Tuesday, December 7, 2010

elianto cream concealer

assalamualaikum

concealer ni sanagt penting pada perempuan if nak hide any benda yang tak elok dekat muka..scar, redness, lebam bawah mata..kalau boleh semua kelemahan nak ditutup kan.kalau muka flawless macam patong barbie tak pe la.xpyh guna concealer ni..tapi kita kan manusia..tak ada yang perfect..so bagi la perfect! haha apadia hang ni merapu


RM 20++
ni fav i..dah dekat setahun lebih i guna..and i suka sangat! dia memang hide abesla! tapi memangdangkan dah abes concealer ni..so i decide nak beli baru

i dok tengok dekat internet ramai cakap elinto punya concealer best..so i pon try..hari jumaat haritu i pergi central square..tengok elianto wat diskaun sampai 70% korang perasan tak elionto selalu buat diaskaun ni kan..sebab tu elianto ni laku and ramai orang suka beli..murah and best...dok tunggu jugak Simply Siti wat diskaun..hehe



RM 20.00..after diskaun RM 17.60

i like
  1. pakai sikit boleh tutup abes! terutama dark circle dekat bawah mata,,kudos!
  2. senang blend
  3. jimat la sebab pakai sikit je
  4. tahan lamaaaaa
  5. senang dibawak kemana-mana sebab comel je bentuk dia = save space la
  6. murah and berbaloi-baloi
  7. terus jadi macam muka patong barbie bila pakai..flawless..haha 


tak suka la..

tak ada..kih2

=D


15 comments:

liyanaziz said...

yana pakai yang atas tu kan, asyik nak tumpah je kalau x tutup ketat

ada mokhtar said...

nak beli jugak la....

fyna said...

@liyanaziz owh yeke..i tak pernah pulak tertumpah =.=

fyna said...

@ada mokhtar beli la..berbaloi!

Pinky Pixie said...

thanx sharing
aritu da masuk kat elianto, tp xtaw nk beli ape. hiihii.

nurulfaridah said...

i pn ske yg maybelline..smpai skang pkai.. :)

fyna said...

@Pinky Pixie hehe beli je semua..tgh sale tu =P

fyna said...

@nurulfaridah hehe best kan! tak nak try elinato ke? eceh pomot plak

Teyn said...

best ek? i tak pernah cuba make up lain by elianto kecuali eyeshadows dia.

eyeshadow dia best gilaaa. tp satu je i tak suka... cepat pecah... lol! i don't know whether i yang clumsy as hell or eyeshadow tu yang cpt pecah.

rasa mcm nak try beli la concealer ni thanks 4 the info! ^.^

fyna said...

@Teyneyeshadow dia memang best...and so tru sangat senang pecah =.=
yes! sgt ok..try lah

safura zahari said...

fyna-i pakai yg elianto tu,but melekit.lagik 1 tak tau cara btol2 nk pakai n nk blend cane.so i trus tak pakai.n then mmg nmpk sgt la eye bag bwh mata.seday tol =(

aien safiqah said...

salam kak fyna . saya nak tanya kalau kulit mcm saya nie sesuai ke pkai conclear nie . kulit saya tak teruk angat , cuma ade ayebag dan bintak bintik hitam je . sesuai ke saya pkai conclear nie ?

fyna said...

boleh syg..pakai je dekat eyebag

#ciksuzlin said...

Kak Fyna pakai, kita pun nak beli jugalah (^__________^)

Anonymous said...

Dekt maybelline or watson ade jual x elianto punye cream concealer ni??