Wednesday, December 8, 2010

kau mesti dah lama buat kerja ni!

assalamualaikum

ni nak cerita pasal kejadian 2 ari lepas...time tu my mak, ayah, adik kecik..adik i mimi..adik i 2nd and bf adik i turun dari genting..then diorang pergi makan..parking kereta dekat sangat dengan kedai tu..tempat tu sangat cerah! (time ni malam la)

lepas siap makan..pergi dekat kereta tiba-tiba adik kecik i macam tegur why cermin kereta tak ada? ok kereta citra kan ada tiga tingkap..so tingkap belakang yang kecik tu..tiba-tiba berlubang..masuk kereta tengok..duit dalam beg mak kosong..beg yang ayah letak gaji orang kerja dia dah hilang..laptop 2 bijik hilang...duit niaga sate adik i pon hilang..beg pakaian bf adik i pon hilang! syiling satu sen pon tak ada!

dah kena rompak la ni..pandai sungoh perompak tu kan..tingkap kecik tp sampai ke depan kereta tangan dia boleh sampai..laptop boleh pulak kuar dari cermin kecik tu..haish! my mak juz cakap.nak buat macam mana..tu rezeki depa (diorang).

yang hairannya beg galas adik kecik i diorang tak pulak ambik..beratus kot duit dalam tu..tapi diorang tak ambik even beg tu ada dengan beg ayah and mak..nak kata adik kecik i pakai beg budak-budak tak jugak..beg orang besar dia pakai..rupa-rupanya sebab ada kalimah allah and ada ayat quran dalam beg tu..maybe perlindung beg tu kan..sebab tu diorang tak nampak

so lepas tu terus pergi buat report dekat balai polis..tapi macam biasala..boleh report je la..tak ada tindakan pon..itu semua dah tau kan =.=

kenyang la perompak tu..beribu duit dia dapat..laptop dua bijik pulak! padahal siap letak macam-macam atas laptop tu sebab nk lindung tak nak bagi orang nampak. 

pesanan pada semua..kalau nak tingalkan laptop dalam kereta..buang batery tu..so that diorangtak dapat kesan la..hmmm

ini semua COBAAN and DUGAAN..maybe ada hikamah disebaliknya..


=(

15 comments:

Nurhasnatul Nabila said...

ishhh~! tewuk nye pencuri zmn skrg... uhh! mujur beg g satu x kena... allah mmg maha besar.. melindungi setiap hmba dye.. subhannallah...

nurulfaridah said...

tp yg i pelik knpe lubang kecik pn dorg bole kuwa kn laptop sume?
pelik2

alinac lover said...

sadis!

byk tu

NadNod said...

geram dengan pencuri/perompak ni. nak hidup senang je -.- semua dia balun amik.

Nuru Ashi A 아시노코 said...

masyaAllah.. bia betol cte tu sys..?? huhuhu.. sabar ek.. bhaye kn..

The Nurul said...

hey darling. i ada buat entry khas untuk u sempena 100th follower of my blog. cepat cepat pegi tengok :D

sini : http://tmd03081.blogspot.com/2010/12/khas-untuk-cik-nur-shafinatul.html

miss sue said...

sabar yer dear..kasi kerat 18 je org mcm tu..ngeh2 =)

fyna said...

@Nurhasnatul Nabila emm tak apa..sepandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jugak

fyna said...

@nurulfaridah i pon pelik..hmmm gune ilmu hitam ke ape

fyna said...

@alinac lover yes byk sgt..kenyang diorg

fyna said...

@NadNod itulah..syiling2 pon ambik..sedih btol

fyna said...

@Nuru Ashi A 아시노코 memang bahaya sekarang ni..sgup wat ape saje untuk duit

fyna said...

@The Nurul thanks syg

fyna said...

@miss sue haha mcm mona fendi wat ek? erk

Anonymous said...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David