Thursday, October 7, 2010

ada orang dengki?

haritu i mimpi..eh tak..hari tu memang betol2 terjadi lah..pukul 8.00 pagi i dengan tak mandi..mate kaler pink..owh ya..tu contact lense..wajib pakai sebab i rabun..kalau nak drive mata kene clear ok! em nak buat cermin mata tapi tak sempat..ape yang sibuk pon tak tahu lah..iklan..ok setiap pagi jumaat memang i wajib hantar my lil sis pergi tusyen..lepas hantar adik i balik rumah..ok tak mandi lagi..i jemur kain, kemas rumah and rest kejap..pukul 11.30 i kene ambik my lil sis balik tusyen..ok tak mandi lagi..alah..bawak kereta kot..orang tak nampak and bau lah!..kan2? then otw nak balik rumah tu..i TERLANGGAR ULAR..ular warna hitam..panjang and kurus kering..haha itu lah yang i perasan masa i tengok cermin atas tu..pakcik bawak motor yang tengok i langgar ular tu, dia berhenti tepi jalan..dia tengok je ular tu..then dia patah balik..heran betol..i bukan sengaja nak langgar..ular tu yang sengaja nak bagi i langgar..kot..lumrah binatang..bile kite nak lalu..time tu lah dia nak lintas..sebab tu banyak kucing mati tengah jalan..betol tak? ok tapi ular ni tak mati..lepas kene langgar dia macam mengelupur kejap..sakit kot =( then dia jalan balik..eh dia menyusur la..betol tak? =.='

lepas 2 hari

me : acik, along langgar ulaq (ular)
acik : bila? kat mana?
me : time ambik adik balik tusyen..dekat dengan sekolah tu
acik : hang tau tak..kalau langgar ulaq maksudnya ada orang dengki dekat hang
me : ha???!

acik  : intan, kalau langgaq ulaq maksud dia apa ha?
intan : mak intan cakap, ada orang nak mati
me   : ha???!

me  : mak, ayah along terlangaq ulaq haritu
mak : bila?
me  : time ambik adik balik tusyen,
ayah : ulaq tu mati tak?!!
me   : tak mati lah
ayah : pastu ulaq tu p mana?
me   : dia masuk dalam semak,tapi acik cakap ada orang dengki kat kita if kita langgaq ulaq , betol tak?
ayah : ulaq liaq la tu..nama pon binatang..dia bukan nak tau melintas, haish! tu cakap orang tua2 ja..tak betol lah..
me: fuh!


10 comments:

fara said...

slalu gak dgr psl langgar ular ni.
trutama klo ular itam.
org kate klo tgh pregnant langgar ular, nnti anak tu cacat...
mgkin tahyul je.
jgn pcaye sgt :)

ardinihumaira said...

ado oghang cakap kalo langgaq ulaq maknanya ulaq tu kena langgaq.. hehe.. dni le tu hehehe.. ;p gurau je...

Ainee Cumi said...

kesian ular tu..=((

fyna said...

@faraitulah..pasal binatang ni tak bolehmain sangat kan..

fyna said...

@ardinihumaira haha ngade ek

fyna said...

@Ainee Cumi nk buat macam mana..dia jalan xpakai mata..erk

Vee Lara said...

ala..dont worry la dear..
kalau ada org dengki kat u,just senyum je.karma kan ade..kan?
hehe

ular tu pun satu...byk lg tmpat len,p lalu jalan raya gak,apsal kan.ahahaha

marish sha said...

sha pun pernah terlanggar ular ,
masa tu naek motor , mmg clear nmpk ular dan langgar ,
tp yang pelik nya bila dah sampai kat destinasi , tanya kat kawan yg motor kat belakang , dea kate tak nmpk ape2 .
call ayah , then ayah cakap , kalau esok family ular tu takde buat laporan polis means tak mati lah ular tu ,
jahat kan ayah , haha .

tp ayah suruh jugak amex senggenggam tanah , baca selawat dan hempas tanah tu .
tak tau sbb ape tp buat je , huhu .

tp ular tu hitam kuning , orang kate bukan ular betul ,
lagi pulak tmpt tu mmg ade bnde2 camtu . seram

QA's ~ mamapapa said...

uhuhuhuhu!!!!terjumpa ur entry ni coz was googling on maksud trlanggar ular..i myselfla tu yg trlanggar ular a couple of days ago,uhuhuhuh!!!seram....goose bump :(

QA's ~ mamapapa said...

btw jemput follow kmbali :)