Monday, December 27, 2010

budak-budak lelaki sekarang pon dah pandai *********

assalamualaikum



sepatutnya lepas solat maghrib i akan terus hantar adik i pergi mengaji dengan scoot ego or i..tapi hari ni and maybe sampai seterusnya my dad yang kena hantar adik i..kesian ayah T.T

sorry ayah T.T

ayah tiap-tiap hari pergi solat dekat masjid dari maghrib hingga isyak..tapi sekarang lepas solat magrib ayah kena balik ambik adik and hantar ke rumah mengaji.

kenapa i dah tak hantar and ambik adik?

hari tu i macam biasa pergi hantar adik mengaji..sampai je rumah mengaji tiba-tiba ada budak lelaki dalam umur 16 - 19 tahun datang dekat i..i cepat-cepat ambik handphone and call my bf..takot sangat time tu..time tu semua yang mangaji ada dalam rumah..i nak balik tapi budak-budak tu halang..so i tingalkan motor then duduk atas kerusi depan rumah mengaji tu..ade pulak sorang dari budak laki tu duduk sebelah i..ntah cakap apa sebab time tu i tengah on call dengan my bf...ade sorang duduk depan i and tengok je i..ade sorang lagi datang bagi buah ape tah..i takot sangat sebab diorang duduk dekat-dekat..i nak balik tak boleh..diorang duduk atas motor i..i dah la serabai time tu..pakai baju tidur je kot...dalam phone i dok ngadu dekat bf i, cakap i takot and bla bla bla..pastu i call adik i..so dengan pantas adik i terus datang..so time tu jugak adik i abes mengaji..i memang tak boleh dah bawak motor..adik i mimi bawak, i duduk belakang..and balik

balik je rumah i cerita dekat mak and ayah..ayah memang marah la..and tak bagi i hantar adik lagi..takot jadi lagi..mak pon sama


alhamdulilah tak ada pa-apa berlaku

i memang penakut..tak kisah la if ade guy hensem gile datang dekat-dekat..i akan terus pergi dari situ and menyorok.i takot sangat-sangat..lelaki muda ke tua ke sama je..orang lelaki sekarang jahat-jahat! itulah problem i..and sebab tu jugak i tak pernah pergi mana sorang-sorang..takot!

yeeeeee..itulah kelemahan i..i memang susah mesra dengan lelaki yang baru kenal..even muka hensem gile pon i akan bagi 1st impresion tak elok..heeeeee sory guys

tapi harap lepas ni budak-budak lelaki tu dah tak ada..
so i boleh hantar adik i pergi mengaji
tak nak susahkan ayah lagi


T.T



8 comments:

~SYAZ~ said...

owh~mmg lah kan..
sekarang ni kita perempuan kena hati2..
jln2 mana2 kalau boleh jangan la nak pergi sorang2 bahaya sebenarnya..

liyanaziz said...

uish, scary betul tu! mesti fobia kan?? zaman sekarang macam2 ragam, so better be careful kan..

Nurhasnatul Nabila said...

ouchhh! sian fyna.,..
fyna santeq sgt... :)
tuh pasei dorg gatai...
eee! benci laki cm tuh

Afiefah Safieni said...

galak betul budak laki sekarang ni..
samala..i pon penakut juga..nak p mana2 kena ada yg teman..

fyna said...

@~SYAZ~ sangat betol! lelaki sekarang muka baik tapi hati xtau lagi ok ke x

fyna said...

@liyanaziz tambahan kita ni perempuan kan

fyna said...

@Nurhasnatul Nabila laki tu kalau dah gatal..perempuan tua ke muda ke diorg bukan kira you

fyna said...

@Afiefah Safieni untuk our safety kan =D