Wednesday, December 8, 2010

nasik tomato hangus pulak

assalamualaikum

entry pasal makanan lagi..haha dun worry ok..ini last i masak..mak ayah balik malam ni..so tugas i sebagai tukang masak dah berakhir..jadi pembantu la plak lepas ni..

owh bukan nasi tomato hangus la! lepas i balik kerja i berkobar-kobar nak masak nasi tomato..suruh adik i pergi beli susu cair and tomato puri..tapi bile bukak rice cooker..adik i masak nasik putih banyak..so sayang la nak buang..tak jadila masak nasik tomato =(


ayam masak merah! i masak 7 ketol ayam..yang ada kt rumah 3 orang je..haha.makan kenyang2..


and sotong! my fav! mula nak buat sambal sotong..tapi dah ayam pun dah pedas..so buat kicap..baru balance kan ^^

kena jugak ada lebih dari 1 lauk..dah terbiasa macam ni..kalau 1 lauk rasa macam xcomplete tau! hehe



fav drink! every night kene minum ni..tapi dah abes semalam =.=
i suke sebab dia kurang manis, kurang pekat..semua kuang lah!
sedap!
korang minum ke bende ni? ala korang kaya..minum hot chocolate cadbury..i minum ni je =P
haha dekat rumah ade jugak cadbury punya tapi i tak beberapa suka..macam tak sedap sangat lah


=D






10 comments:

Amirrah Zawani said...

sedap2 aih makanan.. tergoda sudah..
minuman tu mcm best je.. nak try lah nanti.. :)

kak ina kl (1) said...

hangus pun sodap..janji rajin nak membuatnya

ardinihumaira said...

dear.. dah lama dni tak makan sotong. gulppp! terliur

fyna said...

@Amirrah Zawani if tak suka manis mcm i try lah! sedap!

fyna said...

@kak ina kl (1) hehe nasik tomato xsempat masak la kak..saje letak tajuk mcm tu =P

fyna said...

@ardinihumaira hehe yeke? i pon da lama xmkn..sbb tu rajin masak sotong ni..hehe

Nuru Ashi A 아시노코 said...

nurul nk try gk laa air tu.. mne nk beli ek..??

onlyMYNN said...

adoii , nape semua nampak sedap sedap ni. kang min g serbu gak umah sis hee ;) Sg petani n baling xjauh haa :)

fyna said...

@Nuru Ashi A 아시노코 dekat pasaraya ada =)

fyna said...

@onlyMYNN haha mai2