Thursday, December 9, 2010

buang yang baru...rujuk lah balik dengan yang lama =D

assalamualaikum

facebook buat pembaharuan lagi! kali ni pembaharuan yang sangat tak best!!!!!!!
ni yang buat tak nak main facebook ni! nak main myspace..myspace banyak budak-budak sekolah aja..frindster lagi la kuno! haish! orang besar-besar kena main facebook..


facebook terbaru! sangat benci lah! terlalu banyak gambar..jadi serabut! 
1 lagi if kita tak boleh like or komen dekat facebook orang yang tak upgade..apekah?

pastu ade kawan i cakap sape yang buat profile baru ni dah tak boleh tukar yang lama dah..
tak percaya?
see


ok sedih sekejap

lepastu my fren ajar macam mana nak tukar balik ke facebook lama!
yeay!
and i dah buat! 
it work!

mula-mula pergi dekat accaunt setting
ambik deactive account
pastu pilih "This is temporary. I'll be back."
tunggu dalam 5 - 10 minit
pastu active kan balik facebook kesayangan korang tu..
and...

tada!


yeay!
yang lama tetap best ok!

p/s: ada kawan i tanya macam mana i print screen samapi semua nampak

ok untuk laptop
 mula tekan fn and print screen
pastu pergi dekat adobe photoshop or paint
CTRL V.
terus dia keluar semua..
then save je la 
^^

tapi kalau nak buat macam ni


bukak adobe photoshop
print screen satu-satu dari awal sampai abes
pastu crop
then buat layout baru
make sure pixel dia tukar kasi besar punye
then paste la yang crop tu sikit-skit..hehe

paham kan?

=D



19 comments:

eizy_noor_izza said...

nasib baik tadi tak tertekan tukar ke fb baru tu. tak mo la. tngk adik punya fb baru, tak best!

delicioustastydelicia said...

along. cmne nak print screen tue?ajaq kan?x fhm....huuhhuhu

delicioustastydelicia said...

along. cmne nak print screen tue?ajaq kan?x fhm....huuhhuhu

Pinky Pixie said...

tak suka yg baru. mmg sgt semak n annoying. haha.

Nuru Ashi A 아시노코 said...

yeah sys..!! nurul pon ta ske ngn yg baru ni.. semak jee kn,,thanks for da info ekk..=)

NuR fAtIn FaTiHaH said...

mmg tak best pun FB yang baru.mmg taknak tukar.hehhe :) bagus lah awak dah balik pada yang lama.

Nurhasnatul Nabila said...

yeawww! yg baru serabut giler....

Ain Zulaikha said...

thanks utk tips ni k.. :) mmg ramai orang tgh mengomel ni.. haha

DUniakU~ said...

tq for ur info...da cube wat da...tapi nape profil fb yg lame 2 jup je...pas2 jadi yg baru balik...huhu

fyna said...

@eizy_noor_izza memang tak best pom!

fyna said...

@delicioustastydelicia dah! hehe

fyna said...

@Pinky Pixie betol2

fyna said...

@Nuru Ashi A 아시노코 welcome ^^

fyna said...

@NuR fAtIn FaTiHaH yg lama lebih bagus =P

fyna said...

@Nurhasnatul Nabila terlalu byk gambar

fyna said...

@Ain Zulaikha termasuk i! haha

fyna said...

@DUniakU~ really? samala..kejap2 dia jadi baru..kejap2 dia jadi lama..main2 pulak kan?

cik fara :) said...

kak fyna, aja kn mcm mne na print screen uh ? ta rti la, nt dy kuar peg dkt print yg printer adelah. ==' ta rti laa, dh cube. tkan FN kan? lps uh ta kua ape2 ponn ?

melinacuddlekins said...

fyna..xjadi la..dh deactive then tgu 10 mnit..
die still yg bwu gak.. =(