Tuesday, December 21, 2010

rugi oo tak masuk!

assalamualaikum




Skim pelaburan Amanah Hartanah Bumiputera (AHB) yang dilancarkan Isnin memberi peluang kepada golongan Bumiputera untuk turut sama merasai kekayaan negara dan berjaya dalam lapangan ekonomi.

Skim AHB telah diumumkan oleh Najib yang juga Menteri Kewangan ketika pembentangan Bajet 2011 baru-baru ini bagi memberi peluang kepada golongan Bumiputera mempertingkatkan lagi pegangan mereka dalam hartanah-hartanah komersil di lokasi strategik dalam negara.


AHB yang bersaiz RM1 bilion adalah terbuka kepada pelabur-pelabur Bumiputera yang berumur dari tiga bulan ke atas, dengan syarat pelabur yang berumur bawah 18 tahun perlu seorang penandatangan penjaga sah rakyat Malaysia.


Unit-unit akan diniagakan pada harga tetap RM1 seunit.


Pelabur Bumiputera boleh menyertai pemilikan benefisial aset hartanah dengan pelaburan minimum sebanyak RM500.


-- BERNAMA


hari isnin lepas..i dengan my family pagi-pagi dah kalut pergi bank..haha sebab hari isnin dah tarikh tutup untuk masuk bende ni..

rugi oo tak masuk! 

masuk je dalam bank i bagi salinan kad pengenalan yang i dah potostat dekat akak yang uruskan untuk family i, akak tu macam kenal rapat la dengan my famly..tapi i tak pernah pulak tengok dia..haha

akak bank : ni siapa punya? awak ni siapa?
my mak      : ni anak akak la..
akak bank : aik yang mana satu?
my mak      : yang sulong..hehe
akak bank : la ya ka? awat tak pernah nampak pon..
my mak      : dia suka berkurung kat rumah..hehe
saya             : =.=' (dah biasa dah macam ni)

gila macam tin sardin dalam bank tu..time tu pukul 10.30 pagi..abang askar pon ramai! 

lepas tu pergi jabatan pendaftaran negara pulak..adik i mimi and acik nak tukar kad pengenalan


mimi pakai tudung kesayangan i ok! i beli dekat radiusite! eceh! haha



cewi dua orang ni..haha


tempat di tuju..ikan bakar! tepi dewan tun abdul razak baling..sedap la jugak..hehe


ikan keli bakar! fuh! my fav tu...ada lagi banyak..tapi sempat snap yang ni je.sebab kalut nak makan..semua dah lapar kot time tu...hehe




macam pelik je if tak letak muka i kan? haha
ye i pakai baju kurung la sebab i kerja!

4 comments:

Pinky Pixie said...

ikan keli bakar. wala, sungguh nmpak sedap. hehe

MY HEART said...

Alamak.. sedap2nya lauk dalam gambaq tu.... kebuluq plak rasa...


salam kenal ^_^

fyna said...

@Pinky Pixie WUUUUUUUUUUUUU MY FAV TU..HEHE

fyna said...

@MY HEART HEHE MEMANG SEDAP! NICE TO MEET U TOO =D