Sunday, October 31, 2010

bb cream

assalamualaikum

Skin 79 Hot Pink bb cream vs Dr Jart Silver bb cream

i dah lama nak try bb cream dari luar ni..tapi tak terbeli-beli..hehe banyak i google pasal bb cream ni..ade yang kata ok ada yang kata tak ok..so dalam bulan lepas i beli sample Skin 79 Hot Pink and Dr Jart Silver..i takot if beli botol besar kalau tak ok kan rugi..plus harga boleh tahan mahal..so i beli 2 sample harga RM 22.00..

ok ini bagi pendapat i tentang 2 bb cream ni..lain orang lain pendapatnye kan?



Skin 79 Hot Pink bb
warna pinkish sikit
bau foundation tapi lembut sikit
ambil masa yang lama untuk sama dengan skin tone i
cover tak beberapa ok..kene tambah banyak lapisan baru boleh cover
texture tak likat sangat
kaler muke i berubah bile pakai..blahhhhhhhhhh =(



Dr Jart Silver bb cream
warna more to yellownish
bau faoundation tapi agak keras sikit
tak ambil masa yang lama untuk sama dengan skin tone i
sekali pakai dah boleh cover scar yang susah nak cover
texture tersangat likat

i lebih suke Dr Jart Silver bb cream.. sebab its cover very well and bile pakai muke jadi cerah sedikit..

boleh i katekan Dr Jart Silver bb cream 90% sama dengan C Bright Simply5 Cream 
yang lain cuma C Bright Simply5 Cream tersangat wange! hehe


2 comments:

ardinihumaira said...

i guna skin 79 diamond perfect bb cream.. i tak guna yang hot pink... best tau dear! :D


i order berkotak2 terus stok untuk setahun hehe

Misa Sakura! said...

hi dear skrg ni I tgh dilema nk pilih bb cream yg mana satu.. dr jart atau skin79? betul eh dr jart lagi besh? :)