Tuesday, September 7, 2010

ronasutra - suci dan halal


assalamualaikum..

penah dengar pasal ronasutra? 
Ronasutra Mineral powder ini diperbuat dari 100% tanah galian asli & bahan mineral terpilih untuk melindung, merawat & merapi wajah anda. Berfungsi sebagai pelindung matahari, faundation serta bedak solekan. Malah ianya adalah bebas talkum, bahan sintetik, minyak, pengawet dan pewangi.

Menaikan seri dan menyempurnakan wajah anda

Testur bedak yang padat, tebat dan ‘creamy’ tetapi halus menghasilkan kemasan/solekan yang semulajadi dan tidak bertepung/bertepek atau melebamkan.

Hanya perlu gunakan sedikit sahaja - satu sapuan mampu menyembunyikan cela, parut serta kedutan halus.

Kilauan semulajadi batu galian menampakkan wajah yang remaja, segar dan berseri terutamanya jika anda berwajah lesu dan pucat.

Tahan sehingga 16 jam - tidak cair, berminyak atau menyumbat pori-pori kulit walaupun dalam cuaca panas atau selepas aktiviti riadah.

Wajah kekal remaja dan bebas masalah apabila anda bertukar kepada Ronasutra Mineral Powder

Pelindung UV yang tinggi, lebih baik dari sunblock cecair. Juga melindungi kulit dari habuk dan kekotoran.

Tidak menyumbat pori-pori kulit dan membenarkan kulit ‘bernafas’.

Mengurangkan pengeluaran minyak (sebum) dan meningkatkan kelembapan dalaman kulit.

Menghalang pembiakan bakteria/kuman pada kulit. Juga mengelakkan jerawat, ‘blackhead’ dan ‘whitehead’.

Sesuai untuk kulit sensitif, resdung, berjerawat atau nipis disebabkan ‘peeling’.

Satu-satunya bedak soleh yang boleh diguna terus setelah ‘facial’ atau rawatan kulit tanpa menyebabkan iritasi.

Penggunaan berterusan akan menghasilkan kulit yang lebih lembap, pori-pori halus, kurang masalah kedut, kekeringan kulit, minyak berlebihan dan jerawat/ruam.

my review

bagi i? ok la..i pakai pun baru 3 hari..hehe..sebelum pakai bedak ni..kene pakai pelembab dulu..i ni jarang sangat pakai pelembab..sebab muke i jenis berminyak..tapi kalau pakai bedak ni kene pakai pelembab..yang bestnye..muke i tak berminyak! bedak ni serap semua minyak..hehe..bedak ni ringan je..tak rasa macam tempek bedak kat muka..^^ and yes! muke i tak nampak pucat..even tempek bedak je..and tak pakai any makup..and nampak a bit glowing

bedak ni halal..boleh bawak solat..so maybe sebab tu ramai yang tertarik untuk beli bedak ni..

harga dia RM48.00

i beli kat sini http://ronasutra.com/

7 comments:

fara said...

wah. mcm sesuai je utk muke fara.
rase mcm nak paki mase raye je. hehe
thanks 4 sharing dear! :)

ardinihumaira said...

;) bedak ni memang ramai cakap bagus... i pon dah turut terpikat!

Miss Ila said...

owh good entry.nak kena masukkan dlm my shopping list nih.anyway,fyna pakai warna apa?

fyna said...

@Miss Ila i pakai warna no 3..tapi gelap skit dr my tone kulit..so i buat pkai mlm2..hehe..igt nk beli yg wrne cerah sikit..bru sesuai ngn tone kulit i

~Kmar~ said...

kalau pakai bedak ni tanpa sapu pelembap dulu ok ke?

Anonymous said...

BEDAK NIE KITA PENAH PAKAI...PAKAI X SAMPAI SEHARI MUKA JD GATAL2 LEBIH LG KT TEMPAT JERAWAT.. HUHUHU.. GATAL TUEE.. TP KITA PAKAI PON MUKA MASIH BERMINYAK JGK LEPAS 15 MINIT LEPAS PAKAI.. BERCAPUK LAGI.. JD X CANTIK LAKK...HUHUHU.. XTAU NK PAKAI PE DAH..

nony_mousa said...

saya setuju dengan pendapat anonymous. gara2 nak ubatkann jerawat2 manja, saya order bedak ni. lepas pakai, terus naik jerawat besar yang jenis sakit tu. mula2 tak terfikir yang bedak ni penyebabnya, maybe sebab fungsi utama bedak ni yang dikatakan menghilangkan jerawat. saya cuba lagi dan ternyata bedak ni la punca jerawat saya naik semula. baik2 jerawat time nak period je, terus parah n gatal2. macam mana nak ilangkan jerwat ni ek? itu la mission saya sekarang.. huhu