual






 AMPANG POINT SHOPPING MALL (FOOD COURT) 
- Ground Floor, AMPANG PARK SHOPPING MALL, AMPANG 

ni yang baru bukak..cepat-cepat pergi serbu! haha


seee selepas di goreng..fuh nyum!

1 malaysia ada tau! yang paling banyak dekat pasar malam..hehe..nak cari spring potato ni yang berdekatan dengan korang boleh tengok dekat website ni

21 comments:

Nurul Mazni said...

kdg2 biler teringin jer baru nk mkn spring potato tu..
btw dear. jom join kontest i.
juz copy link ni keyh
http://littlelovealways.blogspot.com/2011/01/contest-gadis-shawl-menawan.html

Ateyn Bella said...

sumpah sedapp. byk jumpe kt pasar mlm kt sp, hee

The Nurul said...

aritu i tengok cara buat dia. simple je.

ardinihumaira said...

uuuu nak sikit. lama dah tak makan tu :)

Teyn said...

HOMAIGOD! THAT LOOKS DELICOUS!! =O

btw, you look stunning like always. =)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

u beli jaket kulit tu katne beb?

The Girl said...

glamer ek spring potato ni..padan la ramai orang q kt kg.baru punya pasar malam..huhu..

fyna,nama i kt FB,fifie sofian...mutual fren: kak irna.(dia senior kolej i kt ukm - cuzen u kan?)

amier azrul alias said...

nakk ckett
hehe

fariza fauzi said...

sedap ni ! i suka !
kat VM ada ea???
nak pg nak pg :)

Uchi kay-f @hmad said...

ceria sikit bce post fyna blm2 dah gelak taw ekceli bce yg ni---->"hal pejabat sikit je..hal i je yang banyak"...

*xupdated sbb pain in my heart lah...

ok lah daa..see next post..:p

bighagenjo said...

wahhh~ makan tunjuk2.. tak baekkk~

Drunbella Khoo said...

i pernah makan sekali jer.
i cepat muak laa makan tu mungkin sebab serbuk yang depa salut tu kut.
makan sikit okayy laa sedap.
btw, nanti bulan 3 i nak p kedah.
jumpa nak? nak? nak?
ekekeke.
nanti i roger u lain okayy.
(^___^)v

aliefcmoi said...

aku nak spring potato tu boleh tak..haha..kidding..kuat ngarut..jom join kelab ngarut aku..follow me..utk keceriaan muka dan kehalusan wajah...haha..--->

http://aliefcmoi.blogspot.com/

delicioustastydelicia said...

ALONG....kat cs pon ada la....hehehehe

Cik Siti Rahmah Bahrom said...

yumyum... potato spring mmg sedap. dan cepat je habis >,<

Cerra Oshin said...

nak cikit! :p
hahaha, comelnye muka dia :)

zacky ~786~ said...

wahh ..~ nampak sedap... p xmkn xtahu lg.. ape pn.. kentang mmg sedap laa.. hehe..

GILER KENTANG>>!!! ahahaa

stick girl said...

fyna.buatla tutorial cmna u pakai shawl. i suka tgok. but then,buat salu ta jadi :(

acul said...

da lame makan kat kuala selangor. raseyer2 thn lps dlm bulan puasa :)

ape2pun mmg sedap potato ni. ingat lg dl time x popular ramai yg x beli lg hehe

Rozana Razali said...

sedapnyaa.. =)

.nuruashia. said...

sys, nurul penah g HQ die kt gombak n jumpe ngn big boss die.. laki die org korea tu =) beshh mkn ni..