Saturday, November 13, 2010

baiklah! mari kita kurus

assalamualaikum

ramai giler orang tanya macam mana i jaga badan..badan i bukan lah ok sangat..ok dulu i gumok! tak adalah sangat gemok tapi dikategorikan gemok jugak la..muka bolat badan pon bolat..

before..
semua bulat2

after
semua da slim

dulu i tak suke penimbang! kalau orang suruh timbang for sure la i tak nak kan..and i sendri pon tak ingin nak timbang..tak suka..sebab bila tengok berat melampau i jadi down..tapi tak kurus-kurus pon

bile ade yang malu dengan i sebab i gemok so i azam nak kurus..bukan senang nak kurus ok..i betol-betol stress..nanges..give up..tapi sebab nak kurus punye pasal i teruskan jugak..my mon n dad risau dengan i sebab i tak makan..and marah-marah i takot sakit..tapi i tetap dengan keputusan i..

so dalam 1 bulan lebih berat i dari 57kg turun ke 46kg..and maintain sampai sekarang..i tak makan any product yang mahal-mahal.i tak makan pil-pil kurus..i ikut diet yang i buat sendri..

alhamdulilah ade yang ikut diet i dah kurus da..so congrats to her..yes dia message i tanye kenapa dia pening-pening..rase terlalu penat sangat..stress..so i bagtau dia care yang betol untuk diet..jangan push diri tu..rilax2 sudah..tapi yang penting keazaman and support dari orang sekeliling..

kalau korang kurus nanti korang jugak akan bangga dengan diri korang kan..yes! bile i dah kurus i rasa lebih confident and rasa diri macam cantik je..haha

kalau nak ikut diet i

nak i tegaskan! badan kite lain-lain and result lain-lain ok..so kalau korang sakit or what i tak tau..sebab tu i takot kalau orang ikut diet i..sebab tersangat ketat ok! ape-ape pun kalau korang nak try cara i..good luck ok =)





tak paham ape-ape..nak tanya apa-apa..tanya dekat my formspring or facebook ok..
saya sedia membantu anda!

=P


3 comments:

fara said...

wah. byk jugak fyna tron berat bdn.
sgt hebat! :)

hiebsz said...

erm ni saje je nk merepek.nk tnye pendapat.huhu.
org yg nk kurus,dia target badan mengecil ke,berat turun?haha

Anorrin Ruzila Rahmat said...

berat skang 45kg n nak turunkan ke 40 pasal tinggi just 157cm n bila berat smua lemak berkumpul di pipi..menci pipi bulat..dhla rangke beso so smua org ckp gumuk sudah..haih