Tuesday, January 25, 2011

me makeup : moonlight seduction

assalamualaikum

baru-baru ni ada orang tanya i makeup macam mana sebab muka i nampak lain sangat..i pon rasa macam tu jugak! lepas makeup muka different gila! haha act i berangan nak jadi Michelle Phan..so i tiru makeup dia..jadi ke? haha agak-agak kalau tiru dia makeup boleh jadi dia tak? hehe


moonlight seduction makeup

rasanya macam senang je makeup ni (perasan! =P) so i pon try lah..omg! 50% menjadi..50% lagi telan dalam perot..i .ehehe

tapi ni Michelle Phan versi muslimah gitu..hehe




asal warna pink macam tak nampak? haish 





ni 1st time i makeup lain sikit..selalunye i just gabungkan 2 warna sahaja..kali ni ada lebih dari 4 warna..hambek kau! haha tonyoh-tonyah..hentam-hentam..jadi!

ramai cakap kalau ikot tutorial dekat youtube tak menjadi..ala i pon penah tak jadi..berkali-kali jugak tonyoh2..sabar-sabar..try je banyak kali..kadang jadi tapi maybe sabab bentuk mata lain-lain so mesti la result pon lain-lain kan?

bentuk mata i pon kadang-kadang berubah..kalau i pakai lense 16 mm mata bolat tak hingat! haha tapi kalau pakai lense yang tak besar macam14mm tu, ikut anak mata kita so mata jadi macam biasa..

shape mata pulak..i rasa shape mata i agak kuyu, stim..haha tapi rasanya macam almond..so lebih kurang bentuk macam michelle ni la..sebab tu cara dia makeup i boleh tiru..tapi kadang-kadang je jadi..haish! so korang tylah cube..mana tau jadi cun! haaaa...

27 comments:

Fifi Rahmat said...

cantik yunk. i pernah try tutorial neh. ;)

Uchi kay-f @hmad said...

aduhaiiiiiiiiiiiiiii..........

fyna..rase mcm jantung berhenti skjp owh..hi3..


cha.nun.alif.ya.kaf.....:p

LaLaLovy said...

lawa lawa.. dyla pun ada layan tutorial tu. Dy punya yang barbie tu lawa sangat!

zOeY zAu YaH said...

saya pun ska tgk vedeo mechele phan..
lawa mekap yg awk tu..kire menjadi.

Imran nyambek said...

cun2.aaarrrgh.tensen2

iffah imani said...

cantik i pun minat gak ngan Michelle Phan make-up style ni..

ardinihumaira said...

u sangat pandai mekap :D

fyna said...

@Fifi Rahmat ye? mesti u lagi cun kan! jeles ni =P

fyna said...

@Uchi kay-f @hmad asal i rasa mcm perli je..haha

fyna said...

@LaLaLovy hehe a'ah kan..

fyna said...

@zOeY zAu YaH yeke menjadi? hehe thanks

fyna said...

@iffah imani dia pon cun gile kan

fyna said...

@ardinihumaira haha xde sgt pon dini

nurayunni said...

comey le....

onlyMYNN said...

Ohhh . Im melts ! :) Truely gorgoeus :)

onlyMYNN said...

tergoda dgn mata sis ! :)

cik tikot said...

chanteknye kamu.cumil

Illiana Hidayah said...

lawa2..
tapi tak berani nak gabungkan kaler2 camtu...hohoh..
cun ah fyna :)

p/s : done follow u~

SCHAKEYRA said...

tagged for a contest... mungkin balqis leyh mng dgn ur big smile hehehe~~

contest-for-fun.blogspot.com

SCHAKEYRA said...

tagged for a contest... mungkin along leyh mng dgn ur big smile hehehe~~ sorry copy paste, n bad edited td hehehehe

contest-for-fun.blogspot.com

fyna said...

@nurayunni thanks syg

fyna said...

@onlyMYNN hehe ngade je myn ni =P

fyna said...

@cik tikot hehe thanks ye

fyna said...

@Illiana Hidayah try lah! mesti gojes gila!

fyna said...

@SCHAKEYRA haha ok nanti alg free alg join

misrerama said...

awak cntek la...hee.. :))

lolaa said...

cantiknye u...i xpenah lg try make up2 ni..