Friday, October 8, 2010

pixy two way cake

assalamualaikum
3 tahun dulu member i kulit dia cantik sangat bile datang kerja...bile i tanya dia pakai pixy ni lah..tapi time tu i tak teringin lah pulak beli..sebab pixy ni murah sahaja..so i takot lah kalau tak elok..bulan lepas i banyak kali pergi cosway sebab nak beli bedak miyami..i ni tak pernah ade compact powder sebelum ni..so i nak try lah..tapi cosway asyik tutup je..so i singah dekat kedai mustika ratu..nak beli scrub badan..ade pulak bedak pixy ni..so i pon beli lah..harga dalam rm20++ ..i ambil warna yellow beige,,dah beli tak pulak teringin pakai..i ni malas nak tempek bedak dekat muka..takot macam tepong! haha
seminggu lepas tu i try..wah! i  suke lah!


like
1. pakai banyak pun nampak macam pakai nipis je
2. bile peluh pon bedak tu stay elok lagi
3. memang terbaik dalam cover jerawat and parut
4. senang nak cuci
5. tak nampak macam pakai bedak! glowing sket bile kite peloh
6. boleh pakai sebagai foundation
7. less minyak
8. tak payah pakai concealer dah
9. murah tapi result dia superb!

how to 
1. must! pakai pelembab sebelom pakai bedak..lebih cantik kulit nanti
2. basahkan span untuk jadi sebagai foundation..ini memang terbaik!
3. tempek lebih sikit dekat parut and dark circle



4 comments:

Drunbella Khoo said...

syoknya kalau pandai mekap-mekap neh.
hihihi.
=)

ardinihumaira said...

u punya semuaya tu dear? wahh.. makcik i suka betol ngan pixy.. dia sampai beli banyak2 terus sebab duk rumah pun dia pakai. best katanya

cik aletheea : said...

mau beli jugak lar...
slalu gak nampak,
tapi x pernah nak try ;p

shiny2 star.. said...

:( dah try.ramai review bedaj ni best.but for me? nope..x seswai..:( kalau pakai..putih semacam.macam pakai tepung..sgt2:( so nmpk x natural kulit tu.pastu..die mcm x tahan lama.i ni muka oily skin..tpi tatawla.. for me.. x best.:( sedeh x seswai..tpi mostly ckp.this the best.;)