Thursday, November 25, 2010

tengok gambar passport pon dah jatuh cinta ke?

assalamualaikum

ni cerita taun lepas..tiba-tiba teringat time dekat ofis tadi..dulu i ada mintak kerja dekat putrajaya..then resume i ni dihantar ke semua jabatan lah..kot-kot ada kerja kosong..terasa lah kerja dengan gov kan..yang sekarang ni half je =.= 

nak di jadikan cerita..tiba-tiba i dapat call dari no tak kenal..no handphone bukan no office..5 kali dia call last-last i angkat jugak..

lelaki itu: assalamualaikum
saya lah : waalaikumusalam..cari siapa ni?
lelaki itu: ni cik nur shafinatul ke?
saya lah : ha la..ni siapa?
lelaki itu: awak ada hantar resume dekat jabatan ****** kan?
saya lah : ha..ya la kot..awat? 

i cakap agak malas melayan sebab dia call guna no handphone

lelaki itu : amboi..marah ke? 
saya lah : sebenarnya nak apa ni? kalau pasal urusan rasmi boleh tak guna nombor office?
lelaki itu : ok kejap yeeee

1 minit kemudiam
ok kali ni guna nombor office

lelaki itu : hehe sorry
saya lah : emm kenapa? ada apa-apa masalah dengan my resume ka?
lelaki itu : owh orang kedah kan? cakap la lembut-lembut sikit..hehe
saya lah : emm ada keja kosong dekat sana?
lelaki itu : owh buat masa ni belom ada..tapi kalau ada saya call awak ok..hehe..simpan tau nombor saya

gatal laki ni

saya lah : lain kali kalau nak buat urusan rasmi sila guna nombor office ok..kalau tak saya tak angkat..
lelaki itu : ok..hehe tadi dapat resume ni..tengok dekat gambar ni comel je..sebab tu nak try call..hehe 
saya lah : "silent"
lelaki itu : boleh kenal?
saya lah : boleh mintak tolong?
lelaki itu : boleh sangat-sangat hehe
saya lah : kalau ada kerja kosong dekat situ jangan cari saya ok? saya tak berminat..

i terus end call..tiba-tiba message berbunyi,,
wah! ada mms..sapa hantar ni..

jeng! jeng!

lelaki itu hantar gambar dia tengah posing dengan kereta dia..bawah tu ada message pulak.."boleh hantar gambar awak pulak? please..saya nak simpan.."

tunggu lah sampai ke tua..tak adanya i nak hantar gambar balik..=.=' then dia terus call banyak kali..and i malas nak layan i terus off hp

dia berkenan dengan muka skema i ni la..haish!


=.='

12 comments:

eqbalzack said...

hihi..boleh tergoda...

mohammad said...

salam ziarah

::fadxieza:: said...

hehe..
chumell~

liyana aziz said...

gilo getek! sengal kan?? suka2 je mintak gambar org...

zuar said...

orang mcm tu pun ada ke..huhu..sy pun tgh cari keja gak ni..tgh dok siapkan resume ni..esok nak balik baling sat.hehe

nurulfaridah said...

skema??tp ttap cun!2 owg ngorat u..hehe

c.u.m.i said...

ish...
gatai sungguh mamat tuh...

alynna said...

fyna ,thnks sudi jenguk n komen kt blog i :)

*ptt la lelaki ni jatuh cinta
pic u mmg comeyy :) hee

Nuru Ashi A μ•„μ‹œλ…Έμ½” said...

hahaha. gtalnye laki tu..
sys suh jee laa bf sys settlekn die hahahaha.. pape pon nice laa pic sys tu...

shima said...

wah,cam pervert lak laki tuhh.kelakar pun ado.LOL

the unknown said...

it's only normal for guys (ie those who have the guts to call a gal from her resume) to act in that manner i guess.

my advice to you? be kind and decline kindly. why? coz, insyaAllah u're gonna get married one day, and maybe, u're gonna get a son. :P

how would u feel if u see your future son havin' a crush on a gal, as cute as u, and then seein' that gal brush him off like he's dirt or somethin'?

the thing bout *karma*, it doesn't have an expiry period. so before u diss someone's son, think bout yours in the future. :)

do u get my drift?

apizMENGONG said...

haha .. laki tua tua kew muda ..??:)