Monday, January 17, 2011

flip flop or high heels?

assalamualaikum


di snap oleh paparazi =D


kenapa ramai suka pakai flip flop (selipar) dari kasut tinggi?
untuk perempuan or nyah  haha



kebaikan
  • tak sakit kaki 
  • boleh jalan lama-lama 
  • jalan pon laju je 
  • lebih santai je nampak kan

tahu tak ada keburukan memakai flip flop ni?
  • kalau pakai flip flop ni..jalan kita yang perlahan akan jadi lebih laju..ya lah..da selesa kan..tahu tak if dah biasa kita jalan laju, ia akan menyebabkan tekanan pada luaran kaki and boleh menyebabkan kecederaan jangka panjang 
  • pakai flip flop pon 80% boleh buatkan kita terjatuh tau! 
  • kurangkan sokongan pada kaki dan itu boleh buatkan kaki kita tercedera..


haish susah jugak kan..ada kelebihan dan keburukan

dulu i suka jugak pakai flip flop ni..yalah ringkas je..tapi dah 2 tahun i asyik pakai heels je..so bila keluar pakai flip flop rasa tak best! sebab apa?




kebaikan pakai tumit tinggi

  • rasa diri lebih confident
  • jalan lebih teratur
  • boleh tarik perhatian
  • terasa lebih sexy =P
  • terasa lebih tinggi

keburukan

  • terjadi masalah di lutut, pergelangan kaki dan pada kaki
  • jejaskan peluang dapat anak
  • punca rambut gugur
  • leher, lutut, sendi, tulang belakang, bahu menjadi sakit
  • boleh sebabkan pening kepala dan gangguan haid

senanag-senang tak payah berjalan kan? hehe

=D

29 comments:

zacky ~786~ said...

haha.. flip flop terbaik kot.. ringkas ~ dan serbaguna.. leh bwk ke mn jua.. :PP jwbpn yg tak bernas skli..

nitez fyna..

misz nOr said...

lebih selesa flip flop a.k.a sliper jepon kot. :)

jaja said...

flip flop selese tapi heels cantek2..
nak cakap pakai dua2 best boleh x? :)

_aLiaHwaFa_ said...

suke pki dua2! huhu

Botak said...

berkaki ayam lagi best..
lebih confident gitu..
auwwww..
hahahahaha... :))

ENTRI TERKINI:
KERETA PALING MAHAL DI DUNIA!
SINGLE SEATER DAN AKTIVITI MAKSIAT

nisa fadzil said...

tak suka sangat flip flop
lebih prefer wedges sebab selesa
tapi kalau nak shopping suka pakai ballet flat :]

iday said...

high heels buat kaki nampak panjang && tinggi,,cantikkkk,,hehe

The Nurul said...

eh betul ke punca rambut gugur n so on so on tu?

c.u.m.i said...

potong kaki terus...
teeehee~ :P

Illiana Hidayah said...

standby 2 2 jek dalam boot..heheh..klu xselesa terus BERTUKAR~hohoho

:: bubu :: said...

bru jumaat lpas p tgk khurafat..
tbe2 rse nk pkai heels..sbb mmbe sowg tu pkai heels ble kuar..
rse cm janggal lak kn ble sowg pkai heels sowg pkai flip flop. cm katun dak.. ? so,bubu pn pkai heels gak.. *tak pernah2 tu.
sudahnya ble blik, kaki cm nk tertanggal sbb skit smpai ke paha.wee
serik sudah.
flip flop lg ok..psal jln laju tu, kte blh cover lg. drpd pnat pkai heels n wt kaki skit.

fariza fauzi said...

hey..i suka pakai 2 2...
tp bila pakai heel yg tinggi2..org mst usha pelik...tinggi i + tinggi heel dah boleh cecah 180cm..heheh

fariza fauzi said...

hey..i suka pakai 2 2...
tp bila pakai heel yg tinggi2..org mst usha pelik...tinggi i + tinggi heel dah boleh cecah 180cm..heheh

fyna said...

@zacky ~786~ hehe pergi jamban pon laju je =P

fyna said...

@misz nOr of cos lah =)

fyna said...

@jajaboleh! samalah kita =)

fyna said...

@_aLiaHwaFa_ yeay! sama

fyna said...

@Botak haha kaki ayam yang kuat ni =P

fyna said...

@nisa fadzil yes! wedges my fav jugak..ballet flat? sama mcm adik i je..hehe i tak boleh pakai..nanti melecet..xtau nape =/

fyna said...

@idayand sexyyyyyyyyyy

fyna said...

@The Nurul idk la you..itu pakar yg cakap..betol la kot

fyna said...

@c.u.m.i haha..duduk je ats kerusi roda kan..aish!

fyna said...

@Illiana Hidayah hhe yezzzaaa! i pon selalu letak byk2 kasut dlm bonet kereta

fyna said...

@:: bubu :: kalau wedges tak sakit kot..tengok la jenis mana..hehe better spare sliper dlm beg =P

fyna said...

@fariza fauzi omg u tinngi mcm model! jeles ni

fariza fauzi said...

hehehe :p
tapi u caaaaaaaaantik !
i lagi jeles ok !

Alynzs Liya said...

bergantung pd tempat dan situasi ;-)
kalo nk g relaks2 , better pakai flip flop kn ,,

ta suke dengar keburukan high heel ==' sebab i keje pakai heel
bf i pn ta bg pakai heel sgt , :D tp kalo dating xpakai heel mcm xbest kn . hehehe

fyna said...

@Alynzs Liya dating xpakai heels xbest la..xsexy =P

fyna said...

@fariza fauzi ops! hehe