Friday, January 28, 2011

adik benci la baca blog macam ni..haish!

assalamualaikum


adik i yang berumur 11 tahun 3 bulan merungut tentang blog-blog orang..haha amboi-amboi dah pandai jadi pengkritik ye! haha nak tahu apa dia rungut kan?


checkitdout!


1. adik tak suka lah if orang tulis tulisan kecik..benci! susah nak baca..tak puas!


contoh


I still remember the feeling when i met you, it's one of the best i ever felt.


2. tak nampak tulisan..kenapa tak letak tulisan kaler putih saja


contoh


I still remember the feeling when i met you, it's one of the best i ever felt.


3. banckground gelap tapi tulisan pon gelap


contoh

I still remember the feeling when i met you, it's one of the best i ever felt.

4.dia tulis apa? adik tak paham

contoh

klu da cni nk g ne ie xde cni..


______________________________________________________________________



ni yang my sis tak suka..haha i tegelak-gelak..amboi..da pandai komplain..tapi betol jugak apa yang dia komplain..kita pon agak susah baca kan..kena besarkan mata and kena highlight kan before baca

i pulak tak suka/suka blog yang macam ni

1. i suka yang ringkas dan padat..tak payah nak tempek fakta sampai berjela-jela..dalam 20 orang yang baca blog..honestly yang baca fakta tu sampai habis just less dari 5 orang

2. tak payah tulis panjang-panjang..letak gambar banyak-banyak pun tak apa..sebab orang lebih suka baca tajuk then komen..or tengok gambar then komen..i pon kalau yang berjela-jela pon malas nak baca =P

3. lagu..i suka blog yang ada lagu..tapi kalau lagu yang i tak suka cepat-cepat i off kan sound..baru lah boleh view blog tu dengan tenang..sebab i malas nak abeskan masa cari macam mana nak off kan lagu tu

end for now

ramai gila suruh i ajar cara i lilit shawl..makeup..oh my..malu kot nak buat video..haha..tapi i akan buat jugak..just sabar dulu ok..kelengkapan belom ada lah..sory..wait ya 





34 comments:

Pinky Pixie said...

same la. teehee. yt lebih suke bace entry yg ringkas tp padat. wuhuu.

aliefcmoi said...

cuba akak view blog aku...and then komen..okay tak blog aku..?? kalau tak okay,,nanti aku tukar and improve...huhu--->

http://aliefcmoi.blogspot.com/

missamy said...

waiting for ur shawl tutorial .
cantik :)))

cik aiLebiu said...

hehehe budak kecik pun tau complain kesilapan blogger slalu buat...

sugar2 kapas strawberry said...

sgt sgt suke entry yg simple dan pendek.tak berapa gemar nk baca entry panjang2

aqish basir said...

u r rite dear..haha sme mcm qis...

aah buat lah tutorial..na nengok!

alisha said...

alaaaa, buatla video tuh . :)

Faza said...

jacket lawo la..tetiba bkenan..hehehe..

NaNaE said...

setuju!
-.-

Anonymous said...

contact lens lawo :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

padat itu penting. mudah faham dan konsep juga ditimbangberatkan.

btw. nice commenting from ur sis. hehe. pandai dia..

Yiedpozi said...

Jujur Yied cakap ni.... 1 je pasal blog ni yang Yied tak suka... Widget Widgeo tu.... Annoying gila...

Jom join:

Contest Review Blog Yiedpozi.info
Segmen Jom Blogwalking Bersama Yiedpozi

P/s: TEMPAH HEADER HANYA RM5 DI SINI

Azuan said...

betul sangat komen adik tu,...huhuu

kurawk said...

cute orangnye...
errr sory2 lari topik..=,="

amier azrul alias said...

ok3..
haha

ayulunera said...

hehhe....pandai adik awak komen..leh jadi pengkritik ni..hehe..
aha...baru nak request gak..camne pakai shawl gitu?? t wat vlog la..ye..ye...winx..winx..

Amirrah Zawani said...

betul juga kata adek u tu..
setujuuuuuuuuuuu...

nurulfaridah said...

kecik2 da pndai complaint ye..hihi
i nk blaja makeup dr u gak!! ^^

Uchi kay-f @hmad said...

setuju 200% dgn fakta ats tue..


psst fyna blog i ok tak?

be honestly ok! klui x i majuk gajah beranak 3 ngee ngee ..lariiiiiiiii!

Adda said...

excited nak tahu tutorial pakai shwal tuh :)

fyna said...

@Pinky Pixie yeay give me 5 =P

fyna said...

@aliefcmoi haha da ok daa tu

fyna said...

@missamy da buat hehe

fyna said...

@cik aiLebiu itulah..haha nk tegelak pon ada

fyna said...

@sugar2 kapas strawberry hehe samala

fyna said...

@aqish basir da buat syg

fyna said...

@alisha da buat hehe

fyna said...

@Fazamurah je tu syg

fyna said...

@NaNaE =)

fyna said...

@FIFIEY LYCHEE MARATION hehe she is

fyna said...

@Anonymous thanks =)

fyna said...

@Yiedpozi haha..yeke.sabo2

fyna said...

@Azuan=)

Miza Yusof said...

miza pun suka baca blog yang ringkas. tak suka baca blog yang entrynya short form melampau dan penggunaan bahasa entah apa-apa.

contoh: sayew sukew dea lorh.

pembaziran perkataan rasa annoying pulak. hehehe :D