Monday, December 6, 2010

saya masak mestilah terbaik!

assalamualaikum

dah 5 hari mak ayah and adik kecik i tak ada dekat rumah ='( diorang pergi bersuka ria di genting! i tak ikot sebab i kene close akaun paling lewat pon harini..susah betol jadi akauntan cabok ni! haha semuanye pasal akaun and beribu-ribu duit i jage..haish! hidup dalam duit betol!

adik i and intan setia teman i dekat rumah ni..hehe and i jugak secara tak rasminya menjadi suri rumah yang berjaya..my family and i jarang sangat makan luar..lebih suka makan masak sendiri..hari ni..adik i and intan pagi-pagi dah pergi kerja..so malam ni baru diorang balik..alhamdulilah diorang sempat jemurkan kain untuk i..hehe

and lepas je balik dari kerja i terus balik rumah..and lepas solat and mandi i terus ke peti ais..macam-macam ada dalam peti ais besar dekat luar rumah i..so i nampak daging and udang besar! so i pon dengan ligat fikir nak masak ape ek bende ni..so lepas sejam bertungkus lumus di dapor...ini lah hasilnya


ini udang masak ape tah..tapi sedap! (puji siri sendri nampak..haha)


daging masak kicap! tapi hari ini i masak lain sikit..wah! menjadi


telur masak sambal! fav my family..
mak! along wat jadi lah! ^^
act dah banyak kali buat tapi tak pernah jadi macam mak i buat..so hari ni jadi!
yes!

sekarang tengah tunggu adik i and intan balik..takotnya dok sorang..dah la i dok kampung..
ajak kawan teman? 
seriesly i tak kenal sape pun dekat sini...act i baru pindah je ke kampung ni =.='
hantu adala..haish!


=D