Wednesday, August 4, 2010

tips untuk hilangkan jerawat

haha i bukan nak bagi tips..sebab nanti ade orang cakap eh minah ni dah la gemok,hitam,muke banyak jerawat ade hati nak bagi tips..haha ye i ngaku i tak lah cantik mcm orang yang dok mengata tu..mulut diorang cantik sebab tu diorang mengata..tak gitu? haha..so lagi sekali i kat sini bukan nak bagi tips tapi i nak bagitau sumething ..hehe i nak share 1 product yang i dah try and i sangat suke..sekarang i mencari product yang sesuai dengan kulit i..hada labo? ok tapi kadang2 tak ok sebab muke i berminyak lawan dengan pelembab..tak ke jadi minyak goreng..haha so i pakai bile i rase muke i kering sebab kulit i ni cewi sikit..owh lama tak gune perkataan cewi..hehe

baru-baru ni seketol jerawat naik dekat pipi..2 hari tak hilang..adoila..besar ok jerawat tu..then i pergi guardian dekat village mall..tengok2 mane la yang boleh kawen dengan muke i ni..so i tengok 1 product ni..



ha..rasenye semua tahu pasal product ni kan? ok i baru tau sebab hari tu kazen i cakap scrub dia memang best! ye ST IVES ni banyak scrub aje..so i cari la ade tak cleanser..sebab i butuhkan cleanser sebab i tak jumpe lagi cleanser yang best =(  so kt guardian tu.. ade la tersorok 1..terus i ambik..mule2 bukak wah harumnye..ok lepastu tangan i pon nak ambik st ives whitening scrub and st ives makeup remover and facial cleanser..tapi adik i pantas tarik tangan i..haha dia cakap try dulu yang ni..if ok beli la yang len..



1st pakai..kulit i rase lembut sangat2..owh ya.,.cleanser ni tak ade buih tau! mak su i cakap if muke yang oily+acne elok gune pencuci muke yang tak ada buih2..so memang dah sesuai la kan..esoknye bile i bangun jerawat tadi dah kecut! wah! teruje..kecut kering then gone 4 ever..gembira lah..tak risau2 lagi..hehe


botal dia besar and hanye rm16.91..tapi ST IVES ni tak de ke krim? yelah ape-ape krim untuk hilang kedut ke, krim gemokan muke ke....kalau ade memang i beli semua..fuh nafsu! haha owh ya i tak nak rekemen kan kat sape-sape..sebab kulit kite lain-lain..so try dulu..if ok teruskan..kalau tak ok stop..tapi adik i pon dah terbeli ST IVES ni sebab best!



23 comments:

nn said...

st ives ni memang bagus. huhu. and one more thing, kalau tak berbuih usually it means tak banyak chemical dalam pencuci muka tu... :)

fyna said...

@nn
owh yeke?thanks for the info =)

naz said...

betul ke nie. i risau terkopek je kulit jadi bintik hitam nanti haha

ardinihumaira said...

kawan i pun guna produk ni dan okay dengan dia ;) bau dia memang best !

Zezebel said...

Tak pernah try lagi St Ives ni.
ehehehe.., makasih kongsi review eh....

IDA said...

u i pn nk bli lah..tp kne tunggu duit gaji masuk..ngeee :D

nurulfaridah said...

ST ives mmg ok..byk yg kate b'kesan 4 jerawat..


p/s fyna mng i luv makeup contest kan?tahniah..mmg cantik! =)

Cik Maimoon said...

O.ptot r muke i byk myk cz klu crk pncuci muka mst nk y bbuih.
Byk buih cm bez.haha

bspotgurl said...

Fyna - kalau dah sesuai dgn kulit u, kir aorait la kan. I pernah dgr pasal brand ni & ia mmg bagus utk kulit :). I guna product skinfood je la

Fara said...

wah. mcm best plak tgk st ives ni.
bole la jadik alternatif klo dh terdesak sgt nnti.
Thanks for sharing! :)

fyna said...

@naz aish! xde lah.sebab dia lebut je..no chemical..bertindak lembut untuk kulit

fyna said...

@ardinihumaira hehe a'ah bau sedap rase nk mkn

fyna said...

@Zezebelif timbul jerawat try lah =P

fyna said...

@IDA hehe try lah..mesti u suke

fyna said...

@nurulfaridah
ye2..i pon baru tau..np la i xtau awal2 dulu =.=
owh thanks =)

fyna said...

@Cik Maimoon haha dulu pon i rase best kalau byk buih..byk buih rase cm bersih kan? hehe skrg xde buih pon best

fyna said...

@bspotgurl product skinfood ok ke? rasenye harga dia mhl skit kan?

fyna said...

@Fara hehe welcome =)

Dayana Nasir said...

ini mmg okey ke? yang ni dgn yang lagi satu yang u crite dalam entri cream penghapus jerawat tu, lain ke?

Najah SHakiLa said...

Salam Dear~
najah tau produk nie dr entry U
huhu..sbb mmg najah xrajin usha produk2x international..

td najah bli..dh gune..mmg best..
superb!!
Alhamdulillah =)

Kissable_XOXO said...

Okay, dah penah gune. & its not really well on my face. Bintik-2 hitam dkat muka muncul agak banyak lepas pakai benda ni. Conclusion nya, its depends on your face.

Anonymous said...

Huh.. pakai skrub st ives yg green tea punya utuk jerawat. esok pagi nye terus tumbuh jerawat.. huu..

Unknown said...

If untuk jerawat pasir boleh tak sis?