Saturday, November 20, 2010

cium pipi itu zina?

assalamualaikum

sekarang dekat facebook banyak group2 anti itu dan ini..kadang-kadang i terfikir apa faedahnya ada group anti-anti ni? dalam group tu for sure la dah dapat dosa kering dengan kutuk-kutuk orang or ape-apa yang diorang anti kn tu..

ok lah..ade orang invite i join satu group ni..kononnya group islam la..tapi islam apenye kalau perangai macam tu..orang islam tak ada nya nak mengutuk-ngutuk orang ni..i cuma tak puas hati dengan group ni bila owner group tu senang-senang hati ambil gambar orang and buat fitnah ikut suka dia je.tak payah la nak kata kamu tu group islam kalau........................ eh terlebih pulak..hmm  i malas nak tulis banyak-banyak..silap tulis nanti ada yang kena saman pulak.. =.='

ade 1 gambar dua perempuan pakai tudung and cium pipi..dia boleh cakap diorang buat zina???????? kesianla dekat tuan punya gambar tu...tah-tah yang cium pipi dia tu adik dia..tak ke dia dah buat fitnah? 

Dan fitnah itu lebih besar bahayanya daripada pembunuhannya.� (Surah al-Baqarah, ayat 191)

Dosa membuat fitnah digolongkan sebagai dosa sesama manusia. Justeru, dosa itu tidak akan diampunkan Allah, melainkan orang yang difitnah itu memberi keampunan terhadap perbuatan itu.

Tidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah. (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.(Surah al-Hujurat, ayat 6)

cuba bace ini..click dekat gambar if nak tengok jelas

last-last terdiam dia..padan muka..haha

banyak lagi gambar yang diorang upload..ikut suka hati diorang je kan upload then buat fitnah..

ni gambar i dengan adik i comolot..tak mau ambik ka? hahahaha


=D




9 comments:

Drunbella Khoo said...

pendapat i kalau pompuan-pompuan cium pipi without any feeling tu takpa.
yang jadi salah bila ada feeling "something" tu.
tu yang buat dosa.
betul tak?
jahat betul admin group tu.
cakap ikut dan dia jaa.

tia of revenge said...

haha.. lucu la fyna :P
nice pic! hehe

F U N F A B U L O S I T Y said...

fyna!rindu sama kamo!hahaha

liyana aziz said...

suka2 dia je kan?? entahlah, fb ni pun macam2.. hahhahaha..

Khumaera Ismail said...

mungkin btul org tu na dakwah..tp ta kena tempat kalo stkt amik pic sape2 pastu suke2 ckp diowg sex sejenis..ta adil la mcm tu..laen la kalo dia memg sure2 tau depa terang2n wat sex sejenis..huhuhu~

Cik Bulat said...

EH,bunguknya la anti-umno tuh. apa dia pas takkan tak tahu hukum? budus sungguh ! ai selalu cium ppi ppi mmber ai. ini mngeratkan hbungn and mnjukkn kmsraan. agaknya dia nak kata ciom jantan je boleh. hahahaha

kashikaariri said...

Merapu gila lah..
dhla siap guna hadis bagai..
menambah dosa lg adelaa..fitnah org xtntu psl..dhla amek pic org suka ati..
kalu org tuh ciom xde feeling xdek hal la..haishh..siann org tuh..

Najah SHakiLa said...

salam fyna..
ni la tnda2x akhir zaman
ada manusia yg menuntut ilmu dengan niat utk menunjuk2x,berbangga dan BERBAHAS sesama sendiri

sedangkan dlm Islam,kita dilarang membuka aib org lain..kerana Allah akan membuka aib klita di padang Mashyar Kelak

amy amira said...

admin ni ckp x ade insurans mcm org gile!!