Friday, December 17, 2010

kenapa orang baling tak kenal saya? sedihnya!

assalamualaikum


jumaat! wah cuti lagi..syoknya..5 hari kerja..jumaat sabtu cuti..cuti-cuti ni i banyak abeskan masa dok umah je..nak lepas rindu untuk tidur sampai tengah hari! haha dalam mimpi jela..cuti ke tak cuti memang kena bagun awal..nanti dengar mak merepek anak dara tak elok bangun lewat-lewat..haish!so bila dah macam tu..memang cuti-cuti pon i bagun awal lah..jadi suri rumah..hehe.

tadi i pergi kenduri..kalau pergi kenduri dengan mak ayah..orang kampung mesti tanya ini anak ke berapa..tak pernah nampak pon.. T.T even kenduri dekat rumah pon..i just jengukkan muka i sikit-sikit sahaja..malu la katekan..

family i baru sangat pindah dekat kampung ni..i dengan adik beradik i memang jarang kuar rumah..kiteorang banyak abeskan masa dalam rumah je..so orang kampung memang tak kenal kiteorang sebab kiteorang tak pernah pon nak berkawan dengan diorg..haha bukan sombong...tapi  tah la =.=

kalau datang kampung ni tanya nama i..mesti diorang kata siapa??? sedihnya..tapi nak buat macam mana..siapa suruh tak berdunia dengan orang..

dah dekat kampung pun orang tak kenal..pekan baling tu lagi lah orang tak kenal..haha sebab i jarang gila pergi baling..tiap hari pergi kerja then bila balik terus balik rumah..percaya tak yang i hanya ada seorang kawan sahaja dekat baling?? sila percaya..dia baru je dapat baby..hehe umur sama dengan i jugak..rindu tiba-tiba dekat dia =.=

haritu my bf datang..dia teman mak pergi pasar..orang tanya mak i, bf i ni siapa..mak kata ni anak sulong! haha..yala diorang percyalah sebab diorang mana tau i ni anak mak yang sulong!

owh i dulu tak sekolah dekat baling ni..maybe sebab tu ramai tak kenal i..tak apa lah

tapi ada cerita-cerita belakang katanya ada yang kenal sangat i..i ni selalu keluar malam dengan jantan..i ni perempuan tak elok..haha..adik-adik i and kazen i tau cerita ni pon diorang gelak-gelak..kalau betol sangat kenal i..meh tunjuk muka..i pon nak jugak tau siapa yang kononya kenal sangat i tu..kononya tau la apa yang i buat dekat sini..kononya ramai lelaki tak suka i..hahhahaha..sangatlah lucu..nak kenal dengan i..mai datang rumah ok! 
pastu snap gambar banyak-banyak then letak dalam fb and blog..
so then baru lah i FEMES!

=D


p/s : macam nak buat contest..sebab ada lebih barang dari korea..wah! ok tak?





12 comments:

Nuru Ashi A 아시노코 said...

sys.. wt laa kontest nty nurul leyy join n dpt adiah dr korea... nk tgk gk brg mimi kasi kt sys dr korea.. wt laa ntry eheheh,,

NadNod said...

waaah, nak buat contest :D

ardinihumaira said...

i pon orang kampung tak kenal tau hehe :D

Eaty Zate said...

wahhh , bestnye . buat lahh contest . hee

Milia said...

hahha..fhm2 keadaan itu, sb aku pun nama ja lahir kat baling,umh tok kat baling tp jarang blk..pas2 tnya sapa ni..hahahha..xpa2 fhm keadaan baling cm mana,biasa la nama pun KAMPUNg so len skit cara depa tu..heheh..wahh,adik ang blk dari korea eik..

fyna said...

@Nuru Ashi A 아시노코 hehe da wat la adik =)

fyna said...

@NadNod hehe..nk buat tp takot xde smbutan je =.=

fyna said...

@ardinihumaira haha yeke? sama lah kita =D

fyna said...

@Eaty Zate hehe ok dear =)

fyna said...

@Milia ha dia bru blik dr korea..hehe..uish! tu la kan..xpa2 sbq ja la no

c.u.m.i said...

wuuwuu~
adeh...
makcik2 tuh bekenan kat kak fyna kot..
dats y la tnye2...
wiwit! :P

fyna said...

@c.u.m.i haha xde maknenye..haish