Friday, January 14, 2011

macam mana nak pastikan muka kita betol-betol bersih dari........... segala makeup

assalamualaikum

semua orang suka makeup...i pon! kadang-kadang kita terlebih letak makeup untuk cantik kan?

dah time nak basuh tu banyak benda guna..makeup remover la..baby oil la..sabun..pencuci muka yang menanggalkan segala jenis makeup la...pencuci muka/makeup yang harga lebih RM50 lah...sangup guna semua sebab nak pastikan muka kita ni clean dari makeup kan?

korang sure 100% ke yang lepas korang guna segala benda tu..muka korang memang dah clean 100%?

kalau korang sure..ok lah..kalau tak sure meh i kongsi 1 rahsia..konon..haha

gunakan facial wipes or wet tissue

lepas basuh muka cuba ambik benda ni then tonyoh-tonyoh kat muka..mesti korang nampak ada sisa-sisa makeup yang stil ada kan?? tak banyak pon sikit mesti ada..lepastu barulah i sure muka korang dah 100% clean! 

ada banyak jenis





ramai kata simple terbaik! i tak try lagi..hehe

images from google

then benda ni jugak boleh ganti pencuci muka kita if kita rasa muka kita tiba-tiba rasa oily...kalau p travel ni memang penting! 

i selalu pakai benda ni lepas makeup tebal-tebal than cuci muka...so i pakai ni untuk make sure yang muka i betol-betol bebas dari makeup..i pakai yang murah je



=D


8 comments:

nn said...

i pakai yang pureen je. haha. tak suka j&j. too oily for me and rasa pedih muka. teringin nak try biore. dengar cerita simple pun bagus.

Pinky Pixie said...

dulu yatie pakai gak benda cmni. hehe.

tp ade 1 produk tu x ingt jnama ape, lepas pakai mcm melekit plak. huhu. slah pilih agknye.

intan said...

ahha..
i pn x terfikir boleh guna bnda ni..
thx for the tips! ^_^

.nuruashia. said...

yuppp.. btol tu sys.. simple laa bestt.. nurul gne simple hehehe..

fyna said...

@nn owh really? emm ramai kata simple bagus

fyna said...

@Pinky Pixie a'ah kdg2 xsesuai leh gak wat muke kite kering

fyna said...

@intan welcome babe

fyna said...

@.nuruashia. sis pon tak tergune lag