Friday, December 3, 2010

letak lagu dalam blog

assalamualaikum



i dont know la about others..but i gune hypster dari dulu lagi..plus dia sangat easy..hypster sekarang bukan macam dulu dah..sekarang search je ape pon lagu..semua ada ^^

1st login la dulu

 search lagu yang korang nak

then keluar la result dia..korang boleh click play dulu..then lepas dengar and puas hati..add lah..bape banyak lagu nak add pon boleh =)

nampak gambar kaset tu? click je situ untuk pilih design player korang

ha..pilih je mane yang korang nak..

1st choice i

second choice..ade kod tepi tu..click je terus copy


bukak blog..click kat design..and kuar bende ni kan? ok add gadjet..then kuar box kecik ni..ambik HTML/Java Script


paste code hypster tadi


yeay! dah siap..nampak yang pink dekat bawah sekali tu?
^^
if korang dah nak letak lagu baru..update je dekat website hypster tadi..dia auto update dekat blog =)

sebenarnye ada ramai cakap tak payah lah letak lagu dalam blog..sebab boleh buat orang mula-mula excited nak tengok blog then bile dengar lagu yang bising or yang diorang tak suka..so mood nak baca tu terus down..

so its up to you lah ok..bagi i..i suke letak lagu sebab adik-adik i selalu bukak blog i dengar lagi..heeee

=D

yea!







2 comments:

bspotgurl said...

somwtimes best gak gi blog org yg ade letak lagu - especially lagu-lagu sentimental.. terasa relax je kepale ni...

fafarara ;) said...

wahhh ~
smart seyh .
first time jmpe mp3 player gituh :-*
thanks a lot yawww <3 :-*