Thursday, December 30, 2010

cara mudah untuk memutihkan ketiak =P

assalamualaikum


fav!


i mula start pakai deodorant 2 or 3 taun lepas kot..tu pon lepas tengok adik-adik i gila beli deodorant rexona..time tu gila popular kan? i tengok je..tak hingin pon nak beli..hehe

ramai kata pakai deodorant ni buat ketiak kita hitam! eiiiiiiiiiiii tak mau lah! sebab tu i tak pakai..tapi tu time i kecik-kecik lah

bila dah besar, tengok ramai wajib ada deodorant.. so i pon beli jugak..mula-mula i pakai nivea! ish! sangat tak ok! ketiak jadi hitam! ops! hehe then i stop lama...

pastu i try garnier punya..so now i dah pakai setahun..i tak pakai hari-hari tau! cuma bila ingat je pakai..hehe




love!


  1. ia memang memutihkan ketiak yang hitam-hitam! tak payah susah nak tonyoh dengan limau ke ape ke..tapi kena rajin pakai lah..pakai tiap-tiap hari.. i yang pakai skip-skip pon nampak beza
  2. and i tingalkan deodorant dalam 3 bulan..sebab deodorant habis..tapi ketiak i tak hitam pom! wah!
  3. dia ada bau yang tak wangi tapi bau yang menyenangkan..so tak payah pakai perfume pon tak apa..coz bau badan kita akan fresh je.. ( i memang jenis tak suka pakai perfum =P..i prefer lotion )
  4. tahan 24 jam! ketiak tak akan melekit even kita peluh-peluh
  5. yang i tak suka..mula-mula pakai dia macam melekit..and bila dah kering..yeay! suka!

=D


26 comments:

zaira said...

yeay!! thanks tips!

Rara Nasiha said...

i pun pakai deoderant ni. berkesan! :)

zaira said...

nape yep tak dapat tengok? video tu tak kuar ke?

Teyn said...

hey there thanks 4 sharing. tapi ramai orang cakap deodorant ni blh menyebabkan breast cancer. dulu i pakai deodorant tp sekarang dah stop sebab mama i suruh stop. dia cakap bahaya.

so skrg i guna mineral salt. bentuk dia mcm deodorant jugak cuma dia takde bahan2 chemicals. benda tu pun buat my armpits tak smelly & tak gelap. i beli kat clinic or pharmacy.

garnier ni safe tak? sebab kalau safe, i nk try. and apa beza garnier ni dgn mineral salt tu ek? which one's is better?

Miya Omar said...

nak cuba lah nanti. huu :)

c.u.m.i said...

woooo...
info yg sgt sgt berguna...
nak cube tp mcm x konfiden...
since kak fyna da bgtaw nie, ade konfiden la sket nak try...
teeeheee~

Amirrah Zawani said...

eyh sama lah fyna.. i pun pakai deodren garnier, cuci muka pun garnier gak :)

~♥ iella ♥~ said...

Ooo..ya ka? leh putihkan ketiak??
Nk cuba la..tp deo nie mahal ckit kan dr deo yg len2 kan..?

tak kisah, nk try gak..

http://fadthnwan.blogspot.com

fyna said...

@Teyni tengok riview pasal mineral salt ramai kata ok..and about cancer tu..cuba u baca sini http://www.truthorfiction.com/rumors/b/breastcancer.htm

fyna said...

@zairawelcome dear

fyna said...

@Rara Nasiha hehe kan2

fyna said...

@zaira yes! macam lock

fyna said...

@Miya Omar hehe hope u like it!

fyna said...

@c.u.m.i hehe.cuba je..mane tau sesuai kan =)

fyna said...

@Amirrah Zawani wah! boleh jadi duta garnier ni =P

fyna said...

@~♥ iella ♥~ mahal sikit xpe aslkan berkesan..kan2?

nur husna said...

memang dicari cari. pkai deodarant rexona memang menghitam kan. siot ja. haha. pkai skjap pon cpt gila. aduhai

Zulfahmi Abidin said...

ketiak i putih.kalau pakai boleh lutsinar tak??

fyna said...

@nur husna haha yezaa

fyna said...

@Zulfahmi Abidin amboi..melampau tu! haha

hunybie said...

oh ye ke...
nak pakai gak la bendalah ni...
1st tgk org review pasal deoderant..
yg komen pon kata brand ni ok..
rasa nak beli arini gak..
mmg tgh cari deoderant yang sesuai sbb brand lain wat ketiak jdk itam..huhu..
p/s:suka baca blog awk..

sasa said...

hye fyna..sasa tawu pasal blog nie dari kawan...hhehe..die cakap fyne feymes..tuh yag tengok.hehe..sasa pn pakai light sensitive ni..tp x sampai sebulan la..and mmg suke bau die pun!!mule2 mcm melekit tp bile dah kering ok la kan..hehe..jenguk la blog sasa ae even x ade bende pun..hehe..
anyway..love ur style girl ^^

Anonymous said...

napa tak tunjuk pix perbezaan u punya ketiyak dlu hitam n skg putih? kan lg org percaya garnier bkesan kan? ;p

La dOLcE mEa_nAtt said...

hi fyna, sy rs xsemua seswai kot, sy penah try beli double pack, share dgn adik lagi...cuba dekat sebulan memg x leh blah lebih truk dr sebelum..before sy pakai nivea, stick dgn nivea sj...

Anonymous said...

If you have a Jewel crafting or a jewel crafter
friend. It also happens sometimes that your character will say something silly.
One particular of the primary regions within the mining market in Australia which has observed the fantastic boost in the employment of
ladies is dump trucking.

Anonymous said...

kesan deoderant tu bergantung juga pada kulit .