Sunday, October 3, 2010

click di sini


assalamualaikum


ini adalah soalan dari formspring i..boleh sebenarnya if nak jawab terus dekat formspring tapi bile dah anonymous tanya..mestilah dia tak ada formspring..and if i jawab nanti entah bile dia akan bukak formspring i..betol tak?

so untuk memudahkan dia, i jawab dekat blog and harap yang tanye ni akan puas hati dengan jawapan i ok  =)

bende yang dimaksudkan "click kat sini" tu berkaitan dengan link..senang saje nak buat..

1. bukak new post
2.tulis click di sini
3. highlight kan.. tengok gambar bawah ni



click link..yang i bulatkan tu


yang i bulatkan tu..tulis url..maksudnya tulis url yang bile kite click dia akan ke sana..err paham kan?

then click ok

bile u publish..try click dekat click di sini tu..dia akan terus pergi ke url yang kite taip tadi tu

tak perlulah tulis click di sini saje..tulis ape-ape pun boleh..=)

2 comments:

naz said...

terima kasih cikgu haha

ardinihumaira said...

bagus dear... memang ramai juga tak tahu mengenai hal ni ;)